Aralarında samimi olanlar varsa Rabbim onlara hidayet versin, geçenlerde bunlardan birisiyle tartışmıştım.
Konuşma metnini aynen yazıyorum
Ben: Sana Kur'anı hiçbir insanın yazamayacağını kanıtlasam iman edecek misin doğruyu söyle
O: Tabiki de ederim gerçekten elle tutulur bir kanıtın varsa neden olmasın.
Kesin doğru diye birşey yok zaten suanki veriler ile doğru bildiklerimiz var.
Yalniz kanitmaladan önce şunlara bir göz at
https://ateistcanavar.wordpress.com/2015/03/07/kurandaki-hakaretler/
https://ateistcanavar.wordpress.com/2015/03/26/kuran-tahrif-edilmedi-mi-gercekten-2/
Ben:
Üsteki linkteki videonun 30:50 ile 32:50 dakikları arasındaki kısmı izle inşeallah. Video anlaşılmadysa aşagidaki yaziyi okuyabilirsin. Bu arada videonun tamamınıda izleyebilirsin.
Kabe'nin koordinatlardaki enlem değeri 21; 25 dakikadır. Kuran'da Kabe'den bahseden ilk ayet 2:125. ayettir. Bu matematiksel uyum basit bir tesadüf olabilir mi? Kuran'da 114 sıra numarası ve 286 ayet numarasına kadar yükselen rakamlar içerisinden Kabe'den ilk bahsedilen yerde bu rakamların yan yana gelebilme ihtimali yüz binde bire yakındır. 1XX/XXX 2:125 Hani, biz Kâbe'yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Koordinatların virgülden sonraki kısmı dakika cinsinden ifade edilebildiği gibi yüzdelik kesir cinsinden de ifade edilebilir. Gelebilecek itirazlar açısından Kabe koordinatlarını 21:42 derece yüzdelik kesir cinsine çevirerek kıble noktası olan Kabe'yi incelediğimizde şu ayetle karşılaşırız; 2:142 Birtakım kendini bilmez insanlar, "Onları yönelmekte oldukları kıbleden çeviren ( Kabe'ye yönelten ) nedir?" diyecekler. De ki: "Doğu da, Batı da Allah'ındır. Allah, dilediği kimseyi doğru yola iletir." Yani her ne şekilde bakarsak bakalım ayetlerde Kabe'ye bir işaret görülmektedir ki bu ancak her şeyi bilen Allah'ın ilmi ile olabilir.
Ben: verdiğiz linkteki saldırıları inceledim, yüce Allah(cc) bu hakaretleri kimlere etmiş acaba bunu hiç düşündünüz mü? Peygamberler onlara Allah'ın varlığını ve birligini kanitlayan deliller sunuyor mucizeler gösteriyor ancak onlar azginlaşıyorlar inat ediyorlar gerçeği bildikleri halde iman etmiyorlar. Allah o azgınlar için indirmiştir bu ayetleri, fıratını bozanlar için. Kur'an bozulmamıştır ve de tahrif edilmemistir, bu gerek mucizelerle gereksede rivayetlere sabittir, bu konuda öne sürülen rivayetler ya uydurmadır ya da bir yerlerden makasla kesilmiştir, gerçekten diyorum sana, bu konuyu araştırmıştım.
Bu konuşmadan sonra yaklaşık bir hafta oldu bana cevap yazmadı, inşeallah sözünde durup iman etmiştir.
Bu insanların temel sorunu Kur'ani, islamiyeti kafirlerinden sitelerinden öğrenmeye çalışması, gerçekten çok ön yargılılar bir çogu Kur'andaki mucizelerden bi haberler, genelde bu insanlar aşırı derece sapıtıyorlar, islam hakkında çok cahiller gerçekten.bizim görevimiz en güzel bir şekilde teblig etmek, içlerinde bi nebze olsun vicdan bulunanlari islam nuruyla şereflendirmek, hidayet Rabbimdendir onu Hak edene verir.