Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

DEĞERİ BİLİNMEYEN İKİ NİMET

C Çevrimdışı

cendel

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
DEĞERİ BİLİNMEYEN İKİ NİMET


İbn-i Abbas (r.a)'dan rivayete göre Rasulullah (s.a.ş) şöyle buyurmuştur:
«İki nimet vardır ki, insanlardan çoğu bu nimetleri kullanmakta aldanmıştır: Sıhhat ve boş vakit.»
(Buhari)


HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

- İnsan varlığının hedefi Allah'a kulluk yani O'nun emir ve yasaklarına tabi olmak ve teslimiyettir. Kişinin Allah'ın istediği bir şekilde hayat sürmesi ve hayatını tam manasıyla Allah yolunda sarf edebilmesi birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörlerden ikisi de yukarıdaki hadiste belirtilen sağlık ve boş vaktin değerlendirilmesidir. Zira, sağlığı yerinde olmayan kişinin ister istemez, Allah için yapacağı çalışmalarında aksamaları söz konusu olacaktır. Boş vakit de birçok kimsenin değerini tam bilemediği nimetlerden birisidir. Zira, her insana normal olarak dünya işleriyle meşgul olur. Bu işler kimi zaman rızık kazanma, kimi zaman şahsi yada ailevi bazı sorunları halletme olabilir. Gerçi bunları da Allah'ın istediği şekilde yaparsa ibadet hükmüne geçer. Fakat neticede kişiye dünya meşgalelerinden uzak ve boş diyebileceğimiz az bir vakit kalabilir, işte bu vakti Allah'ın istediği şekilde değerlendirmek ve ibadet hükmündeki amellerle doldurmak gayet önemlidir. Bunun önemi, Allah'ın kitabının yürürlükten kaldırıldığı, O'nun mübarek dininin baskı altında tutulmaya çalışıldığı şu dönemde, İslam davasını üstlenen ve La ilahe illallah'ın yücelip hakim olmasını kendisine hedef kabul eden davetçi müslümanlar açısından elbette çok daha fazladır. Zira, Allah verdiği sağlığın ve ömrün her saniyesinin hesabını ve Şu dönemde nimetlerin karşılığının -ki bu karşılık bu nimetleri Allah'ın istediği şekilde kullanmaktır- verilmesi durumunda ya kişiyi verdiği bu nimetlerden mahrum edecek ya da ahirette azaba çarptıracaktır.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Allah razı olsun. Aslında nimetleri saymaya kalksak bunları yazmayı bırakın düşünmemiz bile imkansız ki bunun karşılığını vermek de lazım ancak insanoğlu nankördür. Rabbim bizleri nimetini anlayıp, şükür edip karşılığını ibadetle verenlerden eylesin.
 
Üst Ana Sayfa Alt