6 / EN'ÂM - 145
De ki: “Bana vahyolunan Kur’an’da bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o şüphesiz necistir- ya da Allah’tan başkası adına kesilmiş bir (murdar) hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Fakat istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın kim bunlardan yeme zorunda kalırsa yiyebilir.” Şüphesiz Rabbin çok çağışlayandır, çok merhametlidir.
5 / MÂİDE - 96
Sizin için de yolcular için de bir geçimlik olmak üzere deniz avı yapmak ve deniz ürünlerini yemek sizlere helâl kılındı. Kara avı ise ihramlı olduğunuz sürece size haram kılındı. Huzurunda toplanacağınız Allah’a karşı gelmekten sakının.
Selamun aleykum,
Denizden babam çıksa yerim diyenler deniz ürünlerini kast ettiklerinden
;
Maide-96 da geçen deniz ürünlerini yemek sizlere helal kılındı ayeti,
midye-ıstakoz gibi yenmesi tavsiye edilmeyen hayvanları kapsıyor mu?
bu ürünleri toplayıp satan, buradan para kazanan kardeşlerin durumu ne ola?
De ki: “Bana vahyolunan Kur’an’da bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o şüphesiz necistir- ya da Allah’tan başkası adına kesilmiş bir (murdar) hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Fakat istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın kim bunlardan yeme zorunda kalırsa yiyebilir.” Şüphesiz Rabbin çok çağışlayandır, çok merhametlidir.
5 / MÂİDE - 96
Sizin için de yolcular için de bir geçimlik olmak üzere deniz avı yapmak ve deniz ürünlerini yemek sizlere helâl kılındı. Kara avı ise ihramlı olduğunuz sürece size haram kılındı. Huzurunda toplanacağınız Allah’a karşı gelmekten sakının.
Selamun aleykum,
Denizden babam çıksa yerim diyenler deniz ürünlerini kast ettiklerinden
Maide-96 da geçen deniz ürünlerini yemek sizlere helal kılındı ayeti,
midye-ıstakoz gibi yenmesi tavsiye edilmeyen hayvanları kapsıyor mu?
bu ürünleri toplayıp satan, buradan para kazanan kardeşlerin durumu ne ola?