Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Dinle dalga geçer gibi:İsteseydik Tümüyle Serbest Bırakırdık’

  • Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
33627.jpg

Millî Eğitim Bakanı kıyafet yönetmeliği için konuştu: İsteseydik tümüyle serbest bırakırdık.
Millî Eğitim Bakanı Dinçer, ilk ve ortaokullarla liselerdeki Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili açıklamalarında, imam hatip okullarındaki kız öğrencilerin başlarını örtebileceklerini ifade ederken, “Diğer okullarımızda ise Kur′an-ı Kerim dersini seçen çocuklarımız Kur′an-ı Kerimin kendi usul ve adabına uygun şekilde başlarını örtebilecekler” şeklinde konuştu.

Hükümeti Engelleyen Ne?

Dinçer, “Bakanlık olarak biz ne yaptığımızın farkındayız. Bu bir hükümet yönetmeliği olduğuna göre, (okulların tamamı için) öyle bir niyetimiz olsaydı, bütünüyle bu yönetmelikle onu (başörtüsünü) serbest hale getirirdik. Yaptığımız uygulama, eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda olan bir uygulamadır” dedi. Bakanın sözleri, hükümeti tam bir serbestlik uygulamasından neyin alıkoyduğu sorusunu gündeme getirdi.

‘İsteseydik tümüyle serbest bırakırdık’

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği değişti. Yeni yönetmelikle öğrencilerin, okul ve sınıflarda tek tip kıyafet zorunluluğu sona ererken, imam-hatiplerde başörtüsü serbestisi getirildi. Konuyla ilgili NTV’ye açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, şunları söyledi:”Diğer okullarımızda ise Kuran-ı Kerim seçen çocuklarımız yani Kuran-ı Kerim’in kendi usul ve adabına uygun bir şekilde başlarını örtebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz ne yaptığımızın farkındayız, yani bu hükümet yönetmeliği olduğuna göre aslında eğer öyle bir niyeti olsaydı bütünüyle bu yönetmelikte onu serbest hale getirirdik. Yaptığımız uygulama aslında eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan bir uygulamadır.” Bakanı Ömer Dinçer, yeniliklerin yalnızca kıyafetle sınırlı olmadığı mesajını verdi. Bundan böyle öğrencilerin saç uzatabileceğini söyleyen Dinçer, “Çocukların saçlarının uzun diye okul idaresi tarafından kesilmemesini sağlayacak türden tedbirler de var. Şayet okul yöneticilerimiz şimdiden onu uygulamaya koyarsa mutlu olurum” diye konuştu. Dinçer, yönetmeliğin başörtüsüne serbestlik şeklinde algılanmasının doğru olmadığını da vurguladı. Dinçer, yönetmelikle getirilen düzenleme sonrası imam-hatip okullarında kız öğrencilerin başlarını örtebileceklerini kaydetti. (Yeni Asya)
 
A Çevrimdışı

akilli55

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hükümetin Bu ve benzeri uygulamaları Başbakanın "Biz müslümanların gazını aldık, alıyoruz" veciz sözüne tıpatıp uymaktadır. Alın bakalım milletin gazını, alın.
 
Üst Ana Sayfa Alt