Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Diyânet: Vicdani Red Caiz Değil !

portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
gel kardeşim,memleketine,simit satsan yine karnını doyurursun evini çekip çevirirsin,kimse de sana ,sen sünnisin,şiisin,alevisin diye yargılamaz,gelmesin diyenlere sormak istiyorum,nereye gitsin? suud'a? muhalifse atarlar hapse,artık rejim ne zaman değişirse o zaman çıkar:D Allah muhafaza,dağda çobanlık yapsan yine karnını doyurursun ..
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Almancayida anadilim gibi konusurum, o sorun degil. Nitekim, burda (almanyada) dogdum büyüdüm, lakin burdaki durumlar cok kötü. Onun icin türkiyeye temelli gitmek istiyorum.
Akrabalar orda. Türkiyede daha cok Muwahhid var (wAllahu a'lam). Insanlarin Islama en azindan birazcik olsa saygilari var. Dil-Kültür-Mentalite acisindan anlasma kolayligi ve saire.

Almanyada sadece yalanci bir güzellik-emniyet-temizlik ücgeni var. Calismak istesen is vermezler. Isveren-Bürolarinda hep kadinlar calisir. El vermezsen is vermezler. Is olmazsa Tagutun cemberine düsersin. Tagutun kurumlarina gitmeyide hic sevmem. Cöpcü olarak calisirim daha iyi. Tagutun cemberine düstünmüde zillet üstüne zillet icinde olursun. Oysaki fakirlik zillet degildir. Zillet insanlara bagimli olmaktir...

Türkiyedeki kardeslerden tavsiyeler bekliyorum.


rabbim senin ve butun muslumanlarin yar ve yardimcisi olsun rabbim bizlere bu dunyada iylik ve guzelik ahirettede iylik ve guzelik versin .. AMIN
 
O Çevrimdışı

oruc_baba

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ortada bir savaş yoksa , dine ve ülkeye bir saldırı yoksa neden vicdani red caiz olmasın ki ?

topyekün bir savaş anında kaçmak tabiki caiz değildir. bununla ilgili örnekler zaten kuranda var. ama iç düzeni koruma konusunda eğer vicdani red hakkı verilmişse dileyen tabiki kullanabilir. kimisi parasıyla , kimisi ilimiyle , kimisi öğretmekle lede bu vatana daha faydalı olabilir. hem vicdanı red caiz değilse ne diye bi dünya cebimizden orduya vergi veriyor ki , adamlar bi ton maaş alıyorlar orda burda kokteyl yapacaklarına gitsinler o aldıkları maaşla vatanın iç düzenini korusunlar.

Diyanetin açıklamasına gelince. muhtemelen ordu açıklatmıştır o fetvayı , zaten işine geldiğine göre diyanete fetva çıkarttırmayan kurum kaldımıki. birazcıkda ben uğraşsam ben bile diyanete herhangi bi fikrimi fetva olarak yayınlattırabilirim :)
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt