öncelikle merak eden kardeşlerime şunu çok net bir şekilde belirteyim,Burada fikirlerimi ve düşüncelerimi belirtirken hiç kimseyi memnun etmek amacıyla yazmıyorum,forumdaki yöneticiler bize git demedikleri müddetçede kardeşlik hukukuna riayet edip kimseyi kırmamaya çalışarak inandığım doğruları dile getirmeye çalışıyorum,eğer yanlış ve hatalıysam bunu düzeltirim ama iş ceddeleşmeye varırsa geri çekilirim,bunuda kardeşliğin zedelenmemesi için,kalblerin kırılmaması ve şeytana ve nefse malzeme çıkartmamak adına yapmaya gayret etmeye çalışırım inşaALLAH..
İRAN meselesinde bundan bir veya iki yıla yakın farkılı düşünürdüm,bunu forumdada bir iki sefer yazdım,iran devriminin herkeste yaptığı etki,cemaatlerede yansıması olmuştur,devrim ateşi o zamanki islami gençlik özerinde nasıl etki yapmışsa elbetteki ben ve benim gibi kardeşlerim özerindede etkili olmuştur.Doğal olarak bu anlayış mustazaflar hareketi özerindede eppey etkili olmuştur,bu red edilmeyecek bir gerçektir.kaldıki o zamanların şartları ve devrimin etkileri bambaşka yansıyordu,şuan iranı eleştirenlerin büyük bir kısmıda o zamanlar bu sevgi ve muhabbeti içinde taşıyordu.Bundaki en temel sebeb lillah için olan bir muhabetti,öyleye şah devrilmiş ve müslümanlar başa gelmişti,bundan sevinç duyulmazda ne yapılır..Ben mustazaflar adına konuşmuyorum ve zaten öyle pozisyonumda yoktur,sadece gönül veren ve lillah için bu muhabbeti yüreğinde taşıyan ve Rabbim kabul ederse bu muhabbeti elimden geldikçe hizmete sunan bir hizmetkarım,dolayısıyla dediklerim bani bağlar..Dediğim gibi bu muhabbet yıllarca devam etti,her ne kadar zaman içinde yanlışları yavaş yavaş gün yüzüne çıktıysada bizler(biz derken ben kastediyorum)kusurları araştırmama adına ve fitneye sebeb olmama adına bu yanlışlarını lillah için görmemezlikten geldik,taki suriyede iran ve hizbullahın zalimden yana tavır koyması ve esedle işbirliği yapması ve mazlum halka karşı tavır alması,bizlerde ciddi bir sorgulamaya sebeb oldu,ilk zamanlarda bunun sebeblerini anlamaya çalıştıkça baktıkki mızrak çuvala sığmıyor,ondan dolayı bir yıldan fazladır iran ve hizbullahın suriye konusundaki tavrını islami ve insani bulmadığımı belirtiyorum,bunu heryerde ve ortamda söylerim,belki size inanması zor gelir ama iyi biliyorumki bu camianın büyük çoğunluğuda aynı düşüncededir,ama eğer desenizki o zaman niye ses vermiyorlar burada şunu unutmamanızı diliyorum,bu camianın geçmişi bilenler bilirki yıllardır sevip ve her söylem ve eylemde hizbullah ve iranı övenlerin kalkıpta küfretmesini beklemesini doğru bir analiz olarak kabul etmiyorum,bu camiadakilerin bakış açısı suriyede iran ve hizbullah karşıtlığında nettir,ama bunu sesli bir şekilde deklare etmemeleri ümmetin arasında fitne ateşinin büyümemesi içindir,bu ateşe dökülecek benzinin ,abd,israil ve emperyalist zalimlerin ekmeğine yağ süreceğine inanmaktadır,bu bir tahlildir ve buna katılmayabilirsiniz ama genel bakış budur,elbette iranı seven ve hizbullahı haklı görenlerde olacaktır,ama bu sadece şahsi düşünceleridir,zaten onlarda bu camiaya karşı dillerini insafsızca kullanıp,tekfircilere kayıyorlar ve selefilerden yana tavır aldılar şekilnde yaygara yapıyorlar..Büyle köklü bir camiaya sihirli değnekle herşey hokus pokus birden değişsin demek doru değildir,bu camia haklıdan yanadır,ama bunu yaparkende ifrat ve tefrite kaçmadan vasat çizgide hareket etmektedir.Bu videodakilerin bir kısmıda bu camianın ekmeğini yemiş ve bu camianın öğretileriyle ilk temellerini atmışlardır,ama gelgörki bugün bu camiayı tekfir etmektedirler,tekfir etmiyorlşar di,yen varsa bunu ispatlarım ama özele girer diye girmek istemiyorum,yoksa yer ve şahıs ismi vererek bunu belirtebilirim,ama o zaman iş ikili sataşmaya varır ve bundanda kaçınmayı bir kardeşiniz olarak kendime kırmızı çizgi olarak kabul ediyorum.
Dün iran ve hizbullahı severken bunu lillah için yaptık,mezhepsel kaygılardan dolayı yapmadık,bugünde karşıysak yine lillah için yapıyor ama ifrata kaçmadan bunu di,legetirmektede bir sorun görmüyorum,zalim zalimdir,zalime destek olanda zalimdir,benim zalimim veya benim mazlumum diye bir anlayışı kabul etmiyorum.
şia sempatizanı veya onları şirin yapmaya çalışanlardan olsaydım,üsameyide sevmezdim,ahraruş şamıda gönülden desteklemezdim,Benim açımdan kim islama hizmet ederse ve tevhid çizgisinden sapmazsa hataları olsa bile kardeşimdir,bu açıdan üsameyi sevdiğim gibi imad muğniyeyide severim ama eğer imad muğniyenin sahabeye dil uzattığı veya hz ayşe annemize dil uzattığına dair bir delil varsa ona olan muhabbeti silerim,abbas müsaviyi severim,israile karşı olan direnişini severim ve örnek alırım ama bu her yaptığı yanlışın ardındayım anlamına gelmez,eğer şia demek sahabeye küfretmekse onalara küfredenlere kardeş demem ve onları düşman bellerim ama tüm şiayı bu çerçeveye sokmam,şianın hepsinide aynı kefeye koymam,el kaideyi severim ama içlerindeki varsa aşırı tekfircileri sevmem,ama bu elkaideye düşmanlık yapmam anlamına gelmez,kısacası bize şiasıda karşı şia karşıtlarıda karşı ama biz içlerindeki mücahid ve müttakileri kendimize kardeş bilip onlarla iftihar ederiz,lillah için tevhid bayrağını dalgalandıran herkesi severiz,israil,abd ve emperyalis güçlere başkaldıranın isminin önemi yoktur,ama düşüncesi kuran ve sünnete muhalifse ondan ve yaptıklarındanda beriyyiz..iran ve hizbullahın suriyedeki zalimne ortasklığından beriyyiz,içlerinde sahabeye dil uzatanları Rabbim kahreylesin der ve onlarla aramızda bir muhabbetin olmayacağını herdem söyleriz...tüm bunlara rağmen halen sizler şia sempatizanısınız derseniz diyeceğim bişey yok,Rabbim kalbleri bilendri,sizi memnun etmek için yazmadım,sadece inandığım neyse onu yazdım.içimizdeki var olan şiaya aşırı şekilde sempati duyup yapılan zülmlere sebeb aramya çalışanalrıda Rabbim onlara doğru yolu görmeyi nasib etsin..