Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Dizilerdeki Ahlaksızlık Propagandası

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
.şimdi evde oturan birini düşünürseniz...bide internet kullanmayı bilmiyorsa..:) iş zor...
ben okul başlamadan önce çalışıyodum..tv yle hiç alakam olmadı..okul başladı...okulun verdiği bir meşguliyet...internet zaten zamanını alıyor tv izlemeye vakit yok :)

ama evde oturan ebebeynim...akşama kadar evde oturduğu için patlama noktasına geliyor...

onun için yaşasın stv neden derseniz...hilal tv için uydu lazım...oda bizde yok el mahkum :)
 
:)sümeyye:) Çevrimdışı

:)sümeyye:)

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kardeşim özellikle harama bakma konusunda uzak durmak gerektiği düşüncesindeyim yanlışım varsa düzeltin ama ister istemez göz alışıyor....

Nur suresi 30:"Mü'min erkeklere söyle: «Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Gerçekten Allah, yapmakta olduklarından haberi olandır. "
Nur suresi 31:"Mü'min kadınlara da söyle: «Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ..."


Müslümanın vakti boş şeylerle harcanmayacak kadar değerlidir ve beynimizi boş şeylerle dolduracağımıza daha hayırlı bi şekilde geçirebiliriz diye düşünüyorum son bi kaç aydır hayatımda televizyon diye birşey yok ve sağlıklı düşünmeye başladığımı vaktimin çoğunu hayırlı şeylerle geçirdiğimi farkediyorum hamdolsun


" Bakış şeytanın oklarından zehirli bir oktur. kim bunu Allah korkusuyla terkederse Allah onun kalbinde tadını hissedeceği iman ile değiştirir" ( Taberani-Hakim)

Hz. Ebû Hûreyre radıyallahu anh’dan rivayet edilmiştir: Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu; “Boş işleri ve boş sözleri terketmesi kişinin İslâm’ının güzelliğinden ve kemâlinden)dir.”

"Ve onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler. Boş yere söylenilen sözden ve işlerden sakınırlar." (mü'minun 3)

son olarak güzel diye izlediğimiz programların içine o kadar ustaca sapıklıklar koyuyorlarki farkedilemiyor ve zamanla normal gelmeye başlıyor....
 
laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
ben yazdım zaten benim tv izleyecek vaktim...yok evdeki büyüklerim izliyorlar...şimdi diyeceksiniz...ki ...otursun kitap okusun ....falan imkanı yok...82 yaşındakli ninem oturupta kitap okumaz...ikincisi namazında niyazında bir hacı zaten...sürekli evde...yaşıtları olmuş merhum...evde yalnız başına....gözleri artık eskisi gibi de görmüyor...akşama kadar oturuyor ....aile mahkemesi çıkınca izliyor...o bitince power tuşuna basıyor...ve tv yle alakası bitiyor...bu kadar...

not:herşeyi kendi pencerimizden bakmayalım...bizden durumu kat ve kat değişik olan kardeşlerimizde var
 
Üst Ana Sayfa Alt