sa kardeşlerim yeni bir dua ayetine geçiyoruz......inşallah kulluğumuzun alameti olan dualarımızla dünyamızı ve yaşamımızı süsleriz....duanın gerekliliğini isterseniz bir hatırlıyalım.....kuranı azimüşanda yüce Allah şöyle buyuruyorlar:
Biz ancak sana ibadet eder ve yalnız senden yardım bekleriz... (Fatiha/5)”
“ İnsana bir darlık dokunduğu zaman; yanı üzere yatarken, otururken yahut ayakta bize yalvarır. Ama biz onun sıkıntısını giderince sanki bize yakaran o değilmiş gibi davranır...”(Yunus 10 / 12)
“ El açıp yalvarmaya lâyık olan ancak O’dur. O’nun dışında el açıp duâ ettikleri onların isteklerini hiçbir şeyle karşılayamazlar. Onlar ancak ağzına gelsin diye suya doğru iki avucunu açan kimse gibidir. Halbuki (suyu ağzına götürmedikçe) su onun ağzına girecek değildir. Kâfirlerin duâsı kuşkusuz hedefini şaşırmıştır.” (Ra’d/14)
“ Göklerde ve yerde bulunanlar da onların gölgeleri de sabah akşam ister istemez sadece Allah’a secde ederler.” (Ra’d/15)
“ Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin... O’na korkarak ve umut taşıyarak dua edin.” (A’raf, 55-56)
“ Rabbinize yalvara yakara gizlice dua edin. Şüphesiz ki Allah haddi aşanları sevmez...” ( A’raf / 55)
“ Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar.”(Bakara, 186)
“ De ki: Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? “(Furkan, 77)
“ (Ey Muhammed!) Sabah akşam Rablerinin rızasını dileyerek O’na yalvaranlarla beraber sen de sabret. Dünya hayatının güzelliklerine dalarak gözlerini o kimselerden ayırma! “( Kehf 18/28)
“ Gerçekten inananlar, korkarak ve umarak duâ ederler ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan hayır için harcarlar.. “( Secde 32/16)
Kul huve’l-kadiru alâ en yeb’ase azâben (De ki; Allah, azap göndermeye kâdirdir)”âyeti nâzil olunca Efendimiz (SAV), çok ağladı, çok namaz kıldı, çok dua etti. Ümmeti hakkında iki duası kabul buyrulurken, üçüncü duası (tefrikaya düşmeme) tamamen iradelere bırakıldı.
şimdi ise ezberlenecek dua ayetimizi veriyorum
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
26. قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
27. تُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَتَرْزُقُ مَنْ تَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ
ali imran ال عمران
mülkün gerçek sahibi olan Allahım!sen mülkü dilediğine verirsin ve mülkü dilediğinden geri alırsın. dilediğini yüceltir, dilediğinide alçaltırsın.her türlü iyilik senin elindedir.gerçekten sen herşeye kadirsin.geceyi gündüze katar.gündüzüde geceye katarsın.ölüden diriyi çıkarır,diriyide ölüden çıkarırsın.dilediğinede sayısız rızık verirsin.
ali imran 26,27