Dün Bana Gelen Bir Msj - Menzilden :d -

A Çevrimdışı

Askalani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
dün gece bir msj geldi.şöyle yazıyor

S.a kardeş menzilden yanai mubarekten haber geldi bu gece kadir gecesiymiş.bol bol dua edin.yatmanın vakti değil şimdi dua veibadet vakti benide duanızda unutmayın.

Kadir gecesinin son 10 günde aranması gerekiyor ya.dün son 11. gündü :korktum:D:muhaha

ağlasam mı gülsem mi:smileygarden120_sm::eek:uch2:

GuLYaRaSi Çevrimdışı

GuLYaRaSi

VuSLaTa HaSReT
Admin
banada öyle haber gelmisti..hayr insaAllah, Allah Kuran ve Sunnetden ayirmasn

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
gülmekten ağlayabilirsin...bu sayede her ikisinide yapmış olursun..hatalımıyım :)

H Çevrimdışı

hakyolcusu

Üye
İslam-TR Üyesi
o mesajı gönderen kişi menzile baglı ise menzildeki o mübarek olarak bildikleri kişiden haber geldiyse onlara göre kesin doğrudur ne diyelim. isterse ramazanın birinci gecesi olsun.

G Çevrimdışı

GülTükendi

Üye
İslam-TR Üyesi
... son 10 gün ibadet ile gecirmemizi Rasulullah sav buyuruyor, peki Peygamber Efendimiz sav bu gecenin hangi güne geldigini bildirmemisse, bugün bazi sahislar bunu hangi yetkiyle yapiyorlar?

Kafam karisti dogrusu, konuya aciklik getirirseniz sevinirim...:)

GuLYaRaSi Çevrimdışı

GuLYaRaSi

VuSLaTa HaSReT
Admin
Kendi alimligine, kerametine güvenerekten söylüyorlar, ki bunu dogrulamaya kimsenin hakki ve gücü yok, yani atiyorlar mi diceksin, savuruyolrmi her neyse iste..

Bildigimz sey ve Allah Rasulu sallallahu alaihi wesellemin bize önerdigi su: SIze iki sey birakiyorum, bunlardan sasmazsaniz dogru yolda kalirsiniz, bunlar

Allahin Kitabi Kuran

ve benim Sunnetimdir.

Ve Hadislerde Kadir Gecesini, Ramazan ayinin son 10 gününün tek sayili günlerinde arayin diyor. Yani extra gün belirtilmemis ki, biraz ugras verelim, caba sarfedelim diye.

Ve Gaybi ancak Allah bilir, her kim bildigini iddia ederse, yalan söyledigi gibi Allah a sirk kosmus olur, cunki Allahin bilgisini bildigini iddia etmis olur.

Kafa karsikligi cözüldümü :)

GuLYaRaSi Çevrimdışı

GuLYaRaSi

VuSLaTa HaSReT
Admin
amin ecmain insh.

M Çevrimdışı

Mutedeyyin

Misafir
rüyasında görmütür kuyruklu yalanını
gerçi belki menzildekilerin bile belkide böyle bir mail yayıldığından haberleri yoktur o da ayrı bir muamma

A Çevrimdışı

Askalani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
rüyasında görmütür kuyruklu yalanını
gerçi belki menzildekilerin bile belkide böyle bir mail yayıldığından haberleri yoktur o da ayrı bir muamma

doğru.
tarikatta olan bir tanıdığım var. o demişti insanlar çok abartıyor, aslında bu kadar abartı yok diye.
bunun yanında belki menzil günlerin hesabını karıştırdı
bu ara çok yoğun olabilir ramazan dolayısıyle:D
Rahman bizleri sıratı musatkimden ayırmasın -amin-
şaka bi yanada durum gerçekten çok vahim

Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allahım beni affet! bende bir zamnalar menzil e gidip onlara katılmıştım ..şimdi çok komik geliyor :) o ne dediyse millet ona göre hareket ederdi ...evlenmek isteyenler oraya gidip ondan izin alırlardı ondan izinsiz kuş uçmazdı ... bu da onlardan biri işte kardeşimin dediği gibi ramazanın 1. günü bile olsa onlar için farketmez..çünkü ...mübarek öle diyo.... :)

samanpan Çevrimdışı

samanpan

.
Site Emektarı
senin şehir ne bizim tv de çıkıyo.
soru soruyo biri. dur Allaha sorayım diyo bi titriyo falan sallanıyo.
sonra tamam hayırlı bu iş yap falan diyo

samanpan Çevrimdışı

samanpan

.
Site Emektarı
lakin batılı tasvir etmenin bi faydasını görmedim bu yaşıma kadar.
bu liste uzar gider.

A Çevrimdışı

Askalani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Allahım beni affet! bende bir zamnalar menzil e gidip onlara katılmıştım ..şimdi çok komik geliyor :) o ne dediyse millet ona göre hareket ederdi ...evlenmek isteyenler oraya gidip ondan izin alırlardı ondan izinsiz kuş uçmazdı ... bu da onlardan biri işte kardeşimin dediği gibi ramazanın 1. günü bile olsa onlar için farketmez..çünkü ...mübarek öle diyo.... :)
Allah Subhanehu ve Teala nın ayette nida ettiği gözlerin kör, kulakların sağır ve kalplerin perdeli olması bu olsa gerek
Allah hidayet versin böyle insanlara, hidayet nasip etmeyeceksede azgınlıklarını artırsın-amin-

kargı1 Çevrimdışı

kargı1

Üye
İslam-TR Üyesi
selamun aleylum ya bana öyle bişey gelmedi fakat dün gece sabah namazın dan önce güzeldi hava gayet güzel di siz boşverin onlardan gelen haberi resul son 10 gün demişse bizde son 10 günü güzel geçirelim inşALLAH kadir gecesini hepimiz bulupta seksen yıllık sevabını alırız