selamunaleykum her şeyden önce,uzun zamandır yazmıyordum ama takip ediyordum,cep den forumu,dün başıma çok ilginç bir olay geldi, x tarikatından ha'lı hu'lu zikir çeken grubun başında ki hocalardan biriyle karşılaştık yiğenimi götürdüm başka şehirden geldi illa götür abi beni onların içindeyim v.s diye,hoca sende geliyorsun diyince,tarikatlara inanmıyorum,islam da en gereksiz kurum,müslümanların uyuşturucusu diyince bir anda parladı,hz ebubekir r.a ve peygamberimiz s.a.v arasında geçen rabıtayı v.s anlattı mağarada geçmiş bu olay v.s
zayıf hadislerle gelme hocam dedim,müslümanlar öyle şeytana uyduki,bu devirde bile sıfırdan hadis kitabı yazabilecek kendini bilmezler var v.s dedim,sonra yegenimi bıraktım oraya,çocuk ışıkları kapatmışlar,zikir çekmişler,geri aldığımda çocuk korkudan gözleri yerlerinden fırlamıştı
dedim ki oğlum ;senin tarikatla işin ne yatsı ezanı vakti zikir çekiyorlarmış da,namazını kıl duanı et,kuranı oku,hadislere göre hayatının gidişatını belirle gibi şeyler dedim,çocuk gece dersine bile kalkmadı,bu arada hoca benim için bu deli demiş,ha bu arada unutmadan selef-i salihin'i takip ediyorum dedim arada
tek soru sormak istiyorum şimdi
gerçekten peygamberimize isnat edilen rabıta meselesi hangi hadis de veya rivayet de geçiyor?
benim bildiğim kadarıyla da bağdadi zamanından sonra hint mistisizminden etkilenerek tarikatlara eklendi v.s diye biliyorum
selamunaleykum tekrardan
zayıf hadislerle gelme hocam dedim,müslümanlar öyle şeytana uyduki,bu devirde bile sıfırdan hadis kitabı yazabilecek kendini bilmezler var v.s dedim,sonra yegenimi bıraktım oraya,çocuk ışıkları kapatmışlar,zikir çekmişler,geri aldığımda çocuk korkudan gözleri yerlerinden fırlamıştı
tek soru sormak istiyorum şimdi
gerçekten peygamberimize isnat edilen rabıta meselesi hangi hadis de veya rivayet de geçiyor?
benim bildiğim kadarıyla da bağdadi zamanından sonra hint mistisizminden etkilenerek tarikatlara eklendi v.s diye biliyorum
selamunaleykum tekrardan