Soru Dünyada Bildiğimiz İlk Cihad Ne Zaman ve Kim Tarafından Olmuştur?

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Dunyada bildigimiz ilk cihad ne zaman veya kim zamaninda olmustur.
Topluluklar halinde dusmanla savastan bahsediyorum
Habil kabil hadisesini cevap olarak yazmayin

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ibni kesir elbedi vennihayi kitabının kaçıncı cildi kaçıncı sayfasında olduğunu söyle sana doğru cevabı vereyim. :d

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
;)) yok ahki. Bu sorunun cevabini merak ediyordum epeydir.
Orda bunun cevabini bulmak icin daha 7000 sayfam var

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Şit as sonra Amuş melik oldu.Ondan sonra Kaynan geldi.İşte Keyumers'ten önce gelen ve cihanda padişah olan Keyumers'tir.

İbn-i Mukaffa şöyle der :

-Kaynan melik olunca asker topladı .Cinnilerle cenge gitti...

Taberi Tarihi syf 121 sağlam yayınları.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Melik kaynan mı ? :D
Ben bilmediğimden sordum bu soruyu:) Cevabı bulmaya çalışıyorum.

Şit as sonra Amuş melik oldu.Ondan sonra Kaynan geldi.İşte Keyumers'ten önce gelen ve cihanda padişah olan Keyumers'tir.

İbn-i Mukaffa şöyle der :

-Kaynan melik olunca asker topladı .Cinnilerle cenge gitti...

Taberi Tarihi syf 121 sağlam yayınları.

Cinlerle cenge gitmiş.
O zaman "insanlara karşı ilk cihad ne zaman , kim zamanında olmuştur" diye düzelteyim sorumu.

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Ben bilmediğimden sordum bu soruyu:) Cevabı bulmaya çalışıyorum.

Cinlerle cenge gitmiş.
O zaman "insanlara karşı ilk cihad ne zaman , kim zamanında olmuştur" diye düzelteyim sorumu.

Akhim herhalde smil ( :D ) yüzünde yine yanlış anlaşıldım :( ''Melik kaynan :D ''şeklinde yazmamın sebebi;adı geçen ismin kuran ve hadisde yeri olmadığı (allahu alem ) ya israliyat yada diğer milletlerden alınmış tarihi bir isim diye yazdım.

K Çevrimdışı

Kozzsoy

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kesin bir kaynak veremiyorum ama Şit a.s.'ın hayatını araştırırırsan bu sonuç çıkıyor , yazan çoğu kişi bunu söylemiş gerçi çoğu da aynı yazıyı paylaşmış ama aksi yönde bir iddia yok . Kaynak olarak ibnul esir adlı bir yazar ve bu verilmekte . "Heyet, Peygamberler tarihi ansiklopedisi cilt: 1, Hakikat kitabevi, Istanbul,"

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kesin bir kaynak veremiyorum ama Şit a.s.'ın hayatını araştırırırsan bu sonuç çıkıyor , yazan çoğu kişi bunu söylemiş gerçi çoğu da aynı yazıyı paylaşmış ama aksi yönde bir iddia yok . Kaynak olarak ibnul esir adlı bir yazar ve bu verilmekte . "Heyet, Peygamberler tarihi ansiklopedisi cilt: 1, Hakikat kitabevi, Istanbul,"
@EBU HANİFE ahinin dediği gibi cinlerle mi savaşmış Şit A.s?

Hakikat kitabevi ? itibar edebilirmiyiz bu yayınevi hakkında iyi şeyler söylenmiyordu sanırım

K Çevrimdışı

Kozzsoy

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
@EBU HANİFE ahinin dediği gibi cinlerle mi savaşmış Şit A.s?

Hakikat kitabevi ? itibar edebilirmiyiz bu yayınevi hakkında iyi şeyler söylenmiyordu sanırım
Yok cinlerle demiyorlar Kabil'in oğulları ile savaştığını yazıyorlar kitabevi ve bahsi geçen ibnul esir hakkında da zerrece bilgim yok açıkçası :)