Ebu Zerka Cihad Hakkında Bakın Ne Diyor!!!!

S Çevrimdışı

SaYFuLLaH

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kendisinin Taifetul Mansura'dan olduğunu zannediyor, savaşanlar da miskin, müslümanları öldüren harici, tekfirci kişiler :), oh ne güzel.

Mekke döneminde cihadın haram olması nesholundu, bir kişi artık ''Mekke dönemindeki gibi zayıfız cihad bize haramdır'' derse küfür sözü söylemiştir çünkü 1. hüküm nesholundu (bu şuna benzer: Mekke dönemindeyiz artık alkol helaldir), 2. hükümler belirtilmiş illetlerine göre değişir, hikmetlerine göre değil, zayıflık cihadın o dönemde haram olmasının hikmetlerinden sadece biridir, illetinden değildir. Güçsüz kişinin (hücum) cihadı da müstehap hükmündedir, eğer müstehap ile amel etmiyorsa güçlenmesi farzdır. Savunma cihadında ise farzdır, güçsüz gibi görünsek de çünkü artık İslam ve müslümanlar tehlike altındadır eğer bunu erteleyecek olurlarsa, müslümanlar hiç birlik olamadan öldürülürler. Bugün hücum cihadı savunma amaçlı da yapılıyor, düşmanı korkutmak, saldırı ve zulümlerinden vazgeçirmek için yoksa daha müslüman ülkeleri kafir ordulardan kurtarmadan, kendi ülkemize şeriatı getiremeden, onların beldelerini fethederek Şeriatı tatbik etmek şu an imkansız gibi gözüküyor, lakin Allah dilediğini yapar. Hücum cihadın savunma amaçlı yapılması hikmetsiz bir davranış değildir, doğru yerde yapılması şartıyla. Savaşı destekleyen veya ordularını ve sistemlerini güçlendiren yerler hedef alınmalı, sokak, market, pazar gibi yerlerin hedef alınmasını her ne kadar cihadı ve mücahidleri desteklesem bile bende doğru bulmuyorum, böylelikle İslama yakın olan kafirler, İslama düşman olan kafirler gibi düşünmeye başlıyor veya her konuda onlar gibi düşünmese bile onlarla birlik oluyor bu da müslümanlara yarardan çok zarar sağlayabiliyor, Allah en iyisini bilir.

İ Çevrimdışı

İbnu Harb

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Ebu Zerka ilim sahibi bir kardeşimizdir. Cihad ile alakalı söylediklerine tam katılmasamda haklı yönleri var. İbn useyminin cihad Takva ve Davet ile olduğunu söylemesi bir hatadır. Cihadın manası açıktır bunu farklı yorumlamaya gerek yok. Ve ben bunu Ebu Zerka kardeşi karalamak için yapıldığını düşünüyorum. Eğer söylediklerinin yanlış olduğunu söylemek istiyorsun gidersen onunla münazara yaparsın sonrada kaydı gelip burda paylaşırsın bizde sana hak veririz. Yani ulaşılmaz biri değil ki o. Ya Gurabaya gidersin yada ararsın ve sorarsın.

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Ebu Zerka ilim sahibi bir kardeşimizdir. Cihad ile alakalı söylediklerine tam katılmasamda haklı yönleri var. İbn useyminin cihad Takva ve Davet ile olduğunu söylemesi bir hatadır. Cihadın manası açıktır bunu farklı yorumlamaya gerek yok. Ve ben bunu Ebu Zerka kardeşi karalamak için yapıldığını düşünüyorum. Eğer söylediklerinin yanlış olduğunu söylemek istiyorsun gidersen onunla münazara yaparsın sonrada kaydı gelip burda paylaşırsın bizde sana hak veririz. Yani ulaşılmaz biri değil ki o. Ya Gurabaya gidersin yada ararsın ve sorarsın.

Ebu zerka ve ubeydullah aslan vs gibileri misalen islamoglunu sapik görür. simdi islamoglu cemaatinden biri cikip gidin yüreginiz yetiyorsa münazara edin ve kaydi ortaya koyun dese, ebu zerka gidecek mi? Farzi misal gitsede islamoglu sapikligindan dönecek mi, her hizip videoyu kendine göre cekecek ve kendisini hakli görecek.

Ayrica gecen aylarda Ebu Zerkaya yapilan münazara teklifleri red edilmis durumdayken gidin münazara edin yeri yurdu bellidir demekde insafli olmaz.

Lalekai Çevrimdışı

Lalekai

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Siz suudcuların dini cedel ve münazara olmuş.Tabii cami çıkışında,mescid çıkışında üç beş tane zır cahil sofiyi yakalıyorsunuz,bir sağdan bir soldan vurup vurup buna ilim diyorsunuz.Vallahi selef sizin yüzünüze bile tükürmezdi.Sizler suud firavunlarını meşrulaştırmaktan başka sakal bırak,paça kısalt aman aha tesbihle farz namazından sonra zikirlerini yapma gidersin vs...burdan anlaşılmasın paça kısaltmayı,sakal uzatmayı küçük gördüğüm aşağıdığım anlaşılmasın,demek istediğim siz dinin aslını unutup furulara yapışmışsınız.O kadar ilim ehli idi hocan neden Ebu Hanzala Hoca nın karşısına çıkmadı!Hadi kendi elinden hidayet bulacağına inanıyordu,hani çok güzel olacaktı.Tabii adam içeride idi arkasından atıp tutmak kolaydı,hani diyordu bunlar bizlerle konuşamaz,görüşemez,münazara edemez diyordunuz.Ama Şeytan zerka bir plan yaptı ama unuttu Allahın da bir planın olduğunu...Ama o sadece korkak tavuklar gibi kaçtı maslahat olarak görmüyorum dedi.Bundan ala maslahat mı olurdu.Kafirlerin kalbine korku veren Allah s.v.t onunda kalbine korku verdi.Şimdi uzza lat'a ibadet çağırdığı çağırdığı muasır telefi cehmiye şeyhlerinin kitaplarını okusun hazırlansın.Hatta temmuza kadar değil 2020 kadar hazırlansın.Nafile,Nafile,Nafile! Çünkü Hak geldi,batıl zail oldu.

S Çevrimdışı

sayfullah571

Üye
İslam-TR Üyesi

Evet evet doğru dedin!

Yedi düveliniz biliyordu ki Ebu Hanzala içeride, Ebu Zerka artistlik yaptı, Allah'ta Ebu Hanzala'yı dışarı çıkarttı. EE SONRA?

Ne oldu hani gurabada bulacakmışız vs?

Ne olduda Ebu Zerka korkudan VİDEOLARLAR DUYURDUĞU MÜNAZARA TALEBİNDEN GERİ DÖNDÜ???

Hani kimse sizinle konuşamazdı? ne oldu o emin tavırlar? ne olduda topuklar geri döndü?

Bir ay önce münazarada şeri maslahat görüyordu, ama bir ay sonra görmemeye başladı dimi? Nereden tutulsa boşsunuz. Artık bu ayakları yemiyor millet

İZZETLİ Çevrimdışı

İZZETLİ

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
valla konuşma benim hoşuma gitti tam nefsime göre cihada gitmiyorum kendimi imanı zayıf olarak görüyordum meğersem doğruymuşum yaşasın ben hak üzereyim

Geri
Üst Ana Sayfa Alt