O zaman Allah hesabını kesecektir. Belki iyiliklerl kötülüklerinden ağır gelecektir. Belki Allah merhamet edecektir rahmet edecektir. Hocam şimdi bir insanın çizgisi tamamen ehli sünnet üzere değil diye rahmet okumamak olur mu? O kadar cimri miyiz. Ölümü hatalarının başkaları tarafından işlenmemesi adına tekrar gündeme gelmesi için vesile olsun. Hatalarını ortaya dökelim inceleyelim başkaları sapıtmasın diye ama iyilikleri de bilinen biri olduğundan rahmet de okuyalım belki Allah affeder diye.
Illa %100 doğru yolda mı olmamız lazım? Twitterda adamın sayesinde dinini öğrendiğini iddia eden o kadar kişi gördüm. Ha yanlış öğrendilerse bu da onların sorunu, alim olmayan birinden din mi öğrenilir. Ama konu o değil.
Misal ben büyük günah işleyenlerin en azından o an müslüman olmadıklarına inanıyorum. Biliyorum bu ehli sünnetin itikatı değil ama napayım sırf sözde asli müslüman bir toplumun ferdi diye cuma vakti kahvehanede kumar oynayıp içki içen birini müslüman göremiyorum. Zahire bakıyorum. Şimdi ben ölünce bir rahmet okumayacak mısınız? Merak ediyorum gerçekten.