Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

El Kaide Suriye'de fedai tugayı kurdu

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
El Kaide'nin Suriye'de kilit askeri hedeflere saldıracak fedai tugayı kurduğu bildirildi. Grubun Irak El Kaide'si ile ilişkili olduğu iddia edildi. Grubun ismi Bera ibni Malik şehadet tugayı

Video izle

MuhacirSelman Çevrimdışı

MuhacirSelman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
suriye-4.jpg
Alawite güvenlik bölgesinde meydana gelen son patlamalarda bir çok bina yıkıldı ve Alawi bölgesinde yeralan 220 militan öldürüldü.,Geçen Cuma Esadın komando birliğinin buluduğu bölgede gerçekleşen şehadet operasyonlarıda ise 28 Alewite öldürüldü 200 tanesi ise yaralandı.Operasyon Suriyeli mucahitler tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. McClatchy Gazetesi US sorumlusu doğruladı.
Amerika istihbaratı Suriyede El Kaide nin yeralmasını ve bunun Selefi akımı ve direnişi güçlendirp Esada karşı olan mücadeleyi demokratikleşme olayından ziyade İslami direnişe dönüşebileceğinin endişesi ve korkusunu duymaktadır. US istihbarat servisine göre Alaweti güvenlik bölgesinde meydana gelen patlamalar Emir Şeyh Eymen Zevahiri tarafından yönetilip uygulandı.Us kıdemli sitihbarat servisi ‘ O zevahiriydi ‘ şeklinde açıklama yaptı.
Bu şunu gösteriyorki Irakta bulunan E Kaide birlikleri şehrin dışında da operasyon yapmakta ve yayılmakta bu operasyonları azaltmak adına ıraktan çekilmek istediklerini ve güzel ilişkiler kurmaya çalıştıklarını iletmesi Talibana karşı korkuyu bir kez daha ortaya koydu.
Bu arada Eymen Zevahiri yeni videosunda Suriyeli kardeşlerine destek vermelerini ve Batıdan gelen yardım ve destekleri kabul etmekten kaçınmaları gerektiğini vurguladı. Video Şamın Aslanlarına Doğru başlığıyla yeralan video 8 dakika dan oluşuyor. Lider Irakta Lübnanda ve Türkiye bulunan Müslümanlara Suriedeki İslami direnişe katılmalarını öneriyor.Yanlızca Allaha güven tüm ihlias ve samimiyetinle ve diren! Konuşmasında kukla yönetim ve yöneticilerden Birleşik Arap Emirliklerinden yardım almamaları mevzusunda ısrar etti.
ittihadiislam.com

Üst Ana Sayfa Alt