Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

El Kaide Yemen’de 3 casusu idam etti

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Yemen’deki El Kaide Örgütü, Amerika ve Yemen istihbaratı hesabına mücahitler arasında casusluk yaptığı belirlenen 3 kişiyi idam etti. El Kaide’nin infazı, başkent Sanaa’daki toplantı ile eşzamanlı geldi.

Küresel Haber / Haber Merkezi

Yemen’deki El Kaide Örgütü, casusluk yaptıkları tespit edilen üç kişiyi ‘ihanet’ suçundan iki gün önce idam etti.

Bir aşiret kaynağı konuya ilişkin şöyle dedi: ‘İdam hükmü Marib şehrinin El Vadi ilçesinin Hassun El Celal bölgesinde uygulandı.’

El Kaide Örgütü, 3 şahsın Amerikan ve Yemen istihbaratları hesabına casusluk yaptıklarını itiraf ettikleri bir de video görüntüsü yayınladı.

İdam edilen şahıslara casusluk, El Kaide üyelerinin yerlerinin tespit edilip hedef alınmaları için telefon kartı (simkart) koyarak içlerinden yedisinin öldürülmesine neden olma suçları yöneltildi.

El Kaide Örgütü’nün geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdiği; Batı’ya ve Amerikan, Yemen istihbaratlarına mesaj niteliği taşıyan infazı Yemen’in başkenti Sanaa’nın, Yemen hükümeti ile bağışçılar arasında dün yapılan toplantı ile eşzamanlı geldi. Bu toplantıdan hedef ise Riyad’da gerçekleştirilen bağışçılar konferansı ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun son toplantısında zikrettiği; geçen ayın 27’sinde New York’ta düzenlenen Yemen’in dostları grubunun 4. toplantısının neticelerinin değerlendirilmesi idi.

El Kaide Örgütü idam edilen casusların itiraflarının yer aldığı bir de video yayınladı. İtirafta bulunan ilk casus, kendisine mücahitlerin arabasına yerlerinin tespit edilmesi için kart koyması görevi verildiğini ve bu arabanın ABD casus uçakları tarafından vurulması neticesinde onlarca kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca mücahidler hakkında raporlar ilettiğini dile getirdi.

İkinci casus da aynı şekilde iki ayrı arabaya simkart bırakarak mücahidlerin öldürülmesine neden olduğunu itiraf etti. Üçüncü casus da üzerine yüklenen görevleri sıraladıktan sonra casusluk karşılığında kendisine siyasi güvenlik tarafından 7 milyon 500 bin Riyal ödendiğini açıkladı.

 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
Allahın laneti münafık hainlerin üzerine olsun.
 
A Çevrimdışı

ABDULLAH9

Üye
İslam-TR Üyesi
hain insan insanlıktan çıkmıştır her çeşit ölümü hak eder dostunu duşmana satmak ne kötü birşey Allah lanet etsın öylelerine
 
Üst Ana Sayfa Alt