El Mücahid Ebu Adem El Almani Sohbet

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
N Çevrimdışı

Niisa

Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam wa rahmetullah,
kirik ve yetersiz türkcemle Ebu Adem´in sohbetinin ilk kismini tercüme etmeye calistim, umarim anlasilabilecek bir sekilde yazmisimdir.

---

Ebu Adem el- Almani sohbetinin ana konusu Amme ve Maide Suresidir, sohbetine söyle basliyor:

“ Kiyamet gününde, o günki kafir dünyadaki yasamindan \ yasama biciminden pisman olacak, o günki “Nolaydi keske toprak olaydim” (78\40) diyecek, bütün insanlar hesaba cekildikten sonra o iki siddetli “varlik”, cennet ve cehennem, ortaya cikarilacaktir.
Inanmayanlar, münafiklar ve Allah´a itaatkar olmayan müslümanlar cehennem atesine atilacaklardir, orada ne yasayacaklar nede ölebileceklerdir. Orada sadece bagrarak siddetli azabi cekeceklerdir. Öyleki aralarinda birisi uzun bagrislarindan dolayi Allah teala´nin emri ile melekler tarafindan cehennem atesinden cikartilacaktir.

Bu kafir Allah´a yavlarip yakaracatir: Ey Allah, affet beni, bu azab verici atese dayanamiyorum. Her ne emredersen onu yerine getirecegim, beni bu azaptan kurtar ey Allah.

Allah teala söyle buyuracak: Ey abdi \ kulum. Egerki simdi sana dünyevi zenginlikleri vaad etseydim, bunlari (cehennemden) kurtulusun icin harcaymiydin?

Münafik: Evet, harcardim.

Allah teala: Senden dünyada daha azini emretmisttim, bana itaatkar olup, ibadet edip ve sirk kosmamayi.

Canim kardeslerim ilk etapta Allah teala´ya hamdu senalarimizi iletmeliyizki, bizi bugün dogru yola illeti, O´na sirk kosmaksizin Lailaheillallah yolundan gidebilmeyi nasip etti, ve burada onun yolunda olma cabasi icindeki bizleri bulusturdu. O´dan yarin bizden razi olmasini ve bizleri peygamberler, sehidler, siddiklar ve salihlerin arasina koymasini istiyoruz.Amin.
Allah swt Kur´anin bircok yerinde :
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ey iman edenler! Allah'in size olan nimetini hatirlayin “ ( 5\11 ).
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bugün insaAllah bu ayeti arastirip anlamaya calisacagiz. Hosgeldiniz bu topraklara, bu toprakki dinden uzak degil, bu toprakki sirkten uzak (...).
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Peygamber efendimiz savs ise dünyaya veda ederken sunlari buyur:
“[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Size iki emânet birakiyorum. Onlara simsiki sarildikca yolunuzu hic sasirmazsiniz. Bu emânetler, Allah'ın kitabi Kur'ân ve O'nun Peygamberinin sünnetidir[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif].”
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif](...)

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]---

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zamanim oldukca bölüm bölüm tercüme etmeye calisacagim biiznillah. Simdilik bukadar ...

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ALLAH razı olsun ahi hassasiyetin için devamını bekleriz inşaALLAH

Geri
Üst Ana Sayfa Alt