Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

El Mücahid Ebu Adem El Almani Sohbet

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
N Çevrimdışı

Niisa

Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam wa rahmetullah,
kirik ve yetersiz türkcemle Ebu Adem´in sohbetinin ilk kismini tercüme etmeye calistim, umarim anlasilabilecek bir sekilde yazmisimdir.

---

Ebu Adem el- Almani sohbetinin ana konusu Amme ve Maide Suresidir, sohbetine söyle basliyor:


“ Kiyamet gününde, o günki kafir dünyadaki yasamindan \ yasama biciminden pisman olacak, o günki “Nolaydi keske toprak olaydim” (78\40) diyecek, bütün insanlar hesaba cekildikten sonra o iki siddetli “varlik”, cennet ve cehennem, ortaya cikarilacaktir.
Inanmayanlar, münafiklar ve Allah´a itaatkar olmayan müslümanlar cehennem atesine atilacaklardir, orada ne yasayacaklar nede ölebileceklerdir. Orada sadece bagrarak siddetli azabi cekeceklerdir. Öyleki aralarinda birisi uzun bagrislarindan dolayi Allah teala´nin emri ile melekler tarafindan cehennem atesinden cikartilacaktir.


Bu kafir Allah´a yavlarip yakaracatir: Ey Allah, affet beni, bu azab verici atese dayanamiyorum. Her ne emredersen onu yerine getirecegim, beni bu azaptan kurtar ey Allah.


Allah teala söyle buyuracak: Ey abdi \ kulum. Egerki simdi sana dünyevi zenginlikleri vaad etseydim, bunlari (cehennemden) kurtulusun icin harcaymiydin?


Münafik: Evet, harcardim.


Allah teala: Senden dünyada daha azini emretmisttim, bana itaatkar olup, ibadet edip ve sirk kosmamayi.


Canim kardeslerim ilk etapta Allah teala´ya hamdu senalarimizi iletmeliyizki, bizi bugün dogru yola illeti, O´na sirk kosmaksizin Lailaheillallah yolundan gidebilmeyi nasip etti, ve burada onun yolunda olma cabasi icindeki bizleri bulusturdu. O´dan yarin bizden razi olmasini ve bizleri peygamberler, sehidler, siddiklar ve salihlerin arasina koymasini istiyoruz.Amin.
Allah swt Kur´anin bircok yerinde :
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ey iman edenler! Allah'in size olan nimetini hatirlayin “ ( 5\11 ).
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bugün insaAllah bu ayeti arastirip anlamaya calisacagiz. Hosgeldiniz bu topraklara, bu toprakki dinden uzak degil, bu toprakki sirkten uzak (...).
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Peygamber efendimiz savs ise dünyaya veda ederken sunlari buyur:
“[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Size iki emânet birakiyorum. Onlara simsiki sarildikca yolunuzu hic sasirmazsiniz. Bu emânetler, Allah'ın kitabi Kur'ân ve O'nun Peygamberinin sünnetidir[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif].”
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif](...)


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]---



[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zamanim oldukca bölüm bölüm tercüme etmeye calisacagim biiznillah. Simdilik bukadar ...
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ALLAH razı olsun ahi hassasiyetin için devamını bekleriz inşaALLAH
 
Üst Ana Sayfa Alt