Epilasyon, iğne vb. ile tüy diplerinin yakılması ve tüylerin tekrar çıkmasının önlenmesi uygulamasına verilen isimdir.
Bu uygulama özellikle yüzlerde ve hormon bozukluğu sebebiyle anormal şekilde çıkan kıllarda uygulanır.
Erkeklerin vücudundaki kıllara epilasyon yaptırması câiz değildir. Bunun istisnası, erkeğin görünümünü bozan, göze çirkin gelen hormon bozukluğu gibi sebeblerden dolayı vucutta görülen ve fıtrattan olmayan fazlalık kıllardır. Bu tür durumlarda erkekler epilasyon yaptırabilirler.
Özetle söyleyecek olursak , normal olarak çıkmasından fazla olarak veya çirkinleşmeye sebeb olacak şekilde çıkmakta ise alimler bunların alınmasına (yolunmasına) cevaz vermişlerdir.
Kaşların yolunmasına (inceltilmesine) ise izin yoktur.
Kadınlar, kaşlara dahil olmayan fazlalık tüyleri, yüzünde çıkan ve kadının fıtratından olmayan bıyık, sakal gibi tüyleri bu uygulamayla aldırılabilir. Ancak kadınların yüzündeki ince ve tabiî olan ayva tüylerini kesmesi câiz olmadığı gibi bu türden tüylere bu uygulamanın yapılması da câiz değildir.
Bir zaruret olmadan bu tarz işleri yapmak, fıtratı bozmak, değiştirmek olduğundan câiz değildir. Zaruret durumlarında zaruret miktarına riayet edilerek, aynı zamanda tesetture (bayanın , başka bir bayana bile göbekle diz kapağı arasını göstermesi haramdır) dikkat edilerek uygulanabilir.
Kısaca kişi Kendi kendine yapılıyorsa ve mahremiyet sınırları ihlal edilmiyorsa, epilasyon genellikle caizdir. Bir başkası tarafından yapılıyorsa, avret bölgelerini göstermek söz konusu olduğunda caiz değildir. Epilasyon, Allah'ın yarattığı fıtrata aykırı bir değişiklik yapma amacı taşımadığı sürece dinen uygundur.
Zaruretin ve tehlikenin durumunu tesbit edecek bir kurumumuz olmadığından, bu işi yaptırabilmek için kişinin kalbinin vereceği caiz fetvasına dikkat etmelidir.