bişey iddia atmiycem sadece çok bilen kardeşlerimiz merakımı gidersinler istiyorum.acaba peygamber efendimiz yanına gelip o kdr soru soran hanım sahabelere perde arkasından mı cevap vermiştir?hal hatır sormuş mudur yoksa sadece onlar sordukça yanıt mı vermiştir?sadece küçücük bi örneği ki;peygambermizin ümmü atiyyenin yanına gelip yaptığı konuşmalar var.ki sadece bu da komik kalır.yine ümmü atiye pek çok fıkhi mevzuyu sahabeyle paylaşıyo.perde arksasından mı?mesela en çok beni şaşırtan m.islamoğlu imamlar ve sultanlar kitabında ibni sad-tabakat'ı kaynak göstererek der ki:
hz ali'nin kızı fatıma,ömer bin abdülazizin medine valisi olduğu günlerde yanına gider.ömer bin abdülaziz muhafızlara varana dek herkesi çıkartır odadan ve fatımaya ''ey alinin kızı!vallahi yeryüzünde senin ehli beytini sevdiğim kadr kendi ehli beytimi sevmem''der.söylediği şey konuyla ilgisiz.ilgili kısım hz fatımanın onun yanına girmesi,bırak tebliği falan konuşmaları.belki kısa bi muhabbet.
hiçbişey bilmeyen biri olarak şunları konuşmaktan nefret ediorum ama forumun şu kadar katı,su götürmez,keskin konuşmaları beni hayrete düşürüyo.