Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İkhwan Erkek Kardeşler Tanışma Köşesi

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve bereketuhu..

İnşallah ilk konu benden olsun diyor ve tanışma kısmını açıyorum..

Ben Muhammed Mustafa b. Yılmaz.
19 yaşındayım.
Foruma geçen sene Eylül ayında katıldım.
Gaziantep de ikame etmekteyim.( Antep'de olan varsa misafir etmek isterim.)
Şuan çalışıyorum ancak Ramazan sonunda medreseye katılacağım. ( Forumun medreseye katılmam da büyük bir yeri var. Burada mücahid hayatlarına dair izlediğim videolar vs etkili oldu.)

Sizlerden de bekliyorum, hayırlı Ramazanlar..

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi

19 yaşındayım.
Şuan çalışıyorum ancak Ramazan sonunda medreseye katılacağım. ( Forumun medreseye katılmam da büyük bir yeri var. Burada mücahid hayatlarına dair izlediğim videolar vs etkili oldu.)

Aleykümselam rahmatullahi ve berekad kardeşim

Benim de foruma katılmam 15 sene olmuş sübhanallah zaman ne kadarda hızlı geçmiş.
Foruma katılmam o dönemler takva.com vardı.
Eski olanlar bilir cihad üzere çok aktif ve cihad hareketi olan bölgelerde tek haberdar olduğumuz mecra idi. Tabi bundan dolayı forum kapatıldı.Ondan sonra islam-tr ile tanıştım.O dönemler sosyal medya çok aktif değildi.Bundan dolayı tevhid ehli camia da islam-tr yi Bilmeyen yoktur o dönemde.

Sosyal medyanın aktif olması hasebiyle gençler İslam tr yi pek bilmezler.

Bekarken İstanbul da ikamet ediyordum.taki evlenene kadar.Şimdi Ankara'da yım sanayi bölgesinde bir işle meşgulüm.

Ankara da ki tevhid ehli camiasından bahsetmek istiyorum biraz.Gördüğüm ve izlediğim kadarıyla İstanbul ki ortamdan çok uzaklar.Belli konular üzerinden çıkmamaları.Birbirlerine sürekli bir kulp bulmaları.Cihad namına tek bir kelam etmemeleri aksine eleştiri ve murted görmeleri sadece kendilerinden başka müslüman görmeyen gafiller.Oysa ki söylemiş olduklarıyla amelleri birbirini tutmayan hareketleri çok.Cocuklarini okula gonderenleri,askerlik mevzusu tekfir ederler lakin hocanın bebeleri devlet okuluna gider.Hoca cemaatten aldığı gelir ile bedelli yapar.Ama maddi durumu olmayan gariban zorla askere gönderilir tekfir edilir.

İlmi alanda zayıfsanız vay sizin halinize.
Bir iki cemaat vardı.onlarda kapatıldı.

Özelde görüştüğüm iki elin parmaklarını geçmeyen kardeşler.

Şimdilik bu kadar :) hayırlı Ramadanlar

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Metanol alevi
İslam-TR Üyesi
Aleykümselam rahmatullahi ve berekad kardeşim

Benim de foruma katılmam 15 sene olmuş sübhanallah zaman ne kadarda hızlı geçmiş.
Foruma katılmam o dönemler takva.com vardı.
Eski olanlar bilir cihad üzere çok aktif ve cihad hareketi olan bölgelerde tek haberdar olduğumuz mecra idi. Tabi bundan dolayı forum kapatıldı.Ondan sonra islam-tr ile tanıştım.O dönemler sosyal medya çok aktif değildi.Bundan dolayı tevhid ehli camia da islam-tr yi Bilmeyen yoktur o dönemde.

Sosyal medyanın aktif olması hasebiyle gençler İslam tr yi pek bilmezler.

Bekarken İstanbul da ikamet ediyordum.taki evlenene kadar.Şimdi Ankara'da yım sanayi bölgesinde bir işle meşgulüm.

Ankara da ki tevhid ehli camiasından bahsetmek istiyorum biraz.Gördüğüm ve izlediğim kadarıyla İstanbul ki ortamdan çok uzaklar.Belli konular üzerinden çıkmamaları.Birbirlerine sürekli bir kulp bulmaları.Cihad namına tek bir kelam etmemeleri aksine eleştiri ve murted görmeleri sadece kendilerinden başka müslüman görmeyen gafiller.Oysa ki söylemiş olduklarıyla amelleri birbirini tutmayan hareketleri çok.Cocuklarini okula gonderenleri,askerlik mevzusu tekfir ederler lakin hocanın bebeleri devlet okuluna gider.Hoca cemaatten aldığı gelir ile bedelli yapar.Ama maddi durumu olmayan gariban zorla askere gönderilir tekfir edilir.

İlmi alanda zayıfsanız vay sizin halinize.
Bir iki cemaat vardı.onlarda kapatıldı.

Özelde görüştüğüm iki elin parmaklarını geçmeyen kardeşler.

Şimdilik bu kadar :) hayırlı Ramadanlar

Bu bölünme ve kavga meselesinde benim kanaatim şu. Dünya genelinde tevhidi hayatı selef akidesini devam ettirme iddiasında olan gerek ilmi gerek sahada gerek medyada mücadele eden bütün toplulukların birbirleri ile uğraşmayı bırakıp birleşmeleri tek çatı altında bir araya gelmeleri ve başlarına tek bir halife seçmeleri lazım. Bu tür şeyler söylediğimde ütopik gelebilir ancak halife seçmek vacibtir, Muminlerin emiri olmadan bir gün geçiremeyiz, ne var ki yüz senedir yok. Beş on tane selefi topluluk bir araya gelip bir lidere karar verebilir, bunu arkasından onlarca topluluk, cemaatler izleyebilir.

Moğolların Bağdat'ı yıktığı, doğudaki tüm İslâm devletlerinin yok olduğu ve batıdaki İslâm devletlerinin zayıf düşüp yarı ayakta yarı yatakta vaziyette varlıklarını zar zor idame ettiği dönemde bile Mısır üzerinden devletsiz yürüyen bir Abbasi hilafeti vardı. Üstelik büyük bir hürmet görüyordu ve İslâm aleminde söz sahibiydi.

Bu birlik ve beraberlik bırakılmadığı için Müslümanlar tekrar toparlandılar.
Yapılacak şey çok zor değil, her topluluktan belli kişiler ehli hall vel akd oluşturacaklar beraberce bir lider neticesine varılacak.

İslâm aleminde hilafetin devletsiz ya da zayıf devlet otoritesi ile yürüdüğü 10.yüzyıl, 13.-16.yüzyıl, 20.yüzyıl dönemleri var. Şimdi nedense illa haritada gözüken bir devletin bunu yapması gerekli gibi bakılıyor. Ayrıca bütün İslâm dünyasının halifeyi kabul etmesini beklemek de şart değil çünkü zaten İslâm dünyası diye bir dünya yok, laik devletler Allah'ın kanunlarına savaş açtılar, halkları da peşlerinden sürüklediler, onların halifeyi kabul etmesine ihtiyacımız yok. Biz toplanıp birini seçelim ve o adam şu topluluklar arasındaki kavgayı bitirsin kafidir.

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Akhi iyi de seni tekfir eden adamla nasıl ortak bir halife seçebilirsin ki? Bırak halifeyi dernek başkanı bile seçilemez. Mümkün değil böyle bir şey.

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Metanol alevi
İslam-TR Üyesi
Akhi iyi de seni tekfir eden adamla nasıl ortak bir halife seçebilirsin ki? Bırak halifeyi dernek başkanı bile seçilemez. Mümkün değil böyle bir şey.

Hulefa i Raşidin, Beni Umeyye ve Beni Abbas devirlerine baktığımızda çok fazla başkaldırıcı gruplar çıkıyor. Eski halifeler devrinde uygulanan stratejiler var. Eğer tekfirciliği radikalleşmeye doğru çıkmış bir gruptan bahsediyorsak bu adamlarla ortaklaşa halife seçeceğiz diye bir şey yok esasen, gerçek manada selefi olan topluluklardan üç beş tanesi bile olsa bir araya gelip birisini seçer ve biat eder. Sonra başka selefi topluluklar da bunu takip ederek biat eder

Ondan sonra o tekfir bağımlısı grup isterse bu kervana dahil olur isterse kafa tutar. Gerektiği yerde Ömer bin AbdulAziz gibi güzel üslupla konuşup bazı meselelerde onlara da danışarak, gerektiği yerde de Hz. Muaviye gibi sert ve güç kırıcı şekilde muamele edilir. Halife isterse Me'mun usulünü izler ve farklı görüşlerdeki alimleri belli bir program dahilinde sürekli münazara ettirir. Böylece tartışma halifenin sahihliği seviyesinden çok alimlerin getirdiği delillere yönelmeye başlıyor. Çünkü her görüş bir sürü delil döküyor kendince. Neticede gündem halifenin ne'liğinden çok münazaralara kayıyor.

Ki çok gerekli görülürse halife akidesinin tafsilatını sıkça öne çıkarmak ve bu hususlarda konuşmak yerine akidesini savunan alimleri ön plana çıkarır. Kendisi ise daha çok İslâm düşmanlarına karşı mücadeleye yoğunlaşır. Ortak bir düşman belirlemek ve bu düşmanı sürekli olarak hedef göstermek, içerideki kitleleri birleştirir. Uyanık hale getirir. Birbirlerine zarar vermekten alıkoyar

Ben ilk aşama için derim ki birkaç adet de olsa tevhidi topluluklar Allah'ın izniyle bir araya gelip birisini halife seçmeli. Sonra ülke içi ve dışındaki tevhidi topluluklarla bu konuşulabilir ve onlar da kabul edebilir, ki zaten dışarı ülkelerde bağlantıları olan selefi cemaatler de var. On tane topluluğun bir adama bağlanması bile acayip bir güçtür. Bu katlanarak artarsa küçük büyük gruplar hatta herhangi bir topluluğa henüz katılamamış bir sürü insan bunu kabul ederse sen düşün. Bazen bazı selefi kanallarda görüyorum, hocaya falanca hoca ile güçlerinizi birleştirin falan diyorlar. İşte önce bu olmalı. Ondan sonrası ise sonraki iş.

Şuan tevhid ehli başsız, demokratların demokrasiden tövbe edip Şeriatı ve hilafeti getirmesini bekleyecek değiliz. Biz başsız kalamayız, onlar başsız kalabilir.

Son düzenleme:
Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Hulefa i Raşidin, Beni Umeyye ve Beni Abbas devirlerine baktığımızda çok fazla başkaldırıcı gruplar çıkıyor. Eski halifeler devrinde uygulanan stratejiler var. Eğer tekfirciliği radikalleşmeye doğru çıkmış bir gruptan bahsediyorsak bu adamlarla ortaklaşa halife seçeceğiz diye bir şey yok esasen, gerçek manada selefi olan topluluklardan üç beş tanesi bile olsa bir araya gelip birisini seçer ve biat eder. Sonra başka selefi topluluklar da bunu takip ederek biat eder

Ondan sonra o tekfir bağımlısı grup isterse bu kervana dahil olur isterse kafa tutar. Gerektiği yerde Ömer bin AbdulAziz gibi güzel üslupla konuşup bazı meselelerde onlara da danışarak, gerektiği yerde de Hz. Muaviye gibi sert ve güç kırıcı şekilde muamele edilir. Halife isterse Me'mun usulünü izler ve farklı görüşlerdeki alimleri belli bir program dahilinde sürekli münazara ettirir. Böylece tartışma halifenin sahihliği seviyesinden çok alimlerin getirdiği delillere yönelmeye başlıyor. Çünkü her görüş bir sürü delil döküyor kendince. Neticede gündem halifenin ne'liğinden çok münazaralara kayıyor.

Ki çok gerekli görülürse halife akidesinin tafsilatını sıkça öne çıkarmak ve bu hususlarda konuşmak yerine akidesini savunan alimleri ön plana çıkarır. Kendisi ise daha çok İslâm düşmanlarına karşı mücadeleye yoğunlaşır. Ortak bir düşman belirlemek ve bu düşmanı sürekli olarak hedef göstermek, içerideki kitleleri birleştirir. Uyanık hale getirir. Birbirlerine zarar vermekten alıkoyar

Ben ilk aşama için derim ki birkaç adet de olsa tevhidi topluluklar Allah'ın izniyle bir araya gelip birisini halife seçmeli. Sonra ülke içi ve dışındaki tevhidi topluluklarla bu konuşulabilir ve onlar da kabul edebilir, ki zaten dışarı ülkelerde bağlantıları olan selefi cemaatler de var. On tane topluluğun bir adama bağlanması bile acayip bir güçtür. Bu katlanarak artarsa küçük büyük gruplar hatta herhangi bir topluluğa henüz katılamamış bir sürü insan bunu kabul ederse sen düşün. Bazen bazı selefi kanallarda görüyorum, hocaya falanca hoca ile güçlerinizi birleştirin falan diyorlar. İşte önce bu olmalı. Ondan sonrası ise sonraki iş.

Şuan tevhid ehli başsız, demokratların demokrasiden tövbe edip Şeriatı ve hilafeti getirmesini bekleyecek değiliz. Biz başsız kalamayız, onlar başsız kalabilir.
Selamun aleykum.

Ahi düşünceniz çok güzel ama halifelik ilan edemezsin. Hemen terörist damgası yer ve öldürülürsün. Bu yüzden bu şuan için olmayacak bir şey bence. Ancak Afganistan İslam emirliği güçlenip halifelik ilan edebilir. Onun dışında şuan da pek mümkün değil gibi. Ha bir de Somali inşallah düşecek, orası da güçlenip halifelik ilan edebilir.

Bu arada bu bölüm tanışma köşesi :) Tanışalım yahu..

طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi

19 yaşındayım.

We aleykum esselam we rahmetullahi we beraketuhu,

Ben Ayid'in oğlu Talib, Şanlıurfa Akçakaleliyim.

Üyelik öncesi dahil 9 senedir forumda bulunuyorum. Sahih ilim ve samimi mu'min kardeşlerle dolu olan bu nimetine ulaşmayı bana nasib ettiği için Allah'a swt ne kadar şukretsem az gelir..

Allah swt bu nimette vesilesi ve emeği olan tüm mu'minleri ve sahih ilme şevk ile koşan, ilmin kıymetini bilip onunla amel etmeye ğayret eden tüm mu'minleri Firdevs cennetiyle ve hesabsız ecirlerle mukafatlandırsın.. Allahumme amin..

Culeybib Horasani Çevrimiçi

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Es selamu Aleykum
Konya'nın bir ilçesinde ikamet ediyorum,tarımla uğraşıyorum.
Kabilem çok eskiden Horasan bölgesinden geldikleri için horasani ismini kullandım.Yaşca sizlerden çok büyügüm,uzun zamandır tevhidi camianın içersindeyim.

Bir zamanlar Mehmet Emin Akın hocanın fikir babası olduğu "Kardeşlik Platformu" nda, yönetiminde bulunduğum dernekle calısmalarda bulunduk.
Platformun temel kaidesi , Türkiye genelindeki tevhidi dernek ve vakıfların, birlikteliğini saglamaktı.İstanbul, Gaziantep, Adana,Sivas ,Konya dan dernekler platform üyesi idiler.
Ve hadi tahmin edin ne oldu ?
Platform DAĞILDI.
Kendimiz yaşadığımız beldede dernek çalışmalarına bir müddet devam ettik,taki belediye seçimlerinde bir fitne sebebi ile,bizim dernekte lav oldu.
Bugün itibariyle,bir derneğimiz yok lakin, yeniden bir toplanma ve yaraları tedavi etme sürecine girdik.
Rabbim den,bu içinde bulunduğumuz süreçde bizlere yardım etmesi için dua ediyoruz.
Şimdilik benden bu kadar🙂

Üst Ana Sayfa Alt