hicbir yorumu okumadim yinede yorum yapiyorum:
eskiden müslümanlik daha zordu, eskiden derken Efendimiz (s.a.v.) in ve Onun güzide ashabinin zamanindan bahs ediyorum. Onlar ki yeryüzünde esi benzeri olmayan cileler cekmisler, iskence- zulmün en alasini görmüsler, sehid düsmüsler, evladlarini yetim birakmislardir. kalkip mal mülklerinden vaz gecip dogup büyüdükleri yurtlarindan kovulmuslar veya hicret etmisler.
üc- bes adim yürümek istedikleri vakit taslanmis ve hatta öldüresiye dövülmüslerdir.
Kaabede Resulullah (s.a.v.) acikca namaz kilarken Elleri kirilasica Ebu leheb(l.a.) ve cehennem odunu tasiyasica karisinin zulmlerine maruz kalmisdir. simdi söyleyin namaz kildigimizda hangimizin boynuna iskembe koyuluyor. hangimizin camiiye giderken yoluna dikenler koyuluyor?
biz ahir zaman ümmeti, keyfimize öyle düskünüzki, surdan suraya teblig etmek icin gitmiyoruz ki nerde kaldi hicret?!
mide doldurma, uyku, para- mal- mülk, bizmiyiz eziyet ceken (vah vah acisinlar bize)...
bi söz vardir: "namaz kilmaktan ayaklari $i$en Bir Peygamberin, uyumaktan gözleri $i$en Ümmetiyiz" diye.
elimizde hertürlü imkanlar var lakin kullanmasini bilemiyoruz. o hesap gününde ne yapacagiz bilemiyorum
bunun kiyasi bile yapilamaz bence