Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Facebook Iyi Midir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
facebook ,msn.vb. hususlar şu an günümüzde faydasından çok zarar veren iletişim sistemleridir..çünkü kişiler orada sanal dünyada hiç bir sırlarının bulunmadığı ortamlardır insanlar orada faydasından çok şeytani paylaşımlar kişilerin ilgisini ve nefislerinin istekleri doğrultusunda çok rahat hareket ederler,şuursuzca kişiler birbirini ekler onların girdikleri sayfalar,çirkin görüntüler onunla bilmeden dahi arkadaş olanların paylaşımlarındada gözükür,yanlış,yanlışlarıda beraberinde getirir..ben orada nice Müslüman kardeşlerin özelliklede erkeklerin manevi ortamları bozularak ahlaki çöküntülere uğradıkları aşikare bir şekilde devam etmektedir..bazı kardeşler yok canım biz orada islami tebliğ yapıyoruz derler ama onlara sormak lazım senin uğraşın ancak çöplükte gül yetiştirmeye benzer,eğer yetiştirebiliyorsanız oradada faydalı olursunuz yoksa..ava gideyim derken,av olmakta cabası.benim acizhane tavsiyem kesinlikle bu tip iletişim araçlarından uzak durun..
 
K Çevrimdışı

kalem_

Üyeliği İptal Edildi
Banned
facebook israil gizli teşikilatının kişisel veriler açısından bilgi bankasıdır.
facebook kitleleri okumak/araştırmak/dostluk kurmak gibi hasletlerden uzak kılmayı hedefleyen tatlı bir zehirdir
facebook içine oyunları konularak muazzam zaman israfına yol açan tuzaktır
facebook sohbet kültürümüzü/arkadaşlık bağlarımızı/akraba ilişkilerimizi yaşamın damarlarından kablolara taşımaktır
facebook kitlelere istenilen msjı verebilme metodu için ideal bir kanaldır.
facebook ahlaksızlığı normalleştiren kumarı sevdiren bir tezgahtır.
facebook bilişim ürünlerini üreten/pazarayan firmaların tüketici toplumunu büyüttükleri pazar kapısıdır.
 
Ş Çevrimdışı

şehide kıyam jihadi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
facebook ve benzeri sosyal medya profilleri tamamen bozuktur(bazıları için) muhafazakar olduğunu söyleyen bayan kardeşlerle muhafazakar erkekler(güya muhafazakar) tanışıp flört ediyor çok ahlaksız ortamlar oluşuyor bir müslümanın facebookta bulunmaması gerekir insanın vaktini çalan bir yer olduğu için.müslüman zamanını faydalı şeylerle doldurmalı
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
facebook iyi niyetle kulanırsan kulanmasını bilirsen çok iyidir 5 sene önce tc de bir avuç insan hariç herkez atalarının dinini yaşarken face sayesinde olsun bu şekilde forumlar sayesinde çok güzel tebliğ çalışmaları yapıldı ve artık belki milyonlarca değilsede binlerce insan bilinçlendi dinini öğrendi tağutu red etti ve islamiyet snal ortam sayesinde Allah ın izni ile hızla yayılmaya başladı bunu gören tağutlar son zmanalrda çeşitli yaygaralar yaymaya başladı işte faceye girerseniz tutuklanırsanız faceye girersnizde bir komünist oarlak girin kendinizi gizleyin sakın islamiyetle alakalı video izlemeyin paylaşmayın islami forumlarara girmeyin mücahitlerle alakalı haber okumayın mossad ve mitin takibine alınırsınız yok işte onlaca kişi tutklandı bu tip yaygaralarla tebliği durup ayda yavaşlatmaya çalışıyoralr lütfen bu oyunalra gelmiyelim kimse iki video izledi iki yazı okudu diye kendisini tehlikeli ve cıa peşinde olduğu bir mücahit zannetmesin dünya genelinde facebookda milyonlarca msülüman ve mücahitleri seven insanlar var bizler bu kişier kafirlerin göüznde sempatizan olarak geçeriz tehlikeli mücahit olarak değil :) istihparat teşkilatlarıın facede ayda başka bir sitede mücahit aradığı yok bu yaygaranın tek sebebi tebliği durdurmakdır bunlara inanmayalım nantıklı olalım bu kdar korkakda olmayalım insanları elimizden geldiğince normal hayatda imkan varsa normal hayatda imkan yok ise sanal alanda insaalrı uyarmaya devam edelim
 
Muaz ibni Cebel Çevrimdışı

Muaz ibni Cebel

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Iyi olan insan her yerde iyidir olmayanda her yerde degildir

Ama bu bir gercektirki sanalda herkes oldugu gibi gozukmeyebilir (reelde de boyledir)

Dikkatli olmak lazim her muvahhid-muvahhide nikliye guvenmemek gerek..altindan sonra neler cikiyor
 
G Çevrimdışı

GülTükendi

Üye
İslam-TR Üyesi
Facebook sanal bir ülke. Bu ülkede demokrasinin hüküm sürdügü belli; herkes istedigini paylasir,istedigini elestirir,istedigi gibi Islami teblig eder,istedigini orada tekfir eder vesaire.Yani insan hayatta yapamadigi,söyleyemedigi,icinde biriktirip fakat insanlarin yüzüne söyleyemedigi her türlü lafi orada rahatca korkmadan söyler.Bu hakki insanlara bilindigi gibi Yahudi bir genc vermisttir. Onun kanunlarina göre hareket etmekten has duyan,facebook a bas egmis sözde muvahhidler, refah sevgisine kapilmis sanal 'seyhler' ! Parmaklarinizi yormayiniz tuslara basarak facebookta sözde tevhidi savunarak. Sehadet parmaginizi kaldirmaya gücünüz yetmez son nefes verisinizde. Vahde vahde islamiyye!
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
gültekin siz ne kadar çabalarsanız çabalayın faceden olsun bu ve buna benzer forumladan yapılan tebliğleri durduramıyacaksınız insaların atalrının dinini bırakıpda islmiyet ikabul etmesi sözde tevhid oluyor öylemi yahudinin sitesinde tebliğ yapamazsın diye bir kural varmı ne saçmalıyorsun tağutlarınızın ve belamlarınızın foyaları ortaya dökülüp kendilerine lanet edenelrn sayısı her geçen gün arttığı için bu hoşunuza gitmiyor işte yahudi nin sitesi gavurun pc si kusura bakmayıında biz amişler değiliz elimzin dilimizin yettiği her yerde uyaracağız yahudilerin sitesine girmezsin girmeyide tavsiye etmezsin ama yahudi tv kanalrından duyduklarını burda satmayı bilirsin miletin kafasını karıştırma fitnecilik yapma
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
Dost veya düşman ne olursa olsun bizde açık yüreklilik ve samimiyet görecekler. Biz niyetlerimizi hiç kimseden gizlemeyiz, davetimizi sesli ve açık bir şekilde yaparız ‘sizin dininiz size bizim dinimiz de bize'.( Şeyh Enver el Evlaki)
 
Ş Çevrimdışı

şehide kıyam jihadi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
tamam islamı birlerine duyurabilmek güzel bişey ama klavye mücahidi olmak çok vasat bi durum reelde git adamın yanına tebliğini yap iletişim kur sanalda oturduğun yerden klavyenin başından olamaz bu islami davet olamaz derken reelde olması daha makbuldür
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ikinize de hak vermemek mümkün değil.... vasat olmak ortayolu bulmak iyidir..... GülTükendi gardaş.... bence abbad akhi nin dediği gibi hiçbir ameli küçümseme zira geçmişte bu forumda senin benim gibi yazan kardeşler de Allahın yolunda şehit olan şehit olmak için yola çıkan kardeşler vardır elbet....
 
G Çevrimdışı

GülTükendi

Üye
İslam-TR Üyesi
Bismillah,

haddimi asdigimi sanmiyorum.Yazdiklarim facebook gibi sitelerin basindan kalkmayip orada Allah yolunda savasdigini zanedenlere. Ve yarasi olan gocunsun, derim bu noktada.

"Mirac Burak" kardesimiz mesela, yani nereden biliyor benim Yahudi Tv izledigimi. Hangi cüretle bana hakaret edebiliyor. Göz göze gelsek bana bunlari diyebilirmiyidi. Elbetteki diyemezdi.

Internet ortaminda onu bunu tekfir edenler, camiilere gidip cemaate "Siz kafirsiniz, gittiginiz yol yol degildir" demezler. Bir sahisin karsina gecip bir de tevhidin aslini anlatsalar mesela. Koyun kesilirler. Muvahhidmis mis...Muvahhideymis mis.

Yüzsüzlügü, riyakarligi, islam-müjahidi oynamalarini, sanal-supermanleri, kendini sanal tatmin edenleri...sanal alem´de bunlari üretiyor. Faydalanmak isteyenler faydanlamaya devam etsin.
Fakat: Islam Davasini facebook gibi sitelere mahkum birakanlara yaziklar olsun! Oturun oturdugunuz yerde.
 
Enfal.571 Çevrimdışı

Enfal.571

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
öncelikle herbiriniz seviyeli bir sekilde yazsaniz daha hayirli olur !

GülTükendi nin anlatmak istedigini ben cok iyi anladim, yanlizca genelleme yapmak cok dogru degildir. yani herkesi ayni kaba koymayalim, 1000 tane yanlisin icinde 1 tane dogruda olabilir.o yüzden dikkat!!
internet hastaligi yaygin. ortada kalkin dediginde kalkip ta teblig yapacak kisi cikmazken, facebook da sehadet(!) sesleri yükseliyor.
kisiler cihadi siir paylasti, tevid bayraginin resmini koydu diye neredeyse kendini mücahid saniyor.
öyleki artik kendi yalanina kendi bile inaniyor.... cok aci bir durum... ama unutmayin ki "herkes öncelikle kendisinden sorumludur" yani "her koyun kendi bacagindan asilir"...Sonucta herkes hesabini verecek... insani kandiranlar süphesiz Allahi kandiramazlar...

bu tartisma bana traji-komik bir hadiseyide hatirlatti, birgün yazarim ins.
birde facebookda hayirli is yapmak icin gayret edenlerde var tabii... islam-tr.org in facebook sayfasi gibi :D bakacaksaniz o sayfaya bakin ...


bu arada >>> sanal 'seyhler'<<< bu söz tam olmus...
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Facebook'ta hesap açan eşini öldürdü

İstanbul'un Pendik ilçesinde bir kişi, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta hesap açmasına kızdığı 19 yaşındaki eşini tabancayla vurarak öldürdü.

Pendik ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde 26 yaşındaki Sezer Yılmaz, Facebook’ta hesap açan eşi Beyza Yılmaz (19) ile tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yılmaz, eşini başından ve göğsünden tabancayla yaraladı.

Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

Ambulansla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 2 çocuk annesi Beyza Yılmaz, hastanede hayatını kaybetti.

Eşini tabancayla öldürdüğü öne sürülen Sezer Yılmaz ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Sezer Yılmaz'ın bir süre önce işsiz kaldığı için bunalıma girdiği iddia edildi.

EVLAT ACISI

Olay yerine gelen Beyza Yılmaz'ın babası Süleyman Topçu, ''Bu devletin psikologları var. İş yerinde sorun yaşıyorsa gidip tedavi olmalıydı. Geçinemiyorlarsa boşansalardı. Benim evladımı öldürmesine neden yoktu. Allah kimseye evlat acısı tattırmasın. Birazdan annesi de burada olacak, ben ona kızının öldüğünü nasıl söyleyebilirim? İki tane yavru şimdi ne olacak'' dedi.

Beyza Yılmaz'ın cesedinin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından, memleketi Balıkesir'e gönderileceği öğrenildi.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
facebook kullanıcıların dikkatine her an vurulma tehlikesi ile karşı karşıyalar :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt