Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Facebook Iyi Midir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
F Çevrimdışı

FatmaNeşe

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Çok haklısın kardeşim, gavur icadı demeden çamaşır makinesi, araba, uçak v.s. kullanıyoruz. Kafiri kendi sihalınla vur. Ne kadar güzel bir şey, medien üzerinden bütün sorularımıza cevaplar bulabiliyoruz. Kendini bilen, zaten pis taraflardan kendini uzak tutar. Kendine güveni olmayanın zaten internette işi yoktur.
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Tagutun kurduğu sistemde tebliğ yaptığını zanneden ancak kendini kandırır,ben bizzat orada nice kardeşlerin manaviyatlarını kaybettiklerini eşinden,çocuklarından ayrılıp dünyevi zevklere dalıp gerçekte hem dünyasını hemde ahiretini kaybetmek tehlikesiyle karşı karşıya geldiklerine şahid oldum,çünkü söz konusu yerde her husus serbest,insan ne kadar yok ben öyle asla olmam desede şeytan sürekli hep nefislerle oynar gün gelir insanın yolu şaşar..eğer bakın paylaşalım diyorsanız gelin bu forumlarda birbirimize anlatalım,bilmeyenleri çağıralım tebliğlerimizi ancak meşru ortamlarda yapalım değilmiki zaten hidayet Allah(c.c.) dandır.
 
F Çevrimdışı

FatmaNeşe

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
benim uydurmadan bir facebook adresim var, küçük oğlum temin etmişti bana. şahsıma ait hiçbir bilgi vermeyen bir konto. uzun seneler görüşemediğim halamın kızını bile buldum facebook ta, ben almanyada o ise türkiyede. ama o beni arasaydı imkanı yok beni bulamazdı.

doğruya doğru, ben facebook tan ziyade youtube dan arıyor ve bakıyorum, ister Ayet olsun ister Dua, hepsi var içinde. ne üye olmaya lüzum var, ne de onunla bulunla laklak etmeğe.

facebook a dargınım ben. yukarıdaki mesajımda yazdığımı tekrarlıyorum, kendine güveni olmayan, depresyonlu olanlar kesinlikle uzak dursunlar. tecrübe dolayısıla söylüyorum, benim oğlum ölümünden evvel bütün facebook olsun kim kimi tanıyor olsun, bütün kontolarını iptal etmiş. kalbini kıran bir takım olaylardan dolayı, neler olabileceğini çok iyi tahmin ediyorum.
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Birçok müslümanı ve insanı fişlemek için kurulmuş bir site...... tüm tanışlarınızın haritasını çıkarıyor...
 
ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
yani face book olmasa kimse bizi fişleyemiyecek tanışlarımızın haritasını çıkaramıyaklar öylemi güldürme beni biraz görüş alanını genişlet..fişlemek isteyen kullandığın cep telef.ev telefonundan izlediğin tv den oturduğun bilgisayardan google amcandan,mail hesabından,daha ne diyeyim sana bunları çoğaltmak mümkün teknoloji geliştikçe dünya küçülüyor diyen yalan söylemiyor....türkiyede kayıtlı kim varsa hepsinin adresine kadar biliniyor...
 
M Çevrimdışı

maLazgirT`1071

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Facebook'ta ne varsa bütün İnternet ortamında aynısı var Ahlaksızlık diz boyu , sadece Facebook'a indirgememek gerekir , kendini bilmeyenler için İnternet baştan tehlikeli zaten..
 
P Çevrimdışı

pasa73

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Facebook uzun zamandir haber alamadiginiz esinizi dostunuzu bulmak icin gayet guzel bir site. Ama herseyde oldugu gibi ordada iyiligi kotuluge kullananlar var tabii.

Allah cumlemizi kotulerin serrinden korusun insallah.
 
ummuyusuf Çevrimdışı

ummuyusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
hocam flash tv gibi oldu : ):):): acılar kederler

Neden ebu_yusuf bunlar hayatın gerçekleri .Yani tek flaş tv ye özel değil. İşte internet insanı vezirde eder rezilde. Rabbim ayakklarımızı islam üzere sabit kılsın.Bu arada bu forumun aracılığıyla hidayet bulan olmuş mudur merak ettim.Eğer olduysa ne mutlu onlara ve sizlere.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kronolojik sıra ile

DÜN>>>>Matbaanın icadı>>>>>Basılı Medya>>>>>Gazeteler>>>>Roman ve hikayeler>>>>>Sinema>>>>>Radyo Televizyon >>>> Diziler Filmler>>>> İnternet>>>>Chat>>>>Face,Twiter vs diğerler>>>>BUGÜN>>> Devamı gelecek >>> :)))

Hepsi teknolojik ve iletişim icatları. Hepsi popüler oldukları dönemde toplumu şekillendirmek , yönlendirmek için kullanıldı
İnternet e kadar iletişim tek taraflı idi. Ancak araştırma yapılarak kitleler hakkında bilgi toplanabiliyordu.
Bugüne doğru geldikçe bu iletişimde taraflar arttı. Şimdi hem yönlendirme , hem de bilgi toplama için kullanılıyor.
Yönlendirme için en bariz örnek afrikadaki (Mısır ,Tunus..) olaylarının başlatılması. Bu bir deneme idi. Ki bu daha önce en başarılı şekilde ilk olarak bir ASLAN tarafından kullanılmış ve son derece de başarılı olmuştu :) ALLAH Şehadetini Kabül Eder inşallah
İstihbarat konusunda da örnek Türkiyede halen yaşanan geçmişe dönük operasyonlardır bence.

Her konu reklama giriyor diye marka adı edilmezken televizyonlarda, bir cumhurbakanı birkaç web sitesinin reklamını yapıyor :)) anlaşılır gibi değil.

Amaç çok açık. Bu sisteme herkesi öyle ya da böyle dahil edip veritabanı oluşturmak.


Hoş, bu sitelere üye olmasak bile internet tarayıcıları (İE, Crome, Firefox) da aynı verileri topluyorlar sanırım. Ben öyle hissediyorum.

Bu imkana sahipken neden bunu kendi amaçları için kullamasınlar ki. Bunu onlardan beklememek bence saflık olacaktır
Dikkat Etmek Gerek vesselam...
 
A Çevrimdışı

Abdullah Yusuf

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
bu forumun aracılığıyla hidayet bulan olmuş mudur merak ettim.Eğer olduysa ne mutlu onlara ve sizlere.

Biz sonuca bakmıyoruz yaptıklarımız ve hizmetimiz Allah c.c. rızasına uygunsa sonuç ne olursa olsun biz yaradanı yoktan varedeni memnun etmeye çalışıyoruz inşaAllah , sonuç ne olur inşaAllah bizi ilgilendirmiyor.

arada yaşanan olumsuzlklar kişilerin hesap defterine yazılıyor , Rabbım bizden makbul ameller nasib etsin

 
E Çevrimdışı

enfal_musab

Üye
İslam-TR Üyesi
silah kötümüdür

Resim_facebookkk_1324367697_1.jpg
 
Suraka Çevrimdışı

Suraka

Jihad today, Jannah tomorrow...
İslam-TR Üyesi
bi sorum olucak facebook sayfalarını nasıl kapattıra biliriz yada nereye şikayet edebiliriz?
 
D Çevrimdışı

delikanli2007

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bir kac yil oluyor Peygamber efendimize hakaret edildigi icin siteden atilmasi istenen bir üyenin fikir özgürlügü var diyerek siteden atilmadigi icin Müslümanlarin üc gün Facebook,u boykot etmeleri ve sonradan siteye girmeleri veya üye olmalarini ben sahsen yadirgiyorum,cünkü bizim Müslümanligimiz ücgün olmamali. Müslümanlar kendi sitelerini kurmalarini daha uygun buluyorum. Bütün din kardeslerime Selamun aleyküm.
 
Lalekai Çevrimdışı

Lalekai

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Kadınların günde en az 2 tane evlilik teklifi aldığı kendilerine mahrem olan erkeklerle sabahlara kadar konuştukları hatta internet aracığılı ile evlendikleri birbirlerine kamera açtıkları munafık ve riyakar kadınların çok olduğu nefislerin tavan yaptığı bir yer,erkekler ise onlarda ayda bir muvahhide sellefiyye mücahide vss nickli iffetsiz erkeklerle konuşan o namuzsuz kadınlarla evlenen onlarda kadın düşürmek için sabahtan beri kalkmadıkları pc nin başında oturan hepsi riyakar veya munafık hepsi kadıncı sorulsa hepsinin niyeti davet ve ilim ama amaçları karı düşürmek dahada dahada çok çoğaltılabilir!!!bunlar birde bizim duyup gördüklerimiz birde duyup görmediklerimiz!!!
Rabbim iffetli namuslu takvalı bacıları ve erkekleri bu tür riyakarların darulkitap kütüphanesinden nakiller copy paste'den hoca sanılan cahillerin emellerinden korusun Amin.
 
U Çevrimdışı

Ubeyde Bin Haris

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Facebook'u kınayan oraya girenleri müslümanlıktan yoksun edip kafir ilan eden, kadınları bozuk erkekleri kadın düşkünü diye nitelendiren kişiler 1. zandan sakınsınlar. 2.cisi o kişileri eleştirenler şu an burda bu sitede ne yaptıklarına bi baksınlar. Hersey gibi tv telefon yemek içmek uyumak vb seyler gibi facebookda iyi kullanılmadıgı zaman kesinlikle zararı olan bi sosyal agdır. Ama her faceye girene münafık demek, diyen kişiyi günahkar yapar. Facede insan karı kız avcısı erkekleri gördükçe ve o erkeklere aldanan sevgi yoksunu aptal kızları gördükçe herkesi aynı kefeye koyuveriyor hemen.

Şuan bu sitede en az erkekler kadar bayanlarda var. Cogu biz erkeklerin sözlü hakaretinden illallah ettiği için kendini gizli tutuyor. Bu sitede de bi çok bacının oldugunu bilen bi adam bu ve bu gibi sitelere girerken 1 kez daha düşünmeli. Yoksa facede eleştirdiği münafık kafir namussuz ilan ettiği insanların durumuna kendisi bizzat düşmüş oluyor. Kadının bulundugu ortamda olmak istemeyen adam bu sitede dahil internette hiç biyere girmez yorum yapmaz bişeyler paylasmaz.

Face vesilesi ile iman eden insanlar tanıyorum. Ayrıca ilmi bilgisi olup hala face ve bu tarz sitelere gereksiz yere giren insanlara bende tepkiliyim. Sırf yeşillik olsun diye boş zamanını facelerde msnlerde forumlarda tüketipde ondan sonra da hala ilmim yok diyorsa o kişinin aklından şüphe ederim. Bu sitede yayınlanan yüzde 50 konuyu 1 kere okusa kişi kimseye ihtiyacı kalmaz. Gereksiz yere kendini ilim ehli gibi gören bozuk kişilikli insanlara da soru sormak zorunda kalmaz.

Kısaca hersey kişinin kendinde bitiyor. İlmi daglar kadar olup kendini mücahit mücahide adıyla isimlendirip içerisinde zerre kadar adamlık kırıntısı olmayan kişilerle, gerçekten Allah için bişeyler ögrenmeye çalışan biri asla aynı olamaz ve aynı kefeye konmaz. Çok kişi tanıyorum ki ilmi var müslümanlık bilincinde ama tanımadıgı insanlara hakaretkar konusup günaha ve hakka giren ve bunu günah olarak nitelendirmeyen kibirliler...

Allah s.w.t gercekten müslümanlıgının hakkını veren ve o yolda ilerlemek isteyenleri şerli insanların sözde muvahhidlerin muvahhidelerin şerrinden korusun.Amin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt