Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Fakirlerin Ilacı Zeytinyağı

-ibrahim- Çevrimdışı

-ibrahim-

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

Zeytinyağının faydaları


Zeytinyağı nedir, zeytinyağı neye iyi gelir, zeytinyağından neler yapılır zeytin yağı hangi hastalıklara iyi gelir, zeytinyağının vücuda etkileri nelerdir gibi soruların cevaplarını aşağıdaki yazıda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz…

Yağlar, insan hücreleri ve dokular içinyaşamsaldır. İnsan vücudunun canlılığını sürdürebilmesi için gerekli olan enerjinin büyük bir kısmı, yağlar tarafından karşılanır.Yağlar, hücre içi organelleri, hücre membranıve sinir hücreleri için gereklidirler. Vücutta yağ, dokuda depolanır ve gerektiğinde enerji için kullanılır. A, D, E, K gibi bazı vitaminler,yağda erirler. Bu vitaminlerin kana karışabilmesi için, vücutta belli oranda yağ gereklidir.

ZEYTİNYAĞININ BİYOLOJİK DEĞERİ

Yağ, özellikle eritrositler ve lenfositler için gereklidir. E vitamini, kalp kası ve hormonal salgılar üzerinde çok önemli etki yapar. Kısır ailelere, uzun yıllar E vitamini kürleri uygulanırdı.

Zeytinyağı, antioksidan elementleri içerir. Bunlar da hormonlara destek olup, hücre farklılaşmasının gelişimine, hücre zarının oluşumuna yardımcı olurlar.

Zeytin ağacının; dalları, yaprakları vereçinesi olduğu kadar, yağı da yıllardırilaçların bileşimlerinde yer alan doğal maddelerden birisidir. Doğal bir ilaçtır. Eski zamanlardan bu yana insanlar, zeytinyağını,tedavi, dinsel törenler ve günlük güzellik bakımları için kullanmışlardır. Hipokrat,ülseri, kolerayı ve kas ağrılarını tedavi etmek için zeytinyağını, psikolojik bozukluğu olan hastalara, taze yeşil zeytin önerirdi.

ZEYTİNYAĞINDAN ANTİBİYOTİK

Zeytinyağındaki “fenol” adlı bileşeni,antioksidan ve pıhtılaşma karşıtıözellikleriyle kalp için iyi bir koruyucudur.Fenol, en fazla saf zeytinyağlarında bulunur.

Yapılan araştırmalarda, zeytindekipolifenollerin içerisinde bulunansekoiridoidlerin, insanların solunum ve sindirim sisteminde hastalık yapan bazımikroorganizmalar üzerinde önleyici tesiri olduğu tespit edildi. Bu sekoiridoidler, yeniantibiyotikler geliştirilmesinde önemli bir kaynak olabilecektir.

Zeytin ürünlerinde bulunan biyofenoller; insan hayatı için önemli olan antioksidan,serbest radikal antagonizm veantimikrobiyal aktivite göstermektedir.

FENOLİK BİLEŞENLERİN FAYDALARI

-Hücrelerdeki oksidatif hasarı ve sağlıklı kalmayı sağlayıcı, hastalıklardan koruyucu, hastalıkları iyileştirici.
-Kandaki kolesterol seviyesini azaltıcı,
Lipit peroksidasyonu önleyici,
-Düşük yoğunluklu lipoproteinlerin (LDL)oksidasyonunu önleyici ve miktarınıdüşürücü,
Kardiyovasküler kalp hastalıklarını önleyici,
-Çeşitli kanser (kolon, prostat ve göğüs) vetrombik (pıhtılaşma) hastalıkların oluşumunu engelleyici,
Merkezi sinir sistemi dejenerasyonunu önleyip ve serbest radikalleri yok ederekyaşlanmayı geciktirici.
-İltihap kurutucu ve kanamayı durdurucu,
-Zeytinyağı
ndaki, hidroksitirosolun, insan eritrositlerini oksidatiftehlikeye karşı koruyucu etkisi.

HYDROXYTYROSOLÜN FAYDALARI

Antimikrobiyel ve antikanserojen aktivite,
Damar genişletici, tansiyonu ve kan şekerini düşürücü etki,
Serbest ve süperoksit radikalleri yok edici,
Eritrositlerin oksidatif zarar görmesini azaltıcı,
DNA hasarını ve LDL oksidasyonunu önleyici,
Tromboksan seviyesine yardımcı,
Menopoz sonrası kadınlarda kolesterolün yükselmesini engelleyici, ve kolesterolü yüksek kişilerde LDL peroksidasyonunu azaltıcı,
Apoptosisi teşvik edici ve tümör hücrelerinin çoğalmasını önleyici etkilerdir.

Zeytinyağı, Omega-6 yağ asidinin, omega-3yağ asidine oranını da düzenlemektedir. Bu oranlardaki dengesizlik, hastalıklar ve kanserde dahil olmak üzere, kalp ve bağışıklık sistemi ile ilgili birçok hastalığın ilerlemesine neden olur. Düzenli kullanıldığındazeytinyağının, kalbe, diyabete, aşırışişmanlığa, hücre yaşlanmasına, safra kesesi taşlarına, hatta bazı kanserlere karşı korunma sağladığını biliyoruz.

FDA, günde 2 çorba kaşığı zeytinyağıyemenin, koroner kalp rahatsızlığı(CHD)riskini azalttığını duyurdu.

zeytinya%C4%9F%C4%B1.jpg




Zeytinyağı, kalbimiz için altın değerinde bir nimettir. Zeytinyağı tüketiminin öncelikli etkisi; Kalp-damar hastalıklarının oluşum riskini azaltması ve hastalık oluştuktan sonra tekrar oluşumunu engellemesidir.

Zeytinyağı, içerdiği selenyum sebebi ile özellikle kalp-damar rahatsızlıkları ve kanseriçin faydalı olduğu modern tıp tarafından da ifade edilmektedir. Damar sertliği ve kalp krizi (enfarktüs) riskine karşı en etkili ilaçlardan biridir.

Zeytinyağını fazla miktarda tüketenlerin kalp krizi riski, zeytinyağını nadir tüketenlerle karşılaştırıldığında, %82 düşüklük göstermektedir.
Yüksek miktarda mono-doymamış yağ alan popülasyonlar, düşük oranda kalp hastalıklarına sahipler. Mono-doymamış yağların en büyük kaynağı elbettezeytinyağıdır.

Zeytinyağında bulunan anti-oksidan madde,kalp krizi ve kalp çarpıntısına karşı en büyükkoruyucu özellik gösterir. Söz konusuDHPEA-EDA anti-oksidanı, zeytinyağındaki diğer bileşenlerden çok daha fazla kırmızı kan hücrelerini zarardan korur.

Rafine edilirken yada ısıtılırken pek çok yağ asidinin kimyasal yapısı değişir. Bunların,kalp-damar hastalıklarının ortaya çıkmasında çok büyük etkileri vardır. Natürel sızma zeytinyağı ise,bu riski taşımamaktadır.

Aslında, besinlerden alınan kolesterolle oynamanın, kandaki kolesterol miktarının değişmesinde pek az etkisi vardır.Zeytinyağı, vücutta kolesterol dengesini de sağlar.

Zeytinyağıtüketimi, LDL oksidasyonuna karşı koruyucu rol oynar. Zeytinyağı, arterlerde çökelen yağların sebep olduğu LDL‘den kaynaklanan kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.

Organizma içinde LDL lipoproteinleri, metabolizmaya ilişkin çok çeşitli işlevlerini yerine getirebilmeleri için, hücrelere ihtiyaçları olan kolesterolü götürmekle görevlidirler. Bununla birlikte serbest radikal fazlası olduğunda, LDL lipoproteinleri oksitlenir ve her zamanki işlerini yapamaz hale gelir. Böylece damar duvarlarının hücrelerinde yığılırlar. Hücreler de sonunda bu yüzden ölürler. Damar duvarı yağla dolar.

Ne var ki, oleik asitten yana zengin olanLDL‘lerin, oksidasyona karşı normalden daha dirençli olduğu çalışmalarla kanıtlanmıştır.Zeytinyağının; kandaki LDL kolesterolünü azaltırken, HDL kolesterolünü artırdığı ve kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.

Dünya sağlık teşkilatı(WHO), kalp krizi vekalp hastalıkları riskinin en alt düzeyde bulunan bölgenin, Girit adası olduğunu rapor etmiştir.

(Yüksek LDL kolesterolü seviyesine bağlı olarak yükselen kolesterol seviyesinin ateroskle**tik kalp hastalığında nedensel rol oynadığı kuşkusuzdur. Epidemiyolojik veriler koroner kalp hastalığı vakalarındaki düşüşün total veya LDL kolesteroldeki düşüş ile beraber olduğunu göstermektedir.)

– Yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı diyet tüketen toplumlarda düşük HDL kolesterol ile düşük LDL kolesterolün birlikte bulunmasıkorner riski artırmazken, yüksek DYA içeren diyete bağlı olarak LDL’nin yükseldiği toplumlarda daha yüksek HDL seviyesine rağmen koroner riski yüksektir. Yüksek hayvansal yağ içeren diyetlerin LDL-HDL oranını, düşük yağ içeren veya çoklu doymamış yağ asitinden (ÇDYA) zengin diyetlere kıyasla daha fazla yükselttiği görülmüştür.

Laurik, miristik ve palmitik asit birlikte tüm DYA’ların başında gelirken, mistrik asit tereyağında, hurma çekirdeğinin yağında, hindistan cevizinin yağında bulunmaktadır. Son ikisi aynı zamanda çok yüksek oranlarda laurik asitte içerirler. Bu üç yağlardan hangisinin kolesterol yükseltme potansiyelinin en fazla olduğu hala tartışma konusudur. Her üçününde LDL kolesterolünü yükselttiği yapılan çalışmalarda gözlenmiştir.

DYA yerine linoleik asit konulduğunda total kolesterolde düşüşe neden olmaktadır.

Zeytinyağı sağlıklı lipit düşürücü diyete yararlı katkıda bulunur. Diyetteki başlıca tekli doymamış yağ asidi oleik asittir. Oleik asitzeytinyağında hakim olan yağ asididir.

Düşük yağlı, yüksek karbonhidratlı diyetler total ve LDL kolesterol konsantrasyonlarını anlamlı olarak düşürürken aynı zamanda kesinlikle HDL seviyesindede düşüşe neden olur.

Zeytinyağı, kalp atışlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Kalp ve karaciğer hastaları,sabahları aç karnına bir çorba kaşığı içilebilr.

zeytinya%C4%9F%C4%B1_4.jpg


ZEYTİNYAĞI: HİPERTANSİYONDA YARARLI

Düzenli zeytinyağı tüketimi arteryal kan basıncını düşürüyor ve kontrol altında tutuyor.

İtalyan erkeklerinin oleik asit seviyeleri yüksek ve kan basıncının düşük olduğu bulunmuştur.

Ekstra virgin zeytinyağı, anti-hipertensif ilaçtedavilerine gereksinimi önemli derecede azaltmaktadır.

Zeytinyağı günlük tüketimde en az 4 hafta kullanıldığında, iskemik kalp hastalığı riskini düşürür.

Zeytinyağı günlük 2/3 çorba kaşığı alındığında, büyük tansiyon 5 mm Hg, küçük tansiyon ise 4 mm Hg düşer. Halk tabiri ile 0,5 ve 0,4 düşer.

Yani 12,5 ve 8,4 ise, 12 ve 8 olur.
Sarımsaklı zeytinyağı: Astım, damar sertliği,yüksek tansiyonda kullanılır.

ZEYTİNYAĞI TROMBOZA KARŞI

Zeytinyağı, düzenli tüketildiğinde, kanın viskozitesini azaltarak dolaşımını kolaylaştırdığı için, kalp ve damarlarda kan pıhtılaşması riskini hafiflettiği biliniyor.

Doymuş yağ asitleri, tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerine göre eritrositlerin topaklanmasına daha çok neden olurlar. Bu da trombozun ortaya çıkmasını kolaylaştırır.Zeytinyağı, yükselmiş fibrinojen seviyelerini düşürür. Kan hücrelerinin kümeleşmesinde rol oynayan faktörlere karşı etki göstererek, kan damarlarında pıhtılaşma riskini azaltır.

ZEYTİNYAĞI VE TRİGLİSERİT
Trigliseritler
i düşürmek için,glusidleri(nişasta şekerli gıdalar- iyi glusidler: düşük kan şekeri endeksine sahip olanlar) düşürüp, tekli doymamış olmaları koşuluylayağları artırmak daha iyi bir yoldur.

ZEYTİNYAĞI: ANTİOKSİDANDIR

Zeytinyağının içeriğindeki polifenoller güçlüantioksidanlardır. Başta E vitamini olmak üzere çok sayıda antioksidan madde içerenzeytinyağı, hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.
Zeytinyağı, sağlık genini uyarır, sağlıklı ve uzun yaşamı sağlar. Zeytinyağı tüketiminin,oksidatif stresten acı çeken insanların yaşam kalitesini artırmaktadır.

Vitamin deposu olan zeytinyağının içerdiği K vitamininin, karaciğer, damar çeperleri, alyuvarlar, adaleler ve beyin gibi önemli dokular üzerinde koruyucu etkisi olduğu biliniyor.

Zeytinyağının etkilerinden yararlanabilmek için, düzenli olarak günde 20-30 gram (2 çorba kaşığı) zeytinyağı tüketilmelidir.

ZEYTİNYAĞININ: SİNİR SİSTEMİ VE BEYİNDEKİ ETKİLERİ

Zeytinyağı, yaşlanmanın hem genel olarak doku ve organlar, hemde beyin fonksiyonları üzerinde ki etkilerini geciktirmektedir.Osteoporozu ve Alzheimerdeki hafıza kaybını önlemeye yardımcı olur.

Zeytinyağında bulunana linoleik asit, prostaglandin denilen ve insan hücrelerinde bulunan, vücudun kendini yenilemesindeönemli yeri olan maddenin üretimini sağlar. Özellikle sinir hücrelerinin gelişmesinde rol oynar. Sürekli alınması gereken bir yağ asididir. Ve bunun için de zeytinyağı, en iyi kaynaktır.

Zeytinyağı, hamilelikte, bebeğin hücre ve sinir sisteminin oluşturulmasında önemli bir etkiye sahiptir. – Bunların yanı sıra beyin damarlarının sağlığına da olumlu etkisi vardır.

zeytinya%C4%9F%C4%B1_z.jpg


ZEYTİNYAĞI: KANSERLE MÜCADELE EDİYOR

Zeytinyağı, kanserle ilişkilendirilen serbest radikallere karşı savaşan antioksidanlar yönünden iyi bir kaynaktır. Oksidasyon, bazıkanserlerin sorumlusudur. Antioksidanbileşikler, serbest radikalleri bağlarlar veperoksidasyona karşı koruma sağlayarak,kanserden korunmada rol oynar.Zeytinyağında bulunan, alfalinolenik asitleri(Omega 3) düzenli kullanıldığı takdirde bazıkanser türlerine karşı, korunma sağlamaktadır. Zeytinyağında bulunan E vitamini, birçok kanser türüne karşı vücudumuzu koruduğu araştırmalar ile belirlenmiştir.

Zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde sayesinde hücreler yenilerek hücreleri kansere karşı koruyor.

Köpekbalığı kıkırdağında bulunan anti-angiogenesis ve karaciğerinden çıkarılansqualene maddesi, dünyanın en önemlikanser ilacının yapımında kullanılmaktadır.Squalenen, en çok geleneksel yöntemlerle çıkarılmış %2 oranında sızma zeytinyağında vardır. Günde en az 100 ml zeytinyağıtüketen bir kişi, gerektiği kadar Squalenealmış olur. Squalene maddesi, tümörlerin yok edilmesinde yapıtaşı niteliğindedir.

Bağırsak Kanserleri: Zeytinyağının yapısında bulunan mono-doymamış yağ asitleri, sindirim kanalında, kalın barsak kanserioluşumunda rol oynayan, safra asitlerinin üretimini azaltırlar. Yağlar midede değil,bağırsaklarda sindirilmektedir. Zeytinyağı, bağırsak boyunca mukoz membranın bütünlüğünü sağlayarak, kolon kanserini önlemeye yardımcı olur. Barsak mukusu üzerindeki koruyucu etkisi nedeniyle,zeytinyağı tüketen kişilerde, kalın barsak (kolon) kanseri görülme riski, daha düşük orandadır. Hatta kolon kanserine karşı ilaç olarak kullanılabileceğini belirtilmiştir.

Zeytinyağının, kalın bağırsakta bulunanikincil öd asidi üzerindeki etkisi, vücudubarsak kanserine ve ileride oluşması muhtemel kolorektal kansere karşı korumaktadır.

Zeytinyağı, safra asidi miktarını azaltıp ve bağırsaklardaki hücre yenilenmesini düzenlediği düşünülen yararlı enzimmiktarını artırmaktadır.

Safra kesesinin düzenli boşalmasını sağlaması nedeniyle, keseleşme riskini azalttığı ve ülser oluşma riskini azaltırken, mevcut ülserin de iyileşmesini kolaylaştırmaktadır.

Meme Kanseri: Günde bir çorba kaşığızeytinyağı almanın, aynı anda başka yağlı maddeleri azaltmak koşuluyla, meme kanseri riskini % 45 oranında düşürdüğütespit edildi.

Zeytinyağı bazı habis tümör türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir: Prostat, göğüs, kolon, pullu hücre ve yemek borusutümörleri gibi.
Oleik asit, meme kanserinin tetikleyicilerinden olan Her-2/Neu ya da ERB B-2 adlarıyla bilinen genin harekete geçmesini engellemektedir. Meme kanserihastalarının %30’unda, bu genin aktif olarak rol oynamaktadır.

Sızma zeytinyağında, anti-kanser kimyasalları tespit eden araştırmacılarda, bu kimyasalların, göğüs kanseri riskini azalttığını belirtiyorlar. Polifenol, göğüs kanseri geni HER2‘yi engelliyor.

Bilim adamları oleik asitin en fazlazeytinyağında bulunduğunu, bu nedenle tüketiminin çok önemli olduğuna dikkat çekiyorlar.

Rahim Kanseri: Ağırlıklı olarak zeytinyağı ile beslenen kadınlarda %30 oranında rahim kanseri riskinin azaldığıyapılan araştırmalarla görüldü.

Prostat Kanseri: Zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan ß-sitosterol‘ün, prostat kanser hücrelerinin oluşumunu engellemede yardımcı olmaktadır. ß-sitosterol‘ü, hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirip, hücre büyümesini kontrolsüz hale gelmedenkanseri engellenebilecektir.

Deri Kanseri: Skualen, deriyi ultraviyoleye dayanıklı hale getirir. Güneşlendikten sonravücuda sürülen yüksek kaliteli natürel zeytinyağı, tümör oluşum riskini azalttığı için deri kanserine karşı koruyucu etki sağlamaya yardımcı olduğu tespit edilmiştir.

Keratin proteini, oksidasyonunu önleyereksaçların yumuşak ve parlak kalmasını,tırnakların soyulmasını ve kırılmasını engeller.

ZEYTİNYAĞI VE AIDS HASTALIĞI

Zeytinyağı, AIDS hastalığının nedeni olanHIV mikrobuna karşı savaşmaktadır.Enfeksiyonun tüm vücuda yayılmasını engeller. Granada’daki bilim adamları yaptıkları çalışmada, zeytinyağı kullanımının,AIDS mikrobu olan HIV‘in yayılmasını %80 seviyesinde azalttığını gösterdiler.

MİDE VE SİNDİRİM SİSTEMİNE ETKİLERİ
Zeytinyağı
, mide tarafından en iyi tolere edildiği, başka bir deyişle hazmı en kolay yağolduğu için, vücudun vitamin ve mineralleri almasını da kolaylaştırır. Zeytinyağı gastrik hareketliliği azaltır.

Zeytinyağının, mide iç zarını koruyarak, ülsergelişimini engeller. Sindirim ve emilimsistemi bozuklukları, barsak hastalıklarını önler. Sıcak ve soğuk tüketildiğinde, mide asitliğini ayarlar, gastrit ve ülsere karşı koruyucudur.

Zeytinyağında bulunan polifenoller,Helicobacter pylori bakterisinin neden olduğu enfeksiyonu önlemektedir.

Araştırmacılar, daha önceki çalışmalardayeşil çay, kızılcık şurubu ve bazı diğer doğal besinlerin, H.pylori‘nin gelişmesini inhibeettiğini gösterdi. Midenin asidik ortamında yaşayabilen bu bakterinin, peptik ülser vegastrite neden olduğu bilinmektedir.

Zeytinyağında bulunan polifenollerin yarısı, gastrik sıvının su fazına difüze olabiliyor ve bu fenoller, en yüksek anti-H. pylori aktivitesi gösteriyor.

Bütün yemeklerde sadece natürel sızma zeytinyağı kullanan hastalarda, ülser yaralarının kapanma oranının % 55 olduğu saptamıştır.

Sabah aç karnına, sindirimi kolaylaştırmak, mide yanması ve gaz problemlerine,iştahsızlığa karşı mideyi güçlendirmek için,bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı içilmelidir.

Kuru incir ve zeytin, mide ağrılarına, hattaülsere karşı şifadır: Kırk tane kuru incir, ortadan yarılarak bir kavanoz içine konur. Üzerlerini kapatacak şekilde sızma yağıdökülür. İncir zeytinyağının içinde kırk gün bekletilir. Sonra, her sabah aç karnına, kavanoz bitinceye kadar bir incir alınıp yenilir.

Basur şikayetlerini giderir; sıcak olarak içilmeli.

ZEYTİNYAĞI DOĞAL MÜSHİLDİR
Zeytinyağı, incebağırsağı çalıştırıpkolesistokininsalgısını artırarak, kabızlığı önler. Zeytinyağı, katı yiyeceklerin sindirimini ve bağırsaklardan geçişini kolaylaştırır.Zeytinyağının barındırdığı bitkisel müshil,vücudun sindirim sistemini korur ve doğal birmüshil gibi çalışır. Bunun için, sızmazeytinyağı, tek başına yada biraz limon suyuile de karıştırıp alınabilinir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ile orta büyüklükte bir limonun suyu karıştırarak, her sabah aç karnına içilir.

Zeytinyağı, iyi bir laksatiftir. Sürekli kabızlıkçekenlerin, sabahları aç karnına bir bardak suyla, 2 kaşık zeytinyağı almaları gerekir. Dövülerek, içine zeytinyağı karıştırılmış incir;mide ve bağırsakları temizlemek için yenilen bir çeşit sağlık reçetesidir. Zeytinyağı Fitili;Kalın bağırsağı temizlemede etkilidir.

Bağırsak kurtlarını düşürmesinde, karın ağrısında; sıcak su ile içilmesi iyi gelir.

SAFRA KESESİ TAŞINA ETKİSİ

Zeytinyağı, yararlı etkilerini yağların sindirimini tetikleyen öd salgısının aktivitesine borçludur. Zeytinyağı, karaciğer ve safra kesesi fonksiyonunu uyararaksafrayı arttırır. Zeytinyağının hepato-biliyer(karaciğer ve safra kesesi) sistemi üzerindeki etkilerinden biri, optimal safra salgısı emilimini sağlaması ve safra kesesini tamamen boşaltmasıdır. Karaciğerde safra tuzlarının sentezlenmesini uyarmasının yanı sıra, kolesterol atılım miktarını da çoğaltır.
Sarılıkta çok faydalıdır, karaciğer ağrılarını giderir.

Zeytinyağı yenildikten sonra salgılanankolesistokin, safra kesesi kasılmasını uyarıp, safra kanalının bağırsaktaki ağzı olan oddibüzücü kasın, daha uzun süre açık kalmasını sağlar. Bu da, safra kesesi tembelliği, safra taşı oluşumu ve sindirim güçlüğü gibi sorunları ortadan kaldırır. Safra da, ince bağırsağa geçer geçmez lipitlerin ince bağırsak mukozasından emilecek şekilde parçalanmasını sağlar.

Düzenli olarak zeytinyağı tüketilmesi, böbrekya da safra taşlarının oluşmasını önlemektedir. Heaton, safra kesesininkolesterolden temizlenmesine yardımcı olur.Safra kesesi tıkanıklığında ve taşında; sabahları aç karnına 50-100 gr. zeytinyağıalınır ve tedaviye 1 hafta devam edilir.

Oruç tutanlar, sahurda bir çorba kaşığızeytinyağı içerse safra kesesi ve barsaklarırahatlayacaktır.

Safra-böbrek sifonu tedavisi:. Zeytinyağıelma suyu, epsom tuzu(magnezyum sülfat) ve limon suyu ile karıştırıp içilir.



Kan şekerini, pankreas tarafından salgılanan, insülin düzenler. Zeytinyağının içerdiği,oleik asit, pankreas enzimlerinin çalışmasını uyarır.
Tekli doymamış yağ asitlerinin, kan şekerini düşürücü bir etkisinin olduğu, pek çok çalışmayla kanıtlanmıştır. Zeytinyağının diyabetli hastalarda kandaki şeker oranını%12 oranında azalttığı tespit edilmiştir.

Çoklu doymamış yağlarda(Omega 6), şeker hastalığına karşı mücadelede koruyucu etki gösterir. Kandaki insülin oranının düşmesini kolaylaştırır.

Zeytinyağı, insülin direncini engeller ve kandaki glikozun daha iyi kontrolünü, tedavinin daha etkili olmasını sağlar.

Zeytinyağı, diyabet hastalarında kalp hastalıkları riskini önlüyor.
OBEZİTE VE ZEYTİNYAĞI
Pek çok çalışma, zeytinyağının şişmanlama üzerinde dolaylı olumlu etkisi olduğunu ortaya koymuştur. Oleik asit kandaki şekeri düşürür, böylece fazla insülini azaltarak,insüline karşı hassasiyeti düzene sokar.Zeytinyağı, aşırı şişmanların metabolizmasındaki bozuklukların azaltılmasında da yarar sağlar.
Ayrıca daha uzun süreli kilo kaybına neden olur ve kiloyu korumak daha kolaydır.

Yapılan bir çalışmada, obez deneklerin Akdeniz tipi beslenme sayesinde önemli ölçüde kilo verdikleri, tansiyonlarının normale döndüğü, şeker, kolesterol ve trigliseritoranlarının düzeldiği ifade edildi.

MENAPOZ

Zeytinyağında bulunan, östronlar; östrojen hormonudur. Zeytinyağının, östrojen hormonlarının takviyesi yönünden, menopozdönemindeki kadınlar için de önemli olduğunu kanıtlayan bilimsel çalışmalar vardır.

BÖBREKLER


Zeytinyağı, böbreğin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırır.

Zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitleri,böbrek taşı oluşum riskini azaltır.Böbreklerin ıslahında, taşları düşürmede, sıcak su ile içilmesi iyi gelir.

ZEYTİNYAĞININ: BÜYÜMEYE ETKİLERİ

Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyninin ve sinir sisteminin, sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi, beslenmeyle doğrudan bağlantılıdır. Zeytinyağı, bu açıdan da vazgeçilmez bir besindir. Çünkü zeytinyağı,çocuk gelişiminde hayati önem taşıyan yağ asitlerini, anne sütüne eş miktarda içerir.Zeytinyağında bulunan oleik asit, annesini emerek beslenen bebeğin sinir dokularının gelişimi açısından çok faydalıdır.

Yağsız inek sütüne zeytinyağı katıldığındaanne sütü kadar doğal bir besin kaynağı özelliği kazanır. Zeytinyağı, aslında oldukça düşük miktarda esansiyel yağ asitleri temin eder, fakat linoleik/linolenik oranı anne sütünde bulunana benzerdir.

Çoklu doymamış yağların yeterincealınmaması, çocukların beyin hücrelerininzarlarında bozukluklara, sonucunda daöğrenme güçlüğü ve davranış bozukluğuna neden olabilir. Sinirlerde akışkanlık için gereken enzimlerde eksilmeye, retinada rahatsızlıklara, hücrelerin bazı toksinlereolan dirençlerinde düşüşe yol açabilir.Linoleik asidin eksikliği, gelişimin yavaşlamasına ve hatta birtakım deri rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olur. Çocukları raşitizmden korur.

Günde birkaç damla zeytinyağı, bebeğin gelişimine büyük katkı sağlar.

KEMİK GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUR

Zeytinyağının içerdiği, A, D, E ve K vitaminleri, çocukların ve erişkinlerin kemik gelişimine yardımcı olması, kalsiyumu sabitleyerek kemikleri güçlendirmesi bakımından oldukça önemlidir. Ayrıca, kemik mineralizasyonunu harekete geçirerekkalsiyum kaybını engeller.

Zeytinyağı, kemik oluşumunu olumlu yönde etkileyerek vücudun iskelet yapısını güçlendirir. Bu özelliği ile bir yandanbüyümeye yardımcı olduğu için çocuklar, öte yandan da kemik erimesini (osteoporoz) frenlediği için erişkinler, özellikle kadınlariçin çok yararlıdır.

EKLEM ENFEKSİYONUNU ÖNLER

İltihap ve kireçlenme, kişide büyük ölçüdeağrı, şişme veya sertleşmeye neden olur. Bu da kişinin hareketlerini önemli oranda kısıtlar. Kahvaltıdan önce alınan bir çorba kaşığı zeytinyağı, bu ağrı ve semptomları azaltır.

Giderek şiddeti artan inflamasyonun, çeşitli kronik hastalıklarda anahtar bir rol oynamasından dolayı önem taşımaktadır.Zeytinyağının yapısında bulunanoleocanthal, doğal anti-inflamatuarmaddedir.

Zeytinyağı, mevcut en güçlü anti-iltihapsalyiyeceklerden biridir. Yapılan araştırmalardazeytinyağının, eklem hastalığı riskini azalttği görülmüştür. Bu sonuca etkisi olduğu sanılan oleik asit, iltihaplanmayı kolaylaştıran maddelerin oluşumuna karşı savaşır.

Yapılan araştırmalarda, iyi kalitezeytinyağının içinde bulunan kimyasal maddelerin, aynı ağrı kesici gibi etkigösterdiği ortaya çıktı.

Vücuttaki tutulmaları azaltmak için,zeytinyağlı masajlar yapılır. Zeytinyağı tortusu, siyatik, mafsal ağrılarına, sürülürse iyi gelir. Zeytinyağı, romatoid artritleri önlemeye yardımcı olur.

KAS KRAMPLARI VE AĞRILARINDA YARARLI

Yapılan bir araştırmada, sızma zeytinyağında, ”İbuprofen” adlı ağrı kesicilerde bulunan bir maddeye rastlanmıştır. Genizden geçerken yakıcılık veren madde, İbuprofene benzeyen özelliğe sahiptir. Bresling, düzenli olarak günde 50 gram soğuk presle sıkılmış sızma zeytinyağıkullanımının, günlük olarak tavsiye edilenİbuprofen dozajının %10’una denk ağrı kesicietkisinin bulunduğunu belirtti. Önerilen düzeyde sızma zeytinyağı yemek, migrengibi kronik ağrıların etkilerini de azaltmaktadır.

-Aynı miktarda sızma zeytinyağı ile karanfil yağı karıştırılır. Bir havlu sıcak suya batırılıp sıkılır ve kramp olan bölgeye birkaç dakika boyunca bastırılır. Sonra ısınmış olan kas bölgesine hazırlanan karışım sürülür.

-Ağrıyan adaleye, zeytinyağıyla biberiyekarıştırılıp masaj yapılır.

-Zeytinyağı ve birkaç damla sarımsak;eklem, diz ve tüm kemiklere iyi gelir.

-Romatizma ağrıları için, dövülmüş kurudefne yapraklarını, zeytinyağı içinde sulandırıp krem haline getirilir, ağrıyan yere bolca sürülür.

-Ağrı, romatizma, burkulma ve adale incelmelerde; zeytinyağı sürülür veya 200 gr taze çiçek ve yaprak, 100gr sarı papatya ile 1 kilo zeytinyağını arada sırada karıştırarak iki saat ‘benmari’ içinde kaynattıktan sonra içindekileri süzüp ağrı veren yerler ovulur.

DERİ YARALANMALARINDA ZEYTİNYAĞI

Kesik
lerin üzerine zeytinyağı koyma alışkanlığı çok eski zamanlardan bu yana bilinmektedir. Zeytinyağı, yaralarıntedavisinde kullanılan merhemlerin ana maddelerinden birini oluşturmaktadır.

Zeytinyağının, polifenol bileşenleri, kozmetik ve ilaç sanayinde deri hasarını önleyiciolarak kullanılan geleneksel antioksidanlarla karşılaştırılmıştır. Sonuçlar, polifenenollerin radikalleri (hücrelere, canlıya zarar verebilen) yok etmede en yüksek etkinliğe sahip olduğunu göstermiştir.

Merhem olarak kullanılan zeytinyağı; tahrişin neden olduğu acı ile yanmayı giderici veyumuşatıcı özellikleri olan losyondur.

-Zeytinyağı, derinin foliküllerine penetre olabildiği için, gerek internal gerekse eksternal dokuların yara, irritasyon veenfeksiyonlara karşı faydalıdır.
Ağız içindeki yaralarda; zeytin yaprağıçiğnenir. Ağızda çalkalandığında, dişlerinbeyaz olmasını sağlar, diş etlerini korur, diş çürümelerini önler. – Apseli ve akıntılı yaralarda; mürsafi, mesteki, sarısabır, çam sakızı, terebentin, birer tatlı kaşığı alınarak yeteri kadarzeytinyağı ile merhem yapılır, yaraya sürülür. – Deri yırtılmaları veya kesiklerde;zeytinyağını, arı balmumu, doğranmış soğan ve kuyruk yağı ile karıştırarak yara merhemiolarak kullanılır.
– Düşme, çarpma sonunda oluşanmorluklarda; hemen zeytinyağı sürülür.
– Zeytinyağı, kafa derisine sürüldüğündekepekleri yumuşatarak uzaklaştırılmalarını kolaylaştırır.
Alerjik çocukların tedavisinde, saç dökülmesinde, çatlamış deri tamirinde; kaynatılmış ve süzülmüş ılık zeytinyağı, doğal bir ilaç görevi görmektedir.
– Keratin proteininin oksidasyonunu önleyerek saçların yumuşak ve parlak kalmasını, tırnakların soyulmasını ve kırılmasını engeller.
– Zeytinyağı, yağ asitleri eksikliği nedeniyle oluşan egzamaları azaltır.Eşit miktardakizeytinyağı, çiğ süt ve su, iyice karıştırılıp,egzamaya sürülür.
Yaprakları ile taze dalları dövülerek, yaraüzerine konulur. Siyatik için de uygulanır.
Yakıcı ağrılara sebep olan zona cilt hastalığında; önce eşit oranda karıştırılan su ve sirke ile kompres yapıldıktan sonra,zeytinyağı ile masaj yapılır.
– Cildin nemli kalma yeteneğini arttırır. Ciltyanıkları, deride çizik, yara veya enfeksiyon durumunda, üzerine merhem niyetine uygulanabilinir.
– Tıraş köpüğü yerine kullanılabilir.
– Ödem oluşmasını önleyicidir.
– Sivrisinekler ve karasinekler, zeytinyağısürülmüş cildi ısırmazlar.
– Eğer kene yapışalı bir saatten az olmuşsa, üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatarak öldürülmeye çalışılır. Zeytinyağını 10 ila 15 dakika kadar tutulur, büyük ihtimalle kene düşecektir. Eğer kene, 2 saatten uzun kalmışsa ve düşmemişse mutlaka tıbbi yardıma başvurmalıdır.
Denizanası ısırıklarında, tedavidezeytinyağı kullanılır. Zeytinyağından bir miktar ısırılan bölgeye sürülür. Yine de hemen tıbbi yardıma başvurulmalıdır. Çünküdenizanası ısırıkları, çeşitli tehlikeli komplikasyonlara yol açabilir.
– Soğuktan donmaya karşı; 3O’ar grzeytinyağı, nane yağı ve amonyağı karıştırılır. Söz konusu bölgeye ovarak yedirilir.

GÜNEŞ YANIĞI SONRASI ZEYTİNYAĞI TEDAVİSİ

Zeytinyağı, cildi radyasyondan korur.

– Ağrılı güneş yanıklarında, kızarmış deri,zeytinyağı ile ovularak rahatlatılır. Güneşte aşırı kalma sonucu yıpranan cilt zeytinyağıile onarılabilinir. Zeytinyağı, güneşten tam birkorunmayı sağlamaz. Sonrasında oluşacak acı ve ağrıları hafifletmede yardımcı olur.
Aynı miktarda sızma zeytinyağı ve sukarıştırılır. Mayonez kıvamında yumuşak bir karışım elde edinceye kadar çırpılır. İlgili bölgeye sürülür.
Güneşte uzun süre kalmaktan oluşan cilt kuruluğu için, zeytinyağı sürülmelidir.
– Yıpranmış cilt için zeytinyağı ve papatya çayından oluşan bir kompres yapılır. İlgili bölgeye uygulanır.
– Yanıklarda: Yumurta akı, zeytinyağıyla karıştırılıp yanık yarasının üzerine uygulanır.
– Havacıva otu, zeytinyağı ile merhem haline getirilerek yanıklara sürülür.
– Zeytinyağını, biraz tentürdiyotlakarıştırarak eczanelerde satılanlardan çok daha ucuz ve sağlıklı bir güneş yağı elde edilebilinir.

KULAK AĞRILARINDA

Kulak ağrılarını dindirmek, tıkanmış kulakları temizlemek için de iki damla ılık zeytinyağıkullanılabilir. Ağrıyan kulak üstte kalacak şekilde, baş, bir havlunun üzerine konulur. Birkaç dakika uzanılır. Sonra öbür tarafa dönülür ki zeytinyağı kulaktan havluya aksın.

BOĞAZ AĞRISI VE ÖKSÜRÜKTE

Zeytinyağı, bağışıklık sistemini güçlendirir.Zeytindeki polifenollerin, salmonella, kolera, stafilokoklar, pseudomonalar ve grip(Influenza) gibi mikroorganizmaların gelişme hızını durdurmuş veya yavaşlatmıştır.

– Nezle ve gripte, zeytin ağacının dalları ve yaprakları kaynatılarak buharı teneffüs edilir.
Boğaz ağrısı için, zeytin çekirdeği,karabiber ile dövülüp, tülbent arasına konarak boğaza bağlanır, aynı zamandalimon suyu ile gargara yapılır.
Ses kısıklığında, zeytin ağacının sakızı, ağızda yavaş yavaş eritilerek yutulur.
Öksürüğe karşı, zeytin ağacı sakızı, bir bardak sıcak su ile içilir.
Reçineli yağ ise, rinofaranjit karşı önerilen bir antiseptiktir.
– Yüksek ateşte;
50 gram zeytinyağı bir litre su ile karıştırılıp kaynatıldıktan sonra, yemeklerden önce birer çay bardağı içilir.
– Zatürre; 4 saat arayla birer kaşıkzeytinyağı içilir. -Zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak yenilir. -Ya da, 3-4 kaşık limon suyu, 1 bardak bal ve yarım bardakzeytinyağı bir tencereye konulur. Yaklaşık beş dakika kısık ateşte ısıtılır. Her iki saatte bir, bir çorba kaşığı içilir.

ZEYTİNYAĞI GÜZELLİKTİR


– Zeytinyağı sağlık ve güzellik kaynağıdır.Cildi besler, korur ve yumuşatır. Cildin hem görünüşünü hem de yapısını güzelleştirir.
Cildi onarır, nemlendirir, sıkılaştırır, yıpranmasını önler, saçları yumuşatır, tırnakları güçlendirir. Cilde, temiz ve parlakbir görünüm kazandırır.
– Yüz için; 1 çorba kaşığı toz kil, biraz suya atılır, buna 1 çorba kaşığı zeytinyağı eklenir. Karışım yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir.
Gözleri kuvvetlendirmek için, zeytin yaprağı külünden sürme yapılır. Ya da saf zeytinyağı sürme gibi gözlere çekilir.
– Soğuktan, dudakların çatlamaması için, üzerlerine biraz zeytinyağı sürülür.
– Çok kuru ve çatlak elleriniz için, yarım saat kadar ılık zeytinyağı banyosu yapılır.
– Kuru cildi nemlendirmek için: 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağında iyice ezilmiş avokado meyvesi hamuru, yüze sürüp yaklaşık 10-15 dakika bırakılır, sonra ılık suyla yıkanır.
Kırışıklıkları önlemek için haftada iki kezzeytinyağı ve limon suyuyla hafifçe masaj yapılır.
-Saçları dökülenlere; 1 yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını saç diplerine sürerek 1 saat bekletin daha sonra yıkanır, arada bir tekrarlanır.

ALTIN SIVININ: BAŞKACA YARARLARI

Astım hastalığı olanlar zeytinyağıkandillerini kullanabilir.
– Arı veya sivrisinek ısırıklarında, şişen bölgeye zeytinyağı sürülür.
– Mantar hastalığını önlemek için: Lapa haline getirilmiş zeytin yaprakları, gerekli bölgeye konulup bekletilir.
– Varislere, zeytinyağı ile masaj yapılır.
Kızartma tavalarınızı bulaşık makinasında değil elde yıkayıp, bir havluyla kuruladıktan sonra zeytinyağıyla iyice ovarsanız ömrünü uzatırsınız.
– Evinizdeki büyük yapraklı bitkilere ya daçiçeklere ayda bir kez, bir tatlı kaşığızeytinyağı dökerseniz hem canlanır hem de beslenmiş olur.
– Bebeğinizin ıslak mendilini kendiniz yapabilirsiniz.

Zeytinyağı, kuşkusuz yağlı besinlerdeki bütün kategorilerin şampiyonudur. Ancak özellikleri ne olursa olsun, tek başına optimalve dengeli bir biçimde, gerekli yağ asidi miktarını vücuda sağlayamaz. Bu nedenle beslenme düzenimizde başka yağlı besinlerin de bulunması gerekir.

Kaynak: yaklasansaat
 
-ibrahim- Çevrimdışı

-ibrahim-

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
KUR'AN'DA ZEYTİN

O(Allah) ki, Gök’ten su indirdi. Onunla, her şeyin bitkisini bitirdik ve ondan bir yeşillik çıkardık. Biz ondan kümelenmiş taneler; hurma ağacının tomurcuğundan sarkmış salkımlar, birbirine benzeyen-benzemeyen üzümler, zeytinler ve nardan bahçeler çıkarıyoruz. O olgunlaşıp ürünlerini verdiği zaman, ona bakın! Muhakkak bunda, iman eden bir kavim için ayetler(deliller) vardır.

[EN'AM(6)/99]

O (Allah) ki yükseltilmiş(asmalı) ve yükseltilmemiş(asmasız) bahçeler; hurmalar, ürünü(yemişi) farklı ekinler, zeytinler ve benzeyen-benzemeyen narlar inşa etti. O ürününü verdiği zaman, ürününden yiyin ve hasad günü hakkını verin. İsraf etmeyin, muhakkak O, israf edenleri sevmez.

[EN'AM(6)/141]

Onunla(suyla), sizin için ekinler, zeytinler, hurmalıklar, üzümler ve ürünlerin her türlüsünden bitirir. Muhakkak bunda, tefekkür eden bir kavim için, ayetler vardır.

[NAHL(16)/11]

Sema'dan ölçüyle su indirdik. Onu, yeryüzünde iskan ettik. Muhakkak biz, onu(suyu) gidermeye de kadiriz.

Onunla, sizin için üzümden, hurmadan bahçeler inşa ettik. Orada, birçok ürünler vardır ve ondan yersiniz.

Tur-i Sina'dan çıkan bir ağaç vardır. O (ağaç), yiyecek olanlar için, katık(zeytin yağı) verir.

[MÜ'MİNUN(23)/18-20]

Allah, 'Göklerin-Arz'ın (Evrenin) 'Nuru'dur. 'Allah'ın Nuru'nun misali, 'Oyuk' içinde bulunan bir ‘Lamba’ gibidir. Lamba, bir sırça içerisindedir ve sırça, sanki 'incimsi bir yıldız'dır(nötron yıldızı gibi). O(Lamba) ki, ne doğuda, ne de batıda bulunmayan, mübarek bir zeytin ağacından yakılır. Neredeyse, ateş dokunmasa da, onun yağı, 'ışık' verir. (Bu), Nur üzeri Nur'dur. Allah, kimi dilerse, onu Kendi Nuru'na doğrultur. Allah, insanlar için misaller verir. Allah, her şeyin Âlimi'dir.

[NUR(24)/35]

Muhakkak biz, (suyu) bir boşaltmayla boşattık.

Sonra arzı parçalayıp-yumuşattık.

Orada bitirdik habbeler,

Üzümler, meyve veren ağaçlar,

Zeytinler ve hurmalar.

[ABESE(80)/25-29]

Andolsun incire ve zeytine!

Ve Sina Dağı'na,

Ve şu Emin Belde'ye.

[TİN(95)/1-3]



HADİS'TE ZEYTİN

Ömer bin Hattâb dedi ki:
Allah'ın Elçisi(s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Zeytinyağını yiyiniz ve sürününüz. Çünkü o, mübarek(bereketli)bir ağacın ürünüdür."
Tirmizi,
C. 2. Hno: 1851

Ömer bin Hattâb dedi ki:
Allah'ın Elçisi(s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Zeytinyağını, ekmeğe katık ediniz ve bu yağı kullanınız. Çünkü bu yağ, mübarek bir ağaçtan alınmadır."
Sünen-i İbn-i Mace
, C.9. Hno:3319

Ebû Esîd dedi ki:
Allah'ın Elçisi(s.a.v)
şöyle buyurmuştur: "Zeytinyağını yiyiniz ve sürününüz. Çünkü o, bereketli bir ağaçtandır."
Tirmizi
, C. 2. Hno: 1852

Muaz diyor ki:
Allah'ın Elçisi(s.a.v.): "Ümmetime meşakkat verme korkusu olmasaydı, kendilerine her namaz kılarken,zeytin ağacından misvak(kullanımını) emrederdim."
Sahih-i Buhari, C.3.Hno.484

Zeyd bin Erkam dedi ki:
"Allah'ın Elçisi(s.a.v.); Zatülcenb hastalığının tedavisi için; vers(Yemen za'feranı bitkisi), kust(topalak denilen bitki) ve zeytinyağını birbirine karıştırıp, hastanın ağzına vermeyi
övmüştür."
Sünen-i İbn-i Mace, C.9. Hno:3467

Zeyd bin Erkam dedi ki:
"Allah'ın Elçisi(s.a.v.); Zatülcenb hastalığı için; zeytinyağı ve kustu bahri(topalak otu) karışımını tavsiye ederdi."
Tirmizi
, C. 2. Hno:2079

İbn-i Ebi Atik bize şöyle dedi:
"Size, şu Habbetü's-Sevda'yı kullanmayı tavsiye ediyorum. Ondan, beş veya yedi tane alıp, iyice ufalayınız. Sonra onu, birkaç damla zeytinyağı içinde, hastanın burnuna bu taraftan ve şu taraftan damlatınız. Çünkü Aişe, Allah'ın Elçisi(s.a.v.)'den şu hadisi işittiğini söyler: "Şüphesiz şu Habbetü's -Sevda(çörek otu), her hastalığa şifadır, samdan başka."
"Ben, Sam nedir? "dedim.
"Sam, ölümdür." dedi"
Sünen-i İbn-i Mace, C.9. Hno:3449
 
-ibrahim- Çevrimdışı

-ibrahim-

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ben bir litresini 28 pazarlıkla birlikte 26 ya alıyorum. Asit oranı düşük olanlardan kullanın % 0.8 altında olsun ..
Teneke olarakta 5 litre 100 lira civarlarında. Eczanelerdeki küçücük bir ilaçta 100 lira
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
fakir ay sonunu getirmek icin pamuk yagi kullaniyor, normal yagida 1 kez kullanmasi gerektigi yerlerde bazen 3 kez kullaniyor. Malesef....

Allah sonumuzu hayretsin, kimimiz cok lüks icerisindeyken cogumuz kötü durumdayiz. Hesabini verenlerden oluruz insaAllah.
 
E Çevrimdışı

eslem berire

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ben bir litresini 28 pazarlıkla birlikte 26 ya alıyorum. Asit oranı düşük olanlardan kullanın % 0.8 altında olsun ..
Teneke olarakta 5 litre 100 lira civarlarında. Eczanelerdeki küçücük bir ilaçta 100 lira
En iyi yag 0.1 asitiktir..
Toptan fiyatı alış fiyatı 12 , 18 arası satıcıya gore degisir .Ben 23 liradan satıyorum.Bu senenin taze ve katkisiz adanadan getirtiyorum.Dogal oldugu icinde donuyor.
 
E Çevrimdışı

Ebu Mervah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ben hakiki zeytinyaginin lt'sini 20 Tl'den her ay 2,5 lt almaya calisiyorum 50 Tl'ye.Ama mesela 1 ay aliyorsam bir dahaki ay alamiyabiliyorum ekonomik durumdan dolayi İslam4ever abinin dedigi gibi.Mesela geçen ay aldim, bu ay alabilir miyim bilmiyorum.
 
-ibrahim- Çevrimdışı

-ibrahim-

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ben hakiki zeytinyaginin lt'sini 20 Tl'den her ay 2,5 lt almaya calisiyorum 50 Tl'ye.Ama mesela 1 ay aliyorsam bir dahaki ay alamiyabiliyorum ekonomik durumdan dolayi İslam4ever abinin dedigi gibi.Mesela geçen ay aldim, bu ay alabilir miyim bilmiyorum.
Akhi keşke sadece zeytinyağı olsa pahalı markete girip bir poşeti doldurmadan 50 tlyi aşıyor bazen.. bu şartlarda ay sonunu getirmek gerçekten zor Allah(swt) yardım etsin cümlemize. İnşallah alırsın bu ayda, inşallah alamayanlarda alır
 
P Çevrimdışı

parsa

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu faydaları sağlaması için zeytinyagı ısıl işlem görmeden çıkarılmalı. fabrikasyon zeytinyağları bu etkilerin yarısını göstermez. 150 dereceyi bulan bir ısıda zeytinyağı çıkıyor.
Ben her sene zeytinyağı yaptiriyorum ve evde kendimde çıkarıyorum.
Bu zeytinyagi işini abarttilar birileri para kazanmak için bu işe girişti Nitekim başarılı oldu. Ama 150 derecede işlem gören hatta bazı markalar kimyasallarla yaptıkları bu yaglar ayçiçek yağı gibi olmakta.

Zeytinyaginın çok faydası olduğuna inanıyorum lakin ışıl işlem görmemiş, taş baskı veya sizma olarak uretilenler için.

En azından bu yağları temin edip vücut bakımında ve icmek için kullanılması gerek.
 
-ibrahim- Çevrimdışı

-ibrahim-

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Fakirlerin ilacı diye başlık atmışsınız ama benim tanıdığım fakirler zeytin yağının kokudusunu unuttu
Yaşlı bir insanı örnek vereyim poşetler dolusu ilacı vardır ve bu ilaçların çoğunda kimyasal madde vardır hastalığı geçirmek yerine sadece ağrısını kısa bir süreliğine uyuşturur hastalığıysa dahada körükler.. ilaçların fiyatına gelince 50 100 lira vardır. Hastaneler dolmuş taşmış eczanelerde millet kuyruk oluşturuyor.
Keşke anlasalar şifanın nerde olduğunu ve kimin şifa verdiğini
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt