şahsi kanaatim, sayın gülenin pek çok fetvasına iddiasına projelerine katılmamakla tasvip etmemekle beraber,
işin en garip yanı kendisinden örnek almamız gereken imrenmemiz gereken tarafları da var. -hem şahsından hem hareketinden- kim ne derse desin bi kere tam bi strateji ustası, toplumun genlerini çözmüş, harbin hile olduğunu biliyor.eğer din adamı değil de bi şirket patronu bi satış müdürü olsa yine başarılı olurdu. o samimiyet o ses tonu o tavırlar yani batılı da konuşsa mutedil portresi çizmeyi başarıyor.
tarikatçılar ehli sünnetiz deyip zehri bal kavanozunda takdim ederken bizimkiler sokaktaki vatandaşa biz selefiyiz ben selefiyim diyor adam da internete giriyor yahu neymiş bu selefi o da ne demek diyor. hz google da bi arama yapıyor parçalanmış cesetler ellerinde keleş el bombası ilginç insanlar. tavşan bi ürküyor bi daha da geri gelmiyor. davet dediğin psikolojiden sosyolojiden insan tabiatından coğrafyanın hususiyetlerini bilmekten geçer. bu işin de bi fıkhı var. bizde ise kervan yolda düzülür kuralı var. sonuç da ancak bu kadar oluyor.