aleykum selam verahmetullah kardesim.
Sizin gibi gecmisi arastirma ile gecen ve bir cok kez genel yayin yönetmenligi yapan bir kardesimizin böyle bir uygulamayi bilmesede en azindan bunu bize gerek bana direk özelden ulasarak gerekse de sitemizin iletisiminden bize ulasarak sormasi gerek idi diye düsünüyorum.
Gelelim fiyasko ile nitelendirdigim yanitiniza.. Fiyasko diyorum cünkü bu yaziyi acele ile yazdiginizi ve laflarinizin nerelere gittigini düsünmediginizi umuyorum zira verecegim aciklama ile konunun nerelere kadar gittigini az cok gerek siz gerekse de okuyucular görecekler.
Kitapların online olarak yayınlanmasına gelince;
Allah ve kullar biliyor ki bu konuda bizim tek çekingemiz internete verilen bir kitabın basılı halinin elde kalması korkusu ve imkansızlıklar sebebiyle başka kitapları çıkaramama problemidir. Yoksa biz dergimizi mesela ilk sayıdan itibaren pdflerini sürekli internete verdik. Neticede uzakta olanları veya dergiyi almaya çekinenleri anlasam da bir oturuşta 20-30 lira yemeğe verip, bir günde bir paket sigara içen (bizzat tanıdıgım) pek çok müslümanın mail atarak "derginin pdf'sini göndersene" demesini hiç unutamıyorum.
Bu korkunun seytandan oldugunu hatirlatmak isterim, zira bu tamamen sacma bir düsüncedir cünkü sitemizde bu isin ehli olan kardeslerim de bilirlerki piyasada satilan bir cok kitabin pdfsi internetten cok kolay bulunabilmektedir.
Bu konuda tek gectigim yayinevi guraba yayinevidir, Allah ondan razi olsun Seyh Abdullah Yolcu, daha kitaplarini baskiya vermeden kendisi bizzat yayinlacak kitaplarin pdfsini direk yayinlamakta ve sonuc seyhin kitaplari daha cok satmaktadir. Cok basit bir örnek vermek gerekirse 10 seneden fazladir netteyim ve suan Allahu alem bildigim kadariyla pdf kitap arsivlerinin en fazlasi bizde bulunmaktadir ancak ben 1 kez olsun gidipde bir kitabi pdf okumadim kitabi elden okumusumdur pdfyi sadece arastirma amacli kullanmaktayiz ve bir cok kardesde bu sekildedir elbette istisna olacakdir ama genel bu durumdadir cünkü googlede bir cok kitabin pdfsi bulunmaktadir.
Umarim Abdullah Yolcu gibi bu tür düsünceleri ezip ümmete faydali olan yayin evleri sahipleri cogalir.
Haddi zatında kapatılan Garib-der'in cezaevi listesi elimizde ve sürekli genişliyor. Gerçekten parası olmayan insanlara kitap gönderme gibi bir kaygı taşıdıgını gördüğüm forum idaresinden yaklaşık 500 KİŞİLİK mahpus müslümana çıkardığı derginin her sayısından ve çıkardığı her kitbından listedeki her bir müslümana gönderen Küresel Kitap'ın yükünü üzerinden almaya ve bu alanda çalışma yapmaya davet ediyorum. Dışarıdaki "parasız müslüman"ı düşündüğümüz kadar içerideki "beşparasız ve yanlız müslümanı" ne kadar düşünüyoruz acaba? Bu mesajı okuyan her bir kardeşime bu suali Allah için soruyorum. Küresel Kitap, hali hazırda bu işi ne yazık ki tek başına yapmaya mecbur kalmıştır. O sebepten bu kitapları satmak ve yeni kitaplar çıkarmak zorundayız. Nitekim aylardır dergiyi de çıkaramadık.
Allahdan korkmani ve bizler hakkinda hüsnü zan yapip diger türkiyede bu isi yapanlari görmezlikden gelip kendizi bu alanda tek görmenizi acikcasi anlayamadim ve yadirgadim.
Demin dedigim menhec meselesinde siz daha piyasada yokken bizler islam-tr.org olsun onun öncesi olsun kendi cemaatimiz beraber uzun senelerdir gerek sehidlerin geride kalan aileleri, gereksede tevhidi durumundan iceriye girmis gerek selefi kimlikli gerek selefi olmayip tevhid bazli tutuklanmis diger cemaatteki kardeslere bir cok kez düzenli sekilde gerek kitap yardimi gerekse de maddi yardimini gerekse de arkada kalan ailelerine yardimlari bilinen gerceklerdir ve buna islami davalara bakan avukatlari arayarak teyit ettirebiliriz.
Siz 300-500 dergi yayarken bizim kardeslerimiz sirf suriyede 1 milyon adet hisnul muslim dua kitabi ve yine 1 milyon adet Zadu'l Mücahidin adli kitap suriyede dagitildi ve senelerdir hapisde olan kardeslerimize, Fethul Bari, mecmuul fetava, el bidaye ve nihaye gibi bir cok eser ücretsiz kardeslerimize ulastirilmis ve ulasirilmaya da devam etmektedir.
Ve Allah onlardan razi olsun bu isi yapanlarin arasinda bizler azinligiz bu tür yardimlari yapan bir cok baska cemaatlerden tanidigimiz abi ve kardeslerimiz de mevcuttur. Daha fazla yapilan yardimlari acikdan yazamiyorum bu sadece denizde olan bir damla, emin olun bunlardan cok daha fazlasini yapan kardeslerimiz piyasada bulunmaktadir hal böyle iken kendiniz icin hali hazirda bu isi bir tek yapmaya mecbur kalmis gibi bir ibare yanlistir ve dogru degildir düzeltilmesi gerekir ki, bu bize ve piyasada olan muvahhid müslüman kardeslerimize en büyük zulm olur.
Allah icin ben de size soruyorum bu tür bir yaziniz adilmidir, piyasada yardim yapan o kadar kardese haksizlik degilmidir ve en düsük seviyede bu bize haksizlik degilmidir bilip bilmeden sanki yardim yapmiyormusuz gibi bir lanse edisiniz hic hos degil.
Bu yardim mevzusu gercekden agir oldu diger kardesler adina ben yapilan yardimlari biliyorum ve cogunu buraya yazmaktan imtina ediyorum ancak sadece bir kacina girmek zorunda kaldim cünkü siz piyasada yokken biz ve baska kardesler vardi ve hala da varlar ve Allahin izniylede olmaya devam edecekler.
İslam-tr'den şimdiye kadar yaptıkları katkılardan dolayı Allah razı olsun. Benim ilk mesajımdaki tepki "madem kitap tanıtımı bile yapamıyoruz, o zaman forumda kalmaya gerek kalmadı" derken ben bir tek bunun için giriyordum foruma zaten. Ne yazılanları okumaya, ne de açılan konuları takip etmeye vakit ayıracak durumda değilim.
Rabbim kendi rizasi dogrultusunda calisan tüm kardeslerimizin islama katkisindan razi olsun.
Ilk mesajinizda dediniz ki,
Tanıtımı yapılan kitaplar neticede insanlara yanlış akideye yönlendiren değil, aksine herşeylerini Allah yolunda feda etmiş alimlerin idi.
Ben de bu güzel niyetinize binaen Küresel Kitapdan cikan bütün kitaplari islamfoni.com adli sitemizde %60 indirimle kar gözetmeksizin ümmetin istifasesine sunacagim ve bugünden itibarende
Küresel Kitabin bütün kitaplari islamfoni.com sitesinde %60 indirimle satisa baslayacaktir. Madem niyet güzel biz de bu güzel niyeti uygulamaya koyalim ki niyet tam gerceklessin.
Ben de sizi OKUMAK HERKESIN HAKKI sloganiyla tüm müslümanlara kitaplari en uygun olur fiatindan ulastirma düsüncesiyle yola cikan islamfoni.com kitap sitesine destek vermenizi bekliyoruz zira su son 1 ay icerisinde gerek selefi camia, gerekse de tevhidi bildigimiz camidan ciddi manada zorluklarla karsilastik. Ve hatta adini yazmayacagim ismi bende ve mailimde sakli, bir yayinevinin mali polislerle baskin yapacagini bile gördük. Tüm engellemelere ve tüm zorluklara ragmen Allahin izniyle ehli sünnet akidesinin tanitimina vesile olan kitaplari müslümanlara en uygun olur fiati ile ulastiracagiz.
Rabbim kendi rizasi dogrultusunda emek sarfeden kardeslerimizi bu yolda desteklesin ve bu yola köstek olanlarin yolunu kessin. Amin.