Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Foruma Üye Olmanızdaki Amaç Ne?

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum değerli İslam-tr üyeleri,

Böyle bir başlık açmamın nedeni siz değerli üyelerin 'Foruma Üye Olmanızda ki Amaç Ne?' sorusuna vereceğiniz cevaplara duyduğum meraktan çok 'Forumda neden sürekli cedel var?' sorusuna vereceğiniz cevaptır. 'Bu foruma cedel için mi üye oldunuz?' sorusuna, siz değerli kardeşlerim/abilerimin aşikar vereceği cevap 'Bu foruma cedel amaçlı üye olmadım' cevabıdır. Peki neden çoğu konunun sonu cedelle bitiyor? Neden istemsizce kilitleniyor?

Değerli kardeşlerim/abilerim, bu konuda İslam-tr üyesi olarak öncelikle bana daha sonra siz değerli üyelere iş düşüyor.

Bizler sürekli Allah Rasûlunun müşriklere, kafirlere karşı göstermiş olduğu yumuşak huyluluğundan bahsederiz ve bizlerinde böyle olması gerektiğini konuşur, o davranışla amel etmeye çalışırız. Peki değerli kardeşim neden hatası olan, seni sürekli öfkelendirecek hareketler yapan kardeşine karşı büyük bir davranış olan 'AF' yolunu tercih ederek onu affetmiyorsun? Unutma ki bu göstereceğin davranış, kafirlere karşı göstereceğin o yumuşak huyluluktan daha hayırlı bir davranış(biiznillah). Peki neden bu güzel davranıştan mahrum kalarak öfkemizi kontrol edemiyoruz? Yoksa kulaklarımız Allah'ın şu ayetlerini işitmedi mi:

“Allah’tan korkan kimseler, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah iyilik edenleri sever.”
Âl-i İmrân sûresi (3),

“Sen af yolunu tut, iyiliği emret ve kendini bilmezlere aldırma.”
A’râf sûresi (7)
 
S Çevrimdışı

simurg

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Forumu yaklaşık 2 yıldır takip ediyordum. Bir de teması daha önce üye olduğum forumlardan birinde kullanılıyordu. Yabancı hissetmedim o yüzden üye olmak istedim. Foruma üye olurken amacım konu zenginliğinden faydalanmak ve bildikleirmiz varsa aktarmaktı. Ancak hayal kırıklığı da yaşamıyor değilim şahsım adına. Devam ediyoruz..
 
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Güzel bir konu Allah razi olsun kardes, evet cevaplari merak ediyoruz. Burada konuyu onaylayip diger tarafda konudaki sorunlari yasayanlardan olmayalim...

Ecmain inşallah, bu foruma üye olurken bu tür ihtimalleri hiç düşünmedim. Ama üye olduktan sonra çoğu konunun bu tür bir sıkıntıyla karşılaştığını gördüm. Merak ettim açıkçası o yüzden size de soruyorum şimdi; bu forum daha önceleri de böyle miydi?

Dipnot: Forumun bir üyesi olarak amacım bu cedellere son vermektir. Arada olacağı aşikardır ama dozunda olmak şartıyla.
 
İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Tam hatırlamıyorum. Ama tasavvufla ilgili araştırma yaparken, bir şekilde burayı buldum sanırım. Üye oldum, en başta biraz tereddüt ettim çünkü, cihad gibi bir meseleye bakışım bu forum gibi değildi. Sonra elhamdülillah akideden tutta, cihad meselesine kadar fikrimiz değişti, burada Nas , hebbit kerrih le tanıştım, sonra sosyal hayatım da değişti cemaat olunca elhamdülillah. Ara sıra tokezledigim zamanlar oldu, kalbimin karardigi, umidimin azaldığı ama elhamdülillah hala buradayım. Sanal da değil gerçekte hayatımın değişmesine vesile oldu.
 
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve sâdıklarla beraber olun. (Tevbe/119)
 
S Çevrimdışı

Süleyman Incek

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Akrabalarım sayesinde Tevhidle tanıştım. Arada Devletler ve mesafe olduğu için onlardan istifade edemiyordum haliyle.
Bende kendi başıma araştırma yapayım dedim ve bu güzel siteyi buldum.
Başta katı forum kurallarına alışmakta zorlandım, ama banlana banlana doğru kıvama geldim diyebilirim :) tabi burda edindiğim ilimin de katkısı var bunda ...
Islami bir konuda ilk başvurduğum online kaynak diyebilirim ...
 
Üst Ana Sayfa Alt