4:75 - Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: "Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder" diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?
4:76 - İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tağut yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın taraftarlarına karşı savaşın. Çünkü şeytanın hilesi zayıftır.
8:39 - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.
DiyanetMeali 8:36-37 Doğrusu inkar edenler mallarını Allah'ın yolundan insanları alıkoymak için sarfederler ve daha da sarfedeceklerdir; ama sonra içleri yanacak, hem de mağlup olacaklardır. Bu, Allah'ın, temizi murdardan ayırması ve murdarları üstüste koyup hepsini yığarak cehenneme yerleştirmesi içindir; inkar edenler cehenneme toplanacaklardır. İşte onlar mahvolanlardır.*
Elmalılı 8:39 - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.
Şuan malesef dünyada kafirler gençlerimizi çürütmek için çok çalışıyorlar.Gerek filmleriyle gerek dizileriyle gerek müzikleriyle gerek "kültürleriyle" sapıklıklarını yayıyorlar.Eğer bunlara gereken cezayı vermezsek kökümüzü kurutmaya çalışacaklar Allahın dinine savaş aaçmış bu insanlarla savaşmamız normal olan değil mi?Ben belki yanlış biliyor olabilirim aydınlatılmak istiyorum.En basitinden kendimden örnek verecek olursam ben 18 yaşına kadar hiç Kuranın türkçesini anlayarak okumamıştım ve o zamana kadar bana kültürlerini değişik yollarla dayattılar kafirler.Sürekli bir onlara özenmekle,hayranlıkla ve onların davranışlarını norm olarak alıp doğru şeylermiş gibi düşünmemi sağladılar.Ama Allaha şükürler olsun ki Allah bana bazı acılar verdi de bazı sorunlar verdi azap etti de (yada belki de ben kendime eziyet ettim tam bilemiyorum) Allah en sonunda acıdı ve aciz kuluna Kuran gibi bir rehberi okumayı nasip etti
Kuran okuduktan sonra hem çok mutlu oldum hem de çok nasıl desem yaşadığımız dünyanın yanlışlığından rahatsız oldum.Mesela
9:29 - Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.
DiyanetVakfı 4:84 Artık Allah yolunda savaş. Sen, kendinden başkası (sebebiyle) sorumlu tutulmazsın. Müminleri de teşvik et. Umulur ki Allah kâfirlerin gücünü kırar (güçleriyle size zarar vermelerini önler). Allah'ın gücü daha çetin ve cezası daha şiddetlidir.
9:24 - Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.
bu ayetler varken biz cihadı unuttuk gibi ve şuan müslümanlar kötü durumdaysa belki de cihadı unuttuğumuz için de olamaz mı?
dipnot:Çok bilgili olduğumu vs iddia etmiyorum bunlar kesin doğrudur da demiyorum amacım tartışmak da değil.Sadece yanlış mı düşünüyorum öğrenmek istiyorum.