Vallahi benim içimde de en az sizinkiler kadar kin birikmiştir emin olun. "Suriyede 50 kişi öldü" gibi haberlerin artık günlük normal haberler haline gelmesi benim de sinirlerimi bozuyor. Öyle ki Fransa'daki bu patlamadan dolayı tüm dünya yas tutar, fakat Müslümanlar ölür ve kimsenin umrunda olmaz. Fakat ben Allah'ın kitabına ve Rasulünün (s.a.v) sünnetine aykırı konuşmaktan korkarım.
Şayet Fransız halkı muharib hükmünde olup katli vacip olsaydı o zaman Rasulullah'ın (s.a.v) Müslümanlara karşı savaşanlara kalpleriyle, sözleriyle, şiirleriyle ve mallarıyla destek veren Müslüman olmadan önceki Mekkeli müşriklere toplu bir katliam uygulaması gerekirdi. Durum böyleyken medya tarafından aldatılmış (bu yüzden onların masum olduklarını savunmuyorum elbette) ve bu yüzden başlarındakilere sandıkta oy atmış olan halkın muharib hükmünde sayılması pek de doğru olmaz herhalde.
Allah subhanehu ve teala şöyle der :
Ey inananlar, Allah için daima doğru hükmedin, adâlete tam uygun tanıklıkta bulunun ve bir kavme olan kininiz, sizi adâletten alıkoymasın. Adâlette bulunun ki bu, takvaya daha yakındır ve Allah'dan çekinin . Şüphe yok ki Allah, ne yaparsanız hepsinden de haberdardır. (Maide/8)