Selam aleykum dostlar, su iki surelerde gecen Ayetteki baglantiyi kuramadim bi yardimci olsaniz sevinirim.
Fusillet suresine Göre, Daglarin yaratilsindan sonra Gökyüzünün 7 kat olarak düzenlendigi gecior
Naziat Suresinde Gök yüzü bina edildikten düzene konulduktan sonra Daglari oturtu diye gecior.
Süphesiz Kuranda celiski olmaz, ama ben baglantiyi kuramadim
Fusillet suresi
8. Şüphesiz iman edip iyi iş yapanlar için tükenmeyen bir mükâfat vardır.
9. De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.
10. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti.
11. Sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yerküreye: İsteyerek veya istemeyerek, gelin! dedi. İkisi de "İsteyerek geldik" dediler.
12. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah'ın takdiridir.
Naziat Suresi
27 - Yaratılışça siz mi daha çetinsiniz, yoksa gök mü? Onu Allah bina etti.
28 - Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu.
29 - Gecesini kararttı, kuşluğunu çıkardı.
30 - Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.
31 - Ondan suyunu ve otlağını çıkardı.
32 - Dağlarını oturttu.
Fusillet suresine Göre, Daglarin yaratilsindan sonra Gökyüzünün 7 kat olarak düzenlendigi gecior
Naziat Suresinde Gök yüzü bina edildikten düzene konulduktan sonra Daglari oturtu diye gecior.
Süphesiz Kuranda celiski olmaz, ama ben baglantiyi kuramadim
Fusillet suresi
8. Şüphesiz iman edip iyi iş yapanlar için tükenmeyen bir mükâfat vardır.
9. De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.
10. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti.
11. Sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yerküreye: İsteyerek veya istemeyerek, gelin! dedi. İkisi de "İsteyerek geldik" dediler.
12. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah'ın takdiridir.
Naziat Suresi
27 - Yaratılışça siz mi daha çetinsiniz, yoksa gök mü? Onu Allah bina etti.
28 - Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu.
29 - Gecesini kararttı, kuşluğunu çıkardı.
30 - Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.
31 - Ondan suyunu ve otlağını çıkardı.
32 - Dağlarını oturttu.