Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günümüz Müslüman Gençlerinin En Büyük Sorunu Nedir?

günümüz müslüman gençlerinin en büyük sorunu nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    34
hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Evlenmek :) es bulcaklar sonra begencen isin olcak falan filan. bana kalsa universiteden mahmutla eve cikacagima evlenir karimla cikarim ama insanlarin kalbi maddiyat putuyla dolu akillari almiyor.
 
Ebu Mervan Çevrimdışı

Ebu Mervan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İffetini korumak ... Allah beni iftira atmaktan korusun, bana mı oyle geliyor bilmiyorum ama; kendini muhafazakâr nitelendiren, özelliklede genç kızlar arasında fuhşiyyat ve türevi ahlaksızlıkların yayıldıgını düşünüyorum .
subhanAllah ahi neden böyle bisey düsündün? :( Allah bizi korusun, cidden sirk ve zina aldi basini gidiyor..
 
M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Evlenmek.Gençler evlenmek istiyor aileler zamanı değil diyor.Herkesin rızkını Allahu Teala verir bunu akledemiyorlar.Oysa Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem haramdan korunma yolu olarak erkenden evlenmeyi tavsiye ediyor.:)
 
Enfal.571 Çevrimdışı

Enfal.571

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Şık ların hemen hemen hepsi zaten bir sorun. Hepside birbiriyle alakalı diye düşünüyorum. Hele hele türkiyede kendini müslüman diye adlandıranlarda çok büyük bir kimlik kaybı yaşadıklarını görüyorum.
Islamı yanlızca kimlikteki yazıya kadar indirmiş bir halk görüyorum. islamı bir bütün olarak kabul etmeyen batının hemen hemen tüm olumsuz yanlarını almak isteyen hatta batı medeniyetini kendi medeniyetine tercih eden bir nesil görüyorum. Hal böyle iken batının imansızlığını, zinasını, asossialliğini, kuklalığını, kısır eğitimini, teknolojisini, ideolojisini... hepsini alma yarışına girmiş birçok kişi var meydanda.

Islamı yaşadığını iddia eden kesim ise geçmişini araştırma çabasında, lakin geçmişten ders almak ve geleceğe ışık tutmak yerine bunları yanlızca bünyesinde taşıyor - sağa sola birkaç 'islami şiir' yazıyor - ve bu bilgileri fiile çevirmiyor...

Itikadi konuları yanlızca birileriyle tartışmak için öğrenmiş nesil, onu yetiştirmiş hocasına kafa tutuyor... 'bence ' lerle artık aklınca alimlere bile laf atmaya kalkıyor... " yanlızca benim bildiğim doğru" şeklinde bir tavır alıyor ve hem kulağını tıkıyor hemde gözünün önüne bi perde çekiyor aklınca...
Herkesin alim(!) Olduğu bir türkiye var karşımızda. Hatta "dinime küfreden müslüman olsa" laflarını muhtemelen sizde çok duyuyorsunuzdur.

yataktan çıkamayan bir neslimiz var. Laf ebeliği yapmaktan sokağa çıkıp icraata geç(e)miyor bizim gencimiz... sokaktaki her gördüğü kòtüyü eleştiren ama sokakların düzelmesine bir katkı sağlamayan, hatta hiç bir çaba göstermeyen bir neslimiz var maşaAllah.
Bu kadar boş vakit olunca harama da çok yer kalıyor tabiiki.

Yapmak isteyeni eleştirenleri "Seninle olacak iş değil","dünyayı sen mi kurtaracaksın" lar duyarsınız sürekli... işin ucundan tutmak isteyenin kanı kaynamış. Derdi sırtını bükmüş kardeşlerimizin ise önü kesilmek istenir. Zamanla pes eder onlar da.....
Yaşlılar " devlet yapsın" diye bekler, bizim genç müslümanlar "hilafet gelsin düşünürüz" der...

Allah akıl fikir versin.

Tabii azda olsa türkiyede islam davası derdiyle dertlenmiş 'ömerlerin' 'zeyneplerin' olduğunun bilincindeyim. Allah sayılarını arttırsın. Selam olsun o 'ömer' lere... o 'zeynep' lere...

Biz kendimizi değiştirmedikçe, Allah bizim halimizi düzeltmeyecek ...
 
Üst Ana Sayfa Alt