Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günümüz Müslüman Gençlerinin En Büyük Sorunu Nedir?

günümüz müslüman gençlerinin en büyük sorunu nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    34
E Çevrimdışı

-erva-

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
s.a. arkadaşlar sizce günümüz müslüman gençlerinin en büyük sorunu nedir?
 
S Çevrimdışı

sefere_niyet

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
f) hiçbiri

en büyük sorunları "fitnenin olması ve dinin sadece ALLAHa ait olmaması (enfal39)" karşısında gençlerin(tüm müslimlerin) ilgisiz kalması...

en büyük sorunları kalplerimizde "VEHEN" olması...

-Bir gün Rasulullah etrafındakilere der: "Aç kimselerin yemek kaplarına üşüşmesi gibi diğer milletlerin üzerinize gelmesi yakındır" Biri der "Ya Rasulullah, o gün az olacağımız için mi saldıracaklar ?" Rasulullah cevap verir: Hayır, bilakis çok olacaksınız. Lakin, selin geride bıraktığı artıklar gibi kıymetsiz hale geleceksiniz. Allah düşmanlarınızın göğsünden sizin heybetinizi giderecek. Sizin kalplerinize de "VEHEN" bırakacak. Biri sorar: Ya Rasulullah, vehen nedir? Rasulullah der: "Dünya sevgisi, ölüm korkusu"
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Bence en büyük sorun dillerine ve iki bacaklarının arasındakilerine hükm edememeleridir..
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Batıya özenmeleri..Dangalakların kitaplarına duydukları ilgi kadar Allahın kitabı ve Resulun sünnetine ilgi duymamaları.Beleşe alışmaları yani kitap okumayıp basma kalıp sözlerle yetinmeleri ve hiç çalışmamaları..

Yaw morelimi bozmayın çok sorun var..Hangi birini yazim..

Allah beni ve sizi ıslah etsin...
 
S Çevrimdışı

seyh said

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
bende diyim gerçekten pek açık sözlüislam abi ama bence büyük sorunlar danbiri de allahın hakim sıfatını allah la birlikte herkeze tayin etmeleridir allahu ekber bu yani bu millet her yetkisi olana hakim diyorda bikerede allahın hükmüne onun kitabına bakmıyorlar veyl olsun bukadar hakkı öğrenmek aramak kolaymen sapıkça medya maymunlarına kendini ehli sünnet ilan eden bidat ehillerinin ağzından çıkan hükümlere göre isylami ölçüleri belirleyenlere... ama kurtulanlar(müminler)dini sahabenin anlayışı üzere anlıyanlardır sapıkların değil yani bunlar nedir varmı bilen?
 
S Çevrimdışı

seyh said

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ama bu sorunlar bence sadece gençlerin değil her yaş gurubundan insanların sorunudur vesselam
 
Z Çevrimdışı

Zeyd bin Hârise

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
!sLaM4eVeR ' Alıntı:
Batıya özenmeleri..Dangalakların kitaplarına duydukları ilgi kadar ALLAHın kitabı ve Resulun sünnetine ilgi duymamaları.Beleşe alışmaları yani kitap okumayıp basma kalıp sözlerle yetinmeleri ve hiç çalışmamaları..

Yaw morelimi bozmayın çok sorun var..Hangi birini yazim..

ALLAH beni ve sizi ıslah etsin...

amin
 
M Çevrimdışı

muvahhid 2

Üyeliği İptal Edildi
Banned
1) İmanını korumak

2) İffetini korumak

3) Evlenebilmek

4) Kendini yeterli düzeyde eğitmek

5) sosyalleşebilmek
 
selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
en büyük sorunu bilmiyorum ama en büyük belayı biliyorum...
internet ve müzik...
 
Q Çevrimdışı

Qan

Üyeliği İptal Edildi
Banned
bence bizim hergün eleştirdiğimiz müşrik münafıklara benzemeleri. Artık peçe takan tevhidi bilen kızda erkekde müşrikler kafirler gibi ilişki yaşıyor yani çıkıyorlar sonra ayrılıyorlar falan. Eskiden facemde görmüştüm tevhidi arkadaslar ekliydi sadece we ilişkisi war şu şu kişi ile yazıyordu weya nişanlı yazıyordu we bizim o eleştirdiğimiz tagut düzenin tagut watandasları gibi herkesin görüceği şekilde birbirlerine ilanı ask ediyorlardı. we kısa süre sonra ilişki yok yazıyordu tekrar bilgilerinde.

En büyük sorun bence kısa we öz olarak tevhid kawramını tam olarak anlayamamak ama bundan daha önemlisi Allah' swt dan yeterince korkmamak. Çünkü korkan bi insan müşrikler gibi hareket etmez.
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bilgiye önem verenlerin az olması,işin kötüsü bilgiye önem verenler de doğruya ulaşmakta gerçekten zorlanıyorlar.gençlik üzerinde tv ve internet medyasının da büyük etkisi var.tv lerin müdavimi olanlar hayatlarını yayın akışına göre düzenliyorlar;internette ise facebook grupları-sayfaları,ünlülerin twitter sayfaları falan filan derken özentilik çok fazla.dünü ve bugünü analiz edip yarını düşünmekten aciz nesiller yetişiyor,sadece türkiye değil tüm dünyada...
 
bahakar Çevrimdışı

bahakar

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ben öyle zannediyorum ki, gençlerin ve diğerler MÜSLÜMANLARIN en büyük sıkıntıları; İSLAMIN BİR KISMINI VE BAZI YÖNLERİNİ BAYRAKLAŞTIRIP DİĞER BİR KISMINDAN YÜZ ÇEVİRMELERİ... CİHAD SÖYLEMİNİ BAYRAKALŞTIRIP TAKVA-NEFİS TERBİYESİNDEN YANA EĞİLİMLERİNİN OLMAYIŞI YA DA DİĞER BAZI ZÜMRELERİN TAMAMEN İŞİN AHLAK BOYUTUNU DİLLENDİRİP CİHAD KELİMELERİNİ LÜGATLARINDAN ÇIKARMASI ... OYSA ALLAH SWT BUYURUYOR Kİ;

"Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiç bir
şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte
olduklarını kendilerine haber verecektir. ENAM 159"
"Başka her şeyden geçerek O’na tam gönül verin, O’na karşı gelmekten sakının,
namazı hakkıyla ifa edin! Ve asla dinlerini parça parça edip kendileri de öbek
öbek olan o müşriklerden olmayın! Öyle ki her hizip, kendi yanındakiyle
böbürlenmektedir. RUM 31-32"
ALLAH ÜMMETİN ZİHİNLERİNDEKİ BU DAĞINIKLIĞINI GİDERSİN, KALBLERİNİ VE SAFLARINI BRLEŞTİRSİN...
 
N Çevrimdışı

nereyeboyle

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İffetini korumak ... Allah beni iftira atmaktan korusun, bana mı oyle geliyor bilmiyorum ama; kendini muhafazakâr nitelendiren, özelliklede genç kızlar arasında fuhşiyyat ve türevi ahlaksızlıkların yayıldıgını düşünüyorum .
 
Üst Ana Sayfa Alt