Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

günümüzde takvim ile Bir sual.

S Çevrimdışı

slckgns

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
selamun aleykum öncelikle bir sorum olucak bir çok kişini önem vermediği ama bir okadarda önemli olan bir konu. günümüzde yapılan ibadetler vakitlerine göre gerçekleşmiyor. ikindi ezanı okunduğunda göle daha 2 katına ulaşmıyor ramazan başlangıcında türkiyede hilal aranmıyor. ve nedense arabistan 1 gün önce veya sonra başlıyor. hicri takvime göre haraket edilmiyor. ayın halleri dikkate alınmaz ise kandillerinde günü yanlış kutlanır. diye düşünür oldum. bu konu hakkında kaynakları ile birlikte bilgisi olan var ise Allah rızası için yardımını rica ederim. selam ve dua ile..
 
S Çevrimdışı

slckgns

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
aleykum sleam kutlama olarak söylemiyorum kandillerin özelliği ayrıdır yanlız ramazan ayı kafama cok akılıyor ayrıca namaz vakitleri kafamı cok kurcalıyor kandiller sadece dogru tarihlerdemi türkiyede belirtiliyor. takılan soru bu :)
 
Üst Ana Sayfa Alt