Es selamu aleykum,
Başka konuya yazacaktım ama buraya daha uygun olur diye düşündüm. Hani böyle sürtüşmeler olup duruyor ya bazen, o durumlar için gelsin:
1. Din kardeşlerinin 3 günden fazla küslüğü haramdır. Elde var 1...
2. Demek ki ne örürseniz örün, 3 gün sonra barışmak zorundasınız. Elde var 2...
3. Barışmak hiç kolay bir şey değildir; o kadar trip attığınız, acı acı sözleri yutturduğunuz kişiye, 3 gün sonra: "Hadi gel herşeyi unut; barışalım." demek kolay mı? Değil... Elde var 3...
4. Öyleyse en kolayı hiç "küsmemek, küstürmemek". Bu da çıkarılacak sonuç kardeşlerim.
Tüm bunlar için ne yapıyoruz? Düzgün konuşmayı/davranmayı öğreniyoruz. Ha, birimiz öfke ile çizgiyi mi aştı? O zaman da kendi öfkemiz yüzünden çizgiyi aştığımız günleri hatırlıyoruz ve uzatmıyor, affediyoruz.
Kafirlerin her türlü pislik için planlar kurup, zulüm için birleştiği bu dönemde; müslümanların kendi aralarında birlik olmalarının önemini hala kavrayamadıklarına çok üzgünüm. Haddi aşıp gönül kıranlara da, gönlü kırıldı diye gurur yapıp affetmeyenlere de nasihatim: Kardeş olun. Birlik olun. Parçalanıp bölünleyin. Aksi halde sevinen şeytan oluyor sadece; hem kendinizi ve hem de şahid olan biz kardeşlerinizi üzmeyin.
Birlik için nazik olmayı öğrenin;
Birlik için affetmeyi öğrenin...