İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir gün, istanbul'da gezi rehberi olursam,
Matrakçi nasuhun cizimi uzerinden gezi rotami oluşturacam.
bazi yerler var bazi yerler yok.
Yani gezerken
-pardon rehber hanim burada bahsi gecen falanca eser yok bim market var derse,
Napim derim yokmuş, kalinti filan kalmamiş mecbur bimi gezicez derim.
Bir gün, istanbul'da gezi rehberi olursam,
Matrakçi nasuhun cizimi uzerinden gezi rotami oluşturacam.
bazi yerler var bazi yerler yok.
Yani gezerken
-pardon rehber hanim burada bahsi gecen falanca eser yok bim market var derse,
Napim derim yokmuş, kalinti filan kalmamiş mecbur bimi gezicez derim.
Bu gezilerde ac karnimi doyurmak icin, katık olarak simiti yaren edinmiştim.
Zamanla istanbulun farkli tatlarda olan simitlerini kesfettim desem inanir misin.
Tabi ki inanacan mecbur.
En son balat tarafinda ay cekirdekli simit kesfettim. Abi cidden cok iyi.
Adini bilmiyorum dikkat etmedim, ama haftaya gecicem o vakit atarim.
Genel olarak diyeyim. Bu trabzonlardaki irkcilik milliyetçilik şirk boyutunda. Allah hidayet versin. Bize her yer Trabzon demeleri küfre götürür. Cehennemde trabzon manası çıkmaktadır. Bunu da kasteden bilerek söyleyen varsa imanı ondan çıkar.
Irkçılık dinden çıkarmaz. İslam'da - özellikle selefiyye-hanbeliyye ekolünde Arap üstünlükçülüğü açık açık savunulmuştur. Irkçılık küfür olsa savunmazlardı değil mi? Al oku:
Irkçılık dinden çıkarmaz. İslam'da - özellikle selefiyye-hanbeliyye ekolünde Arap üstünlükçülüğü açık açık savunulmuştur. Irkçılık küfür olsa savunmazlardı değil mi? Al oku:
zaten sonda anlamını bilip de kasıtlı söyleyen varsa küfre girer demiş. İl manasındaki Trabzon'u söyleyen ırkçılığa girmiş olur. Irkçılık da haram. Ben böyle anladım.