Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Saçmalaması

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Eski saçmalamalardan

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Öyle ki atatürke dinsiz muamelesi yapanlar bile dinsizmiş, kafirmiş.

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Garip bir soytarı ilk defa rastladım :)
Tekfirden uzak durmaya çalışırım ama Müslümanlara bu kadar düşmanlık besleyen bu ''adama'' ben nasıl Müslüman diyeyim

Ayrıca yalancı:
İbn Teymiyye bir fetvasında niyetle alakalı olarak şöyle der: “İslam alimlerinin icmasına göre abdest, gusül, teyemmüm, namaz, hac, tevbe ve diğer ibadetler için niyet dille telaffuz edilmez. (Niyetin) sadece kalple yapılması gerekir. Niyeti dille yapmak sonradan uydurulmuş bir şeydir. Böyle bir şey Allah Resulu (sallAllahu aleyhi ve sellem)'den ve sahabe (radıyAllahu anhum)’dan nakledilmemiştir. Her şeye rağmen ümmet günümüzde bu çirkin bid’atla yüzyüze gelmiştir.” (bknz. Mecmu’ul-Fetava,22/140-141.s.)

Hanefi alimlerinden Ebu’l İzz el-Hanefi şöyle der: “Niyetin kalple yapılacağına dair dört mezheb imamı ittifak halindedir. Ve bize onlardan niyetin dille yapılacağını şart koştukları rivayet edilmemiştir.” (El-İttiba; El-Kavl’ul-Mubin’den naklen, 62.s.)

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Tekfirden uzak durmaya çalışırım ama Müslümanlara bu kadar düşmanlık besleyen bu ''adama'' ben nasıl Müslüman diyeyim

Ayrıca yalancı:
İbn Teymiyye bir fetvasında niyetle alakalı olarak şöyle der: “İslam alimlerinin icmasına göre abdest, gusül, teyemmüm, namaz, hac, tevbe ve diğer ibadetler için niyet dille telaffuz edilmez. (Niyetin) sadece kalple yapılması gerekir. Niyeti dille yapmak sonradan uydurulmuş bir şeydir. Böyle bir şey Allah Resulu (sallAllahu aleyhi ve sellem)'den ve sahabe (radıyAllahu anhum)’dan nakledilmemiştir. Her şeye rağmen ümmet günümüzde bu çirkin bid’atla yüzyüze gelmiştir.” (bknz. Mecmu’ul-Fetava,22/140-141.s.)

Hanefi alimlerinden Ebu’l İzz el-Hanefi şöyle der: “Niyetin kalple yapılacağına dair dört mezheb imamı ittifak halindedir. Ve bize onlardan niyetin dille yapılacağını şart koştukları rivayet edilmemiştir.” (El-İttiba; El-Kavl’ul-Mubin’den naklen, 62.s.)

Gıybetten nefret ederim ve bu gıybete mi giriyor mu bilmiyorum ama bu adam tam bir düdük.

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned

Ayrıca yalancı:

Ciddi ciddi kendini ilim ehli zannedip sohbet mi veriyor bu adam şimdi? Hakikaten ahir zamandayız be abi.

xena Çevrimdışı

xena

God bless Me...
İslam-TR Üyesi
Bin Baazın böyle bir fetvası var nı gerçekten ?? Dünya düzdür ve inkar eden Kafir olur diye ??? Böyle bir şey mümkün değil ..

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bin Baazın böyle bir fetvası var nı gerçekten ?? Dünya düzdür ve inkar eden Kafir olur diye ??? Böyle bir şey mümkün değil ..

Yok. Onun kitabında bu ifade geçiyor ama kendisi bunun yayınevi tarafından yazıldığı ve kendisinin İbn Kayyim Rahimehullah'ın fetvasına dayanarak Dünya'nın yuvarlak olduğuna inandığını ancak sabit olduğuna inandığını, ancak bunun aksini iddia eden hakkında kafir olur demediğini, sadece Güneş'e sabit diyenleri tekfir ettiğini söylemiştir.

xena Çevrimdışı

xena

God bless Me...
İslam-TR Üyesi
Bunun için de insan Tekfir edilir mi ? ( Güneş dönmüyor dese ) Dünya güneş etrafında dönüyor, Güneşte kendi ekseni etrafında dönüyor ..

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Müteşabih ayetten küfür hükmü çıkarmak şeytanın ilhamı olsa gerek. Nassın delaletinde bu kadar ihtilaf var ise belli ki bu ayet müteşabih. Daha neyin peşinde bu millet?

xena Çevrimdışı

xena

God bless Me...
İslam-TR Üyesi
Müteşabih ayetten küfür hükmü çıkarmak şeytanın ilhamı olsa gerek. Nassın delaletinde bu kadar ihtilaf var ise belli ki bu ayet müteşabih. Daha neyin peşinde bu millet?

Anlamadım ne demek istediğinizi ????

Üst Ana Sayfa Alt