Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Saçmalaması

M Çevrimdışı

MUTEFEKKİR

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyh Said ve Bediüzzaman Said Nursinin bir kafir ile aynı resimde bulunması :(

Ekli dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    24.9 KB · Görüntüleme: 87
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Bu tipler her ne kadar feminist gibi görünmeye çalışsalarda içlerinde gizledikleri büyük bir karma felsefesi vardır. Aslında inançları tek bir semavi dinini benimsemez. Çünkü semavi dinlerin hemen hemen hepsi mantıklarına ters yapıdadır. Bundan dolayı içlerinde gizledikleri karma felsefesinin altında da aslında bir paganlık vardır. Bu tipler semavi dinler öncesi yaygın olan Paganizm'i günümüz dünyasında canlandırmaya isteyerek ya da istemeyerek destek veren zavallı kişilerdir. Zaten ufak bir profil gezintisinden sonra ne kadar karmaşık bir düşünceye sahip olduklarını kendiniz bile anlarsınız.

Benim father paganist kafa yapısına sahip
Bu hatun paganliğin yanindan geçemez.

K Çevrimdışı

Kala

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
A.s yok hayır değil.
Ben musluman olduğumda tasavvuf kanalından giriş yapmıştım 1 seneye yakin cerrahi tekkesinde takıldım.

Orayı net hatırlıyor musun mesela tekkenin içinde bi yerlerde bülbül yuvası resmi var mıydı özellikle de mihrap kısmında

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Orayı net hatırlıyor musun mesela tekkenin içinde bi yerlerde bülbül yuvası resmi var mıydı özellikle de mihrap kısmında

Bilmiyorum ki dikkat etmedim.
Alt kata hic girmedim ust kisimda kadinlar kısmında persembeden persembeye giderdim zikre

Kadinlar kismini ust kati biliyorum ama alt kati sadece goz ucuyla biliyorum

K Çevrimdışı

Kala

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Anladım kardeşim ben biçok tarikat gibi bunun da yahudi kökenli ve masonların elinde olduğunu düşünüyorum kanada ve amerikada bu kadar aktif olması cumhuriyetin en azgın zamanlarında bu tarikate dokunulmaması faalliğini sürdürmesi, çok ünlüyü barındırması, bazı şeyhleri ve ılımlı İslam anlayışını yaymak için kullanılan sapık mevleviliğin bu dergahla yaygınlaştırılmasını buna bağlıyorum çünkü normalde bu dergah Kadiri diye tanıtır kendini. Ama içinde mevlevilik var daha çok. daha birçok şey var tabi saymaya şu an lüzum yok ama yahudiler mutlaka işaret bırakır bunlardan biri de mescidlerdeki bülbül yuvasıdır. O yüzden sordum cezâkAllâhu hayran kardeşim

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Anladım kardeşim ben biçok tarikat gibi bunun da yahudi kökenli ve masonların elinde olduğunu düşünüyorum kanada ve amerikada bu kadar aktif olması cumhuriyetin en azgın zamanlarında bu tarikate dokunulmaması faalliğini sürdürmesi, çok ünlüyü barındırması, bazı şeyhleri ve ılımlı İslam anlayışını yaymak için kullanılan sapık mevleviliğin bu dergahla yaygınlaştırılmasını buna bağlıyorum çünkü normalde bu dergah Kadiri diye tanıtır kendini. Ama içinde mevlevilik var daha çok. daha birçok şey var tabi saymaya şu an lüzum yok ama yahudiler mutlaka işaret bırakır bunlardan biri de mescidlerdeki bülbül yuvasıdır. O yüzden sordum cezâkAllâhu hayran kardeşim

Himm bülbül yuvası hakkinda bir malumatım açıkçası yok.

Cerrahiler kadiri değil ama onlar halveti.
Halveti damarindan çıkan kollardan biri.
Hatta cerrahi ramazaniyyeden kol olarak ayrılır.
Nasuhi
Sabani
Sunbuli gibi kollardan bir tanesi.

Halveti kollari zaman zaman farkli meyyiller göstermiş yani senin söylediğin mevlevilik gibi.
Cerrahi de meyletmis ama meyledenelr kendilerini belli etsinler diye taçlari filan bir tik daha değişik.

Mesela persembe gunleri yapilan zikir de mutlaka sembolik bir semazen bulunur zikrin 2.Safhasında.
Ama sadece semazen değil baska tarikatlara atfedilen mesela bedevi topu
Mesela cecenlerin zikri
Her zaman olmasa da tasavvufta hürmet esas alındığı için onlarin zikir çeşitleri de eklenir.

Siyasi olay ise mesela bu sagcilar solcular kapışma zamanlari filan tek 1 olaya dahi karismamislar siyasete ozellikle hic girmemis bulasmamislar.bir olay olsa gorup gidersin ya hani bunlar oyle yapmış oralı olmamislar.
Yani benim dinlediğim bu.

Ama mesela akp hükümetine yakınlıkları var onu biliyorum.

.

Amerika daki seyh tosun bayraktaroğlu diye biliyorum.
Arjantinde filan cok aktifler
Bunu da 2 onceki seyh muzaffer ozaka bağlıyorum ben, zira cok ortam da bulunmuş etmis cok yere girip çıkmışlar.. Paso yabancı insan var arsivlerde.
Muzaffer ozak flicker dan bakilabilir.

Halifelerin içinde 500 etkin muslumanlar listesinde olanlar var shems freandlander gibi.

Muzaffer ozak ölünce tarikat icinde cok buyuk kopmalar olmuş.

Yine en populer zaman safer dal zamanlari ozaktan sonra gelen. Pek cok unluyu bu zamanda gorebilirsin
Ayse sasalar metin kaçanlar filan.
Geydim hirkayi diye bir kitap var safer dal zamanini anlatir. Kitap güzeldi ama enfiyeli bir kisim var o kısmı hiç anlamadim.

Amerika da bir seyh de yine sufi kitapta tosun bayraktar anlatilir

Shesm frendlanderin Bob dylandan mevlanaya adli kitabi var. Bildigim 2 kitabi var zaten
Ve yine taninmis olan rabia brodbeck var kitaplari var.

Ama yine safer dal vefat edince koca bir kopma yine olmuş tarikat içinde.

Omer tugrul inancer zaten su an ki seyh
Hic isindigim biri olmamistir.

Yalnız benim bildigim silsilesi olan tarikatlara dokunulmaz. Yani bir kokeni olmak zorunda.
Zaten kokeni olmayanlari osmanlida Pek yasatmamis kelleleri almış.

İçerik olarak şu zamanin cerrahileri soğuk tipler zaten kolay kolay giremezsin.
Tesetturden bahseder tugrul inancer ama halifelerinin eslerinin çoğu açık.

Yani musiki cemiyeti tarikatı dense daha makbul olurdu zira muazzam bir arşivleri var der selam ederim.

K Çevrimdışı

Kala

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Himm bülbül yuvası hakkinda bir malumatım açıkçası yok.

Cerrahiler kadiri değil ama onlar halveti.
Halveti damarindan çıkan kollardan biri.
Hatta cerrahi ramazaniyyeden kol olarak ayrılır.
Nasuhi
Sabani
Sunbuli gibi kollardan bir tanesi.

Halveti kollari zaman zaman farkli meyyiller göstermiş yani senin söylediğin mevlevilik gibi.
Cerrahi de meyletmis ama meyledenelr kendilerini belli etsinler diye taçlari filan bir tik daha değişik.

Mesela persembe gunleri yapilan zikir de mutlaka sembolik bir semazen bulunur zikrin 2.Safhasında.
Ama sadece semazen değil baska tarikatlara atfedilen mesela bedevi topu
Mesela cecenlerin zikri
Her zaman olmasa da tasavvufta hürmet esas alındığı için onlarin zikir çeşitleri de eklenir.

Siyasi olay ise mesela bu sagcilar solcular kapışma zamanlari filan tek 1 olaya dahi karismamislar siyasete ozellikle hic girmemis bulasmamislar.bir olay olsa gorup gidersin ya hani bunlar oyle yapmış oralı olmamislar.
Yani benim dinlediğim bu.

Ama mesela akp hükümetine yakınlıkları var onu biliyorum.

.

Amerika daki seyh tosun bayraktaroğlu diye biliyorum.
Arjantinde filan cok aktifler
Bunu da 2 onceki seyh muzaffer ozaka bağlıyorum ben, zira cok ortam da bulunmuş etmis cok yere girip çıkmışlar.. Paso yabancı insan var arsivlerde.
Muzaffer ozak flicker dan bakilabilir.

Halifelerin içinde 500 etkin muslumanlar listesinde olanlar var shems freandlander gibi.

Muzaffer ozak ölünce tarikat icinde cok buyuk kopmalar olmuş.

Yine en populer zaman safer dal zamanlari ozaktan sonra gelen. Pek cok unluyu bu zamanda gorebilirsin
Ayse sasalar metin kaçanlar filan.
Geydim hirkayi diye bir kitap var safer dal zamanini anlatir. Kitap güzeldi ama enfiyeli bir kisim var o kısmı hiç anlamadim.

Amerika da bir seyh de yine sufi kitapta tosun bayraktar anlatilir

Shesm frendlanderin Bob dylandan mevlanaya adli kitabi var. Bildigim 2 kitabi var zaten
Ve yine taninmis olan rabia brodbeck var kitaplari var.

Ama yine safer dal vefat edince koca bir kopma yine olmuş tarikat içinde.

Omer tugrul inancer zaten su an ki seyh
Hic isindigim biri olmamistir.

Yalnız benim bildigim silsilesi olan tarikatlara dokunulmaz. Yani bir kokeni olmak zorunda.
Zaten kokeni olmayanlari osmanlida Pek yasatmamis kelleleri almış.

İçerik olarak şu zamanin cerrahileri soğuk tipler zaten kolay kolay giremezsin.
Tesetturden bahseder tugrul inancer ama halifelerinin eslerinin çoğu açık.

Yani musiki cemiyeti tarikatı dense daha makbul olurdu zira muazzam bir arşivleri var der selam ederim.

Hepsini biliyorum kardeşim babam ve abim orda çünkü maalesef. Ama temel olarak Kadiri diye duymuştum yani cerrahilik aslen temelde ona mı dayanıyomuş neymişse artık. Saydığın kişileri de biliyorum çünkü epey bi araştırma yapmıştım bu konuda en sonunda da o bahsettiğim kanıya vardım. Rabbim korusun ne diyim bilmiyorum

Taifetu'l Mansura Çevrimdışı

Taifetu'l Mansura

Yürü sen ey Dünya! Beni arkanda bırak...
İslam-TR Üyesi
IMG_20170524_102916.jpg

IMG_20170524_103747.jpg

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

Üst Ana Sayfa Alt