Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Saçmalaması

Repentant Çevrimdışı

Repentant

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
IMG_20220830_115643.jpg


Kim sordu lan bu soruyu hocaya :unsure:
 
Lavandula19 Çevrimdışı

Lavandula19

وَلَمْ أَكُنۢ بِدُعَآئِكَ رَبِّ شَقِيًّا
İslam-TR Üyesi
İşimi gücümü bırakıp nasılsa 1dk fetva serisinden deyip izledim. Gerçekten başta ben de dedim millet maytap geçecek yer arıyor. Ama hoca ciddi şekilde ele almış ve neden cevaz verilemeyeceğini mücmel olarak izah ettiği üç parametre, bu cins soruların geneline uygulanacak y=ax+b gibi bir denklem esasen. Anafikir haka olmaktan çıkıp hakka dönmeliydi bu soruda, dolayısıyla cevap amacına ulaşmış bence. Her ne kadar saçmalardan seçme bir soru gibi görünse de boşverin yani xD
 
İlimSeven Çevrimdışı

İlimSeven

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kemalist tayfa tarafindan hain, diktatör ve zampara olarak nitelendirilen Menderes icin o donemin şartlarında bu şekilde demesi normal bence. Etkiye tepki.
Ben okudum o adamın hayatını gerçekten de evli insanlara musaallat olan bır adammı. Irza musalat olduktan sonra o adama ıyı denmez.
 
İlimSeven Çevrimdışı

İlimSeven

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Vҽϲízҽ Çevrimdışı

Vҽϲízҽ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Haram para haram sistem sonunda da haram bır yaşam bız muslumanlara gore degıl bu :) alın terı ıle 5 ayda mılyoner olunamaz
Biraz zaman geçmiş ama yazmadan edemedim. Sizin yazınızdan alıntılayarak böyle düşünen herkese diyeceğim.

Bir anda zengin olan ya da kısa sürede zengin olan insanların hepsi için "hangi harama girdi acaba? Nereden çaldı? Bu değirmenin suyu nereden geliyor? gibi hemen suizana giriyor bazı insanlar. İçlerinde haram işleyenler olabilir fakat harama girmeden zengin olanlar da var. Bu suizanlar masum insanlara karşı insanı vebale sokabilir.
Benim bir yakınımın akrabası, evleri çok eskiden kalmaymış duvardaki işaretleri farketmişler, bir hoca eşliğinde (hazineler büyü ile korunabiliyor ya da cinler musallat olabiliyor) kırmışlar ve hazine çıkmış. Ev kendi evi, hazine de kendi evinde çıktı, zengin oldular.


Kimisi madenleri kırar iken değeri yüksek bir taş buluyor zengin oluyor.
Misal doğaya çıkıp altın, elmas ve doğal taş arayan insanlar var.

ALLAH dilemiş kulunu zengin biriyle karşılaştırmış, ona da malından vermesini nasip etmiş.

Yarışmaya giriyor bilgisiyle çok para kazanıyor.

ALLAH yeteneklerini başkalarının keşfetmesini sağlamış büyük projelerde lider oluyor. Çok para kazanıyor.

Şimdi bu ve buna benzer nice örnekler var. Bunlar da haram mı size göre?

Diyelim ki sizin yakınınızda Müslüman bir din kardeşiniz birden zengin olsa hemen çaldı diye mi düşüneceksiniz?

ALLAH dilerse az verir, dilerse çok verir. Bütün zenginlikler O'nun değil mi?
O'nun dilediğini fakir/zengin etmeye elbette gücü yeter.

Bazıları da ALLAH ancak mücadele edene rızık verir diye düşünüyorlar.
ALLAH, evet bizim mücadele etmemizi ister, yan gelip yatın tembellik edin demez evet.! Ama bu demek değil ki sadece mücadele edene verecek.
Böyle düşünenlere, yuvasında kıpırdamadan oturur iken yukarıdan yanına yiyeceği düşen kuş da mı örnek değil?
Bakın ALLAH herkesin rızkını dilediği şekilde nasıl da veriyor.

Öyle düşünmek aslında ALLAH'ın ne kadar yüce olduğuna inanılan inancı sekteye uğratabilir. Mucizelere olan inançları zayıflatabilir.

Bugün size patronunuz para vermemiş ise ALLAH dilerse onun daha fazlasını sizi hiç mahcup etmeden başka yerden verebilir.

ALLAH dilerse kulunu alın teri bile dökmeden zengin eder. ALLAH kimseye, kimi ne kadar sürede ne şekilde zengin edip etmeyeceğini kimseye soracak değil.
ALLAH, kullarından dilediğine rızkı bol verir, dilediğinin rızkını da daraltır. Şüphesiz ALLAH her şeyi hakkı ile bilir. Ankebut Suresi 62


Hemen Rabbi Meryem’i memnûniyetle kabul buyurdu, onu en güzel şekilde büyütüp yetiştirdi ve onu Zekeriya’nın himâyesine verdi. Zekeriya ne zaman mâbette onun yanına girse, orada değişik bir rızık bulur da: “Ey Meryem! Bu sana nereden ve nasıl geliyor?” diye sorardı. Meryem ise: “O, Allah’tan geliyor. Şüphesiz Allah, dilediğini hesapsız olarak rızıklandırır” derdi. Al i İmran 37


“Eğer siz ALLAH’a gereği gibi güvenseydiniz, (ALLAH), kuşları doyurduğu gibi sizi de rızıklandırırdı. Kuşlar sabahları kursakları boş olarak çıktıkları halde akşam dolu kursaklarla dönerler.” Tirmizî Zühd 33. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 14
 
Üst Ana Sayfa Alt