Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Sözü

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
upload_2017-8-5_15-11-56.png

Berkant Dinçkaya Çevrimdışı

Berkant Dinçkaya

Sanatlı bir eser, sanatkârı icab eder.
İslam-TR Üyesi
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi: 56)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ailene namazı emret, sen de ona devam et! Biz senden rızık istemiyoruz, seni biz rızıklandırıyoruz. (Tâhâ Suresi:132)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
NAMAZ ALLAH' ın RİCASI DEĞİLDİR, BİLÂKİS EMRİDİR!

Bir baba evladına "oğlum git bakkaldan ekmek al" dese, oğlu da bunun farkında olduğu hâlde babasının söylediklerine kulak asmayıp hiçbir şey yapmasa ne dersiniz bu çocuğa? Ve yahut sevdiğiniz herhangi biri olsun, sevdiğinizi söylediğiniz o kişinin sözlerine kulak asmadığınız zaman neler oluyor? Hiç düşündünüz mü?
Peki, ÂLEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH' ın sizi ne için yarattığını hiç düşünmez misiniz? Bu aldatıcı olan dünya hayatına aldanıp da gerçek yurdun olan ahiretini perişan et diye mi yarattı seni?
Ordunun başında bulunan bir komutan emir verse, BUNA RAĞMEN askerler komutanın sözlerini dinlemeyip kulak asmayı bırakın TENEZZÜL BİLE ETMESE neler olabileceğini askere gitmeyen biri bile idrâk edip muhakeme yapabilir bence. Bak MÜSLÜMAN KARDEŞİM: Senin kendi iyiliğin için şu soruyu sor: Hani şarkılarda (HAŞA ve Kella) "beni niye yarattın, ben insan değil miyim" diye isyan ederek karşı geldiğin O ALLAH' a hesap verecek misin vermeyecek misin? Başıboş bırakılacağını mı zannediyorsun? Başka insanların ne dediklerine bakma, onların da senin de Rabbin olan ALLAH' ın emirlerine kulak ver. Bütün insanlar sana kabir kapısına kadar arkadaşlık edecekler.
Seni kurtarsa kurtarsa ancak âlemlerin rabbi olan ALLAH kurtaracak. İnşâALLAH.

ALLAH' ın dediği olur, peki biz ALLAH' ın dediğini yapmazsak hâlimiz ne olur?

H Çevrimdışı

Havîn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şunu unutma,İnsanlığın karakteri birdir.Zaman elbiselerin ve şekillerin dışında hiç birseyi değiştirmez.
Bizden öncekilere zulmedenlerin isimleri Firavundu,Nemruttu,Hamandı vs. Bugün zulmedenlerin ise Ahmed, Muhammed,Mahmud.Sadece isim farkı başka bir fark yok.Kişilerin isimlerinin peygamber ismi olması onları müslüman yapmaz.Müslüman gibi yaşayan Müslüman olur !

Berkant Dinçkaya

İslam-TR Üyesi
Sevsende sevmesende seviyorum demesende; ben seni çok seviyorum, sen beni sevmesende...

Berkant Dinçkaya

İslam-TR Üyesi
“Allah’ım! Senin iznin ve yardımınla sabahladık ve akşamladık. Yine senin izin ve yardımınla yaşar ve ölürüz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.

“Allah’ım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Senden yine sana sığınırım. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin.”

“Allah’ım! Nimetinin yok olmasından, verdiğin afiyetin (nimet ve sağlığın) bozulmasından, ansızın cezalandırmandan ve öfkene sebep olan her şeyden sana sığınırım.”

"Allah’ım!!
Sen affedicisin affetmeyi seversin Ümmet-i Muhammed'i ve beni affeyle.

Amin

Öfkene sebep olan her şeyden sana sığınırım. Amin

ALLAH' ın öfkesi çok korkunçtur. O' nu bir kızdırdın mı... düşünmesi bile korkunç !

Hiçbir şey O' na denk değildir
İhlas suresi (4)

Berkant Dinçkaya

İslam-TR Üyesi
Sil gitsin...
Sana hata yapanı sil gitsin...!
Affetmen sadece onu şımartacaktır...!
Bozuk mayadan peynir tutmaz Aziz' im !

Ubeyd Çevrimdışı

Ubeyd

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Her varlığın bir var olma nedeni, var olma amacı var.
Bir ineği düşünelim amacı tamamen bize hizmet, ondan ağaçları kesmesini, ev yapmasını bekleyemezsiniz.O size süt verir, et verir, giyinmeniz için derisini verir yavrusunu verir.
Bir arıyı düşünelim, ondan sizi bir yere götürmesini, işlerde çalışıp para kazanmasını, ev geçindirmesini bekleyemezsiniz.O size bal verir, ilaç verir, farklı çiçeklerin oluşmasına aracılık ederek güzellikler sağlar.
Ve diğer hayvanlar ve ağaçlar topraklarda böyle.Kısaca bunlar üstüne vazife olan görevi isyansız bir şekilde yapıyor.Yapmayı bekliyor.
Ya insan, yani sen ve ben.Etini yiyemezsiniz, sütünü içemezsiniz, derisini kullanamazsınız, bal yapmasını sağlayamazsınız.Kısaca hayvani bütün işleri kendisinden bekleyemezsiniz.Çünkü böyle bir fonksiyonu yok.
Ee kardeşim, senin amacın kulluk etmek.Senden başka bir şey bekleyen yok.Bu kadar düzen senin için görevini yaparken sende kulluk et.

Berkant Dinçkaya

İslam-TR Üyesi
Her varlığın bir var olma nedeni, var olma amacı var.
Bir ineği düşünelim amacı tamamen bize hizmet, ondan ağaçları kesmesini, ev yapmasını bekleyemezsiniz.O size süt verir, et verir, giyinmeniz için derisini verir yavrusunu verir.
Bir arıyı düşünelim, ondan sizi bir yere götürmesini, işlerde çalışıp para kazanmasını, ev geçindirmesini bekleyemezsiniz.O size bal verir, ilaç verir, farklı çiçeklerin oluşmasına aracılık ederek güzellikler sağlar.
Ve diğer hayvanlar ve ağaçlar topraklarda böyle.Kısaca bunlar üstüne vazife olan görevi isyansız bir şekilde yapıyor.Yapmayı bekliyor.
Ya insan, yani sen ve ben.Etini yiyemezsiniz, sütünü içemezsiniz, derisini kullanamazsınız, bal yapmasını sağlayamazsınız.Kısaca hayvani bütün işleri kendisinden bekleyemezsiniz.Çünkü böyle bir fonksiyonu yok.
Ee kardeşim, senin amacın kulluk etmek.Senden başka bir şey bekleyen yok.Bu kadar düzen senin için görevini yaparken sende kulluk et.

ALLAH RAZI OLSUN

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Gazetecilerden biri Mevdudî'ye şu soruyu yöneltir:

"Önündeki yol zor, ıslah etmedeki umudun zayıf. Bu yolda karşılaşacağın zorluk ve meşakkatlere ne tür hazırlık yaptın?

Bunun üzerine Ebu'l A'la el Mevdudî şu cevabı verdi:

"Şunları hazırladım: Engeller için bir din, zorluk için yakîn, zulüm için sabır, hapis ve tutuklanmalar için Kur'an ve zikir, darağaçları için de

"Ya Rabbi râzı olman için sana çabuk geldim" (Taha, 84) ayeti."

Ubeyd Çevrimdışı

Ubeyd

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Eğer bir topluluğa katılıp savaşa girecek olursanız.O savaştan kaçmanız bulunduğunuz gruba, komutana zarar verebilir.Mağlubiyete sebep olabilir.
Yani her hangi bir grubu zor zamanda yalnız bırakacak olursan, bu o grup için problem olabilir.
Ama ŞÖYLE bir nokta var ki;
"Muhammed s.a.v ancak bir Resul'dür.Kendisinden önce birçok elçiler gelip geçmiştir.Şayet ölür yahut öldürülürse ökçelerinizin üzerine geri mi döneceksiniz?Kim ökçesi üzerine geri dönerse, Allah'a hiçbir ziyan veremez.Allah, şükredenleri mükafatlandırır." (Al-i İmran, 144)

Eğer Allah'ın ordusunu terk edecek olursanız, Allah azze ve celle'ye zarar veremezsiniz.Sadece kendinize zarar verirsiniz.

Üst Ana Sayfa Alt