İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Takva elbisesini kendine şiar kıl.İnsafı elden bırakma.Hakkı aramak mezhebin.Hakkı ehline teslim etmek prensibin olsun.Taassup pınarından sakın içme, konunun hakikati anlaşıldığında onu kabul edip teslim olmaktan çekinme.
Şatibi ,El Muvafakat
yolda sokakta (gördüğüm değil) kendilerini bana zorla göstermeye çalışan sapık dişileri düşünüyorum. bizlerin kadını sadece bir mal, cinsel obje olarak gördüğümüzü, kadın delisi sapıklar olduğumuzu "havlayıp" da kadını bir pazarlama aracı olarak gören ve kendisini seyyar kasap vitrini haline getiren zihniyetteki varlıkları gördüğümde son zamanlarda içimde sadece et diyorum. o et bu @ değil diye de not düşüp mesajı güncel bir espriyle kapatalım
İnanan kimse değerlerini, düşüncelerini, ölçülerini insana dayandırmaz. Bu nedenle insanların kendisini yanlış anlamaları karşısında üzüntüye kapılmaz. Aksine o bütün söz konusu kavramlarını insanların Rabb’i olan Allah’a dayandırır.
şehit seyit kutub...yoldaki işaretlerden alıntı
Sitede bi yerde okumustum cok hosuma gitmisti bu soz...
>>>> Unutmayınız ki isimler guruplaşmaları doğurur, guruplaşmalar tarafgirliği doğurur, tarafgirlik ise, - hatalı da olsa – devamlı kendinden olanları sevmeyi ve savunmayı doğurur <<<<<
Bildiklerini anlat, ama aklı vermeye kalkma, anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez. Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmekte ...korkaklıktır. Cesaret akıldan... gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir...!!
İbn teymiyye şöyle der:''kim küfür olan bir söz söyler veya küfür olan bir amel işlerse kafir olmayı kastetmese dahi bu sebeple kafir olur;çünkü Allah'ın diledikleri müstesna hiç kimse kafir olmayı kastetmez.''
es-sarimu'l-meslül''.sf.184
"Düşmanımız bize ne yapabilir ki? Biz cenneti yüreğimizde taşıyoruz. Sürgün edilmemiz seyahat, Hapsedilmemiz halvet, Öldürülmemiz ise şahadettir." (İbn Teymiye)
“Şirk Ehli'nin iddia ettikleri batın ilmi, Müslümanların,Yahudilerin ve Hristiyanların ittifakı ile küfürdür. Hatta müşriklerin çoğuna göre de yine küfürdür."