Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)'e tapan bilsin ki, O öldü. Allah'a tapan bilsin ki Allah ölmez.
(Hz. Ebubekir'in (r.a.), Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)'in ölümünden sonra Müslümanları teskin eden sözü.)
Kimdir senin İsmail’in? Kendin bileceksin. Sevdiklerin olabilir; işin, rütben, mevkiin vs. olabilir. Eğer Allah’a yakın olmak istiyorsan, kendi İsmail’ini bulacak, onun yerine kurban keseceksin. (A. Şeriati)
Bedevilerden birisinin söylediği şu söz ne kadar güzel bir ifadedir. Bize gelip de Islam hakkında bizden birşeyler dinleyince demisti ki: "hepimizin kafir olduğuna şahitlik ederim, bizim müslüman olduğumuzu söyleyenlerin de kafir olduklarına şahitlik ederim."
"Her kim rasulün getirdiğine bağlanmadığı halde ALLAH’ı sevdiğini iddia ederse yalan söylemiştir.
Çünkü onun sevgisi sadece ALLAH-u Teâlâ'ya değildir. Şayet ALLAH-u Teâlâ'yı sever, fakat rasulün getirdiğine bağlanmazsa bu kimsenin sevgisi şirk olan sevgidir. Zira bu kimse rasulün getirdiğine bağlanmamış, kendi heva ve hevesine bağlanmıştır. Böyle bir sevgi iddiası yahudi ve hristiyanların ALLAH-u Teâlâ'yı sevdiklerini iddia etmelerine benzer. Çünkü onlar ALLAH-u Teâlâ'yı sevme konusunda gerçekten ihlaslı olsaydılar, sadece ALLAH-u Teâlâ'nın sevdiğini sever ve ona tabi olurlardı. Bu sevgi ise kişiyi Rasulün getirdiğine bağlanmaya sevkeder. Bu kimseler ALLAH-u Teâlâ'yı sevdiklerini iddia etmelerine rağmen ALLAH-u Teâlâ'nın sevmediğini sevdikleri için, ALLAH-u Teâlâ'ya olan sevgi iddiaları aynı müşriklerin sevgi iddiası gibi olmuştur." (Fetvalar c: 8 s:360)
Bir adam Abdullah İbni Mesud(r.a)'a geldi ve: '' Bana bir tavsiyede bulun'' dedi.Abdullah ibni Mesud(r.a): '' ALLAH Sübhanehu ve Tealanın, ''Ey iman edenler!'' buyruğunu işittiğinde derhal ona kulak ver.Çünkü o (hitap), ya sana yapman emredilen bir hayır, ya da sakınman gereken bir şerdir.'' buyurdu.
Fikrin külfeti var, külfete katlanmaya ise yürek gerek; bugünse yürek taşımıyor, kürek ile idare ediyoruz, bol slogan, bol sosis!
Geçmesin mi artık kıyama kalemlerimiz, bedenlerimiz! Bunca sindirilmişken...
“Ben uzun bir ömür sürdüm. Bizler Kur’an öğrenmeden önce imanı örnenip, iman ederdik. Sonra Rasulullah (s.a.v)’a inen surelerdeki helal ve haramları, emir ve yasakları öğrenirdik. Daha sonra öyle kimseler gördüm ki, henüz tam olarak iman etmeden, Kur’an’ı başından sonuna kadar okur da, onun emir ve yasaklarını bilmez. Çürük hurmaları saçtığı gibi saçar, gider.” Mecmeu’z-Zevaid 1/165.
ALLAH, ümitsizliğe kapılmayı yasaklayarak bizlere izzeti ancak cihad yoluyla kazanacağımızı bildirmiştir. İman gücümüzün, tüm beşeri ideoloji ve teknolojilere galip gelebileceğini; " İman ederseniz, üstün olacak sizlersiniz " buyruğuyla garantilemiştir...