İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hz. Ali şöyle anlatıyor:Hz.peygamber bir gün bana "ey Ali! Sana beşbin koyunmu vermemi istersin yoksa dünya ve ahiretin için faydalı 5 kelime öğretmemi mi ?" Buyurdular. Ey allah'ın resulü 5000 koyun az bir şey değildir ama ben o 5 kelimeyi öğrenmek isterim dedim bunun üzerine "ey ali; ey allah'ım günahlarımı affet ahlakımı güzelleştir ve bana helal kazanç ver bana verdiğin miktarla yetinmemi sağla ve kalbimi de yasaklamış olduğun amellere meylettirme" de buyurdular
Anlamı yok para ve malın
Vakti geldi düşlerim ölsün yaşasın kabuslarım
Sende namus yarım, bende topyekün ve sabıkalı
Tewhid için bu sert dağdan düşmek helal ve harikadır
Senin derdin dünyevidir benim derdim başka
Siyah sancağı gördüm gözlerinde gönül verdim aşka
Sağ yanımdan kurşun yedim yerde yattım ben acıyla
Tewhid dedim din dedim nefes aldığım her dakika
Harbimde kefen giydim gelecekse gelsin ölüm
Beni türkülerle değil ALLAHU EKBERLERLE gömün
Hayatı kitaplardan değil sarıklı cengaverlerden oku
Dava anlam taşımaz uğrunda ölmeyince koçum
Çilemse gelsin alsın kaderimse yağlı urgan
MÜSLÜMANIM ben ölürüm de kelepçede bağlı durmam
Olmuş isen Dini kurban, şeref ve ar sayarım
Var olsun ve yaşasın izzet dini varsa yarın
Harb b. Hayyan bazı geceler dışarı çıkar ve avazı çıktığı kadar bağırır ve şöyle derdi: ne tuhaftır cenneti isteyipte uyuyan kişi ve ne tuhaftır cehennemden kaçınıpta uyuyan adamın hali. Sonra şu ayeti kerimeyi okudu: yoksa o ülkelerin halkı geceleyin uyurlarken kendilerine azabımızın gelmeyeceğinden emin mi oldular(araf süresi 97.ayet)
Şuayb es-Sevri’ye, Ey Abdullah’ın babası sünnete uygunluk ne demektir ? diye soruldu. Dedi ki “ Şeyhayni yani Ebu Bekir ve Ömer’i (r.a.) öne geçirmendir.(Şerhu Usuli İtikadi Ehl-i sünne)
İmam Ebu Hanife sahabeler hakkında diyor: Onlardan Allah Rasülü(s.a.v) ile bir saat beraber bulunan bir kimsenin derecesi bizlerden herhangi birinin ömür boyu yapmış olduğu amelden hayırlıdır. ( Menakibu Ebi Hanife kitabı ,sayfa:76)
Güzeli isteyene MEHİR ağır gelmez.Yolunda yürümeden kurtulmayı umuyorsun.Gemiler karada yürümezler.Kim bir şeyi istiyorsa gerekeni yapar.Ideallerinizi yerinde ve yollarında arayınız.Unutma ki kişinin DEĞERİ HEDEFİ ile ölçülür.