Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Hadisleri Inkar Edenlere.

A Çevrimdışı

Alkâme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Doğu da, Batı da Allah’ındır. Nereye dönerseniz Allah’ın yüzü işte oradadır. Şüphesiz Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
(Bakara 115)

Gerçekten de yüzünü göğe çevirip arandığını görmekteyiz. Seni, razı olacağın bir kıbleye yönelteceğiz. Hadi, yüzünü Mescid-i Harâm'a çevir. Siz de nerede bulunursanız bulunun, yüzlerinizi o tarafa döndürün. Kendilerine kitap verilenler de bilirler ki bu, Rablerinden gelmiştir, yerindedir, gerçektir ve Allah, onların yaptıklarından gafil değildir.
(Bakara 144)

Namazda ne tarafa döneyim ?
 
y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Ruhul Kudus demiş ki;
Basından desenkı
kardeşler peygamberın sozlerını araştırın her hadıs dıye ortalığa atılanı ıyıcebır araştırın Sahih olanları uygulayın desen amenna

sevgili kardeşim, Belki kendimi doğru dürüst ifade edemedim. Ben ne kadar ifade edemediysem en az benim kadar da beni anlamak istemeyen bir anlayışla karşılandım. Benim bu sitede ifalelerim ilk değil. Ben hiç bir zaman hadisleri inkar etmedim. Etmem de. Hz Peygamberin 23 yıllık peygamberliği döneminde hiç bir şey konuşmamış olması mümkün mü? Elbette ki hayır. Ben uzun zamandır siyer, mezhepler tarihi, şia tarihi, şia hadisleri, ni okudum. Okumaktayım. Tefsirlere olan ilgim bir hayli fazla. Bu işin üstatlarını saygım sonsuz. Ben kimseyi tekfir eden bir anlayışta değilim. Mezhepliyim fakat mezhepci değilim. Hanife mezhebindenim. Mezheplerde Kuran'a aykırı bir yön olduğunu öğrendiğim an o konudaki benim mezhebim Kuran'dır. İtikat kitabım Kuran'dır. İmamlar arasındaki çelişkileri izah etme yöntemlerinden bıktım. Bu izahları okuyacağız diye esas kaynaktan uzak kaldığımızı düşünüyorum. Esas kaynağımız mahcur kaldı. Öze dönelim. Bu da selefi anlayışı cağrıştırıyorsa bugünkü selef anlayışını da pek doğru sonuclar verdiğini düşünmüyorum. Sucu bucu değilim. Tarihselcilere, oryantalislere, peygamberi örnekliğe karşı olunan her akıma mesafeliyim. Ancak bir cübbeli gibi asla değilim. Dinimizin genetiği ne zaman bozuldu, kimler bozdu? Bu bozulan hususlar nelerdir. Bu konularda kuran acık bir şey söylemiyor da onun için sapmalar var? Yoksa özellikle Kuran'dan uzaklaştırıldık mı? İlgi alanlarım genellikle bu. Gördüğüm kadarıyla dinimiz hadis adı ile ortaya adılan uydurmalarla bozulduğunu göremketeyim. Bunu ilk gören de ben değilim. Tarihte nice alimler varkı susturulmuş, kişiliksizleştirilmiş. Sebebi bu uydurmaları gündeme taşıdığı için. Batıl düşünce inanclar hep bu batıldan besleniyor. İnsanlara batılları din diye anlatıyorlar. Hadislere inanmak bu alandaki olumsuzlukları görmemeyi gerektirmiyor. Komşusu acken tok yatan bizden değildir sözüne kim itiraz edebilir. Birde isra ayeti ile mirac olayının birleştirilmesi gibi sorunlu alanlar var. Bu konuda bir biriyle çelişen o kadar detayla var ki. Hz Peygamberin bir kaç kez amaliyat edildiği ile ilgili hadisler var. Bütün bunları düşünmeden sahih kitaplarda yer aldı diye kabul etmeyi doğru bulmuyorum. Bunlar üzerinde net olmamak diğer sahih hadisleri de kabul etmemek gibi algılanmamalı.
Kısaca benim hadis konusundaki net görüşüm Kuran ayetleri ile çelişkisi olmayan bütün sözler baş tacıdır. Zaten İmamı Azam da öyle söylüyor. Ama bazıları, çelişkili olanlara öyle tevil getiriyorlar ki. yok hz peygamber şunu demek istemiş, yok bunu demek istemiş. Ya Hz peygamberin her sözü acık anlaşılır, net ve kısa ifadelerdir. Şiir gibidir onun lisanı.

Bir de ben müslümanların bir uslup sorunu olduğunu düşünüyorum. Buna bende dahilim. Bu sorunumuzu aşmamız lazım. Ben kendimi yanlış anlatmış olabilirim. Yanlış da olabilirim. Neden çünkü insanım. İnsan her an bozulmaya hazır bir hamurdur. Tepkisel, azarlayıcı, küçümseyici, bir tavırla buna karşılık vermek en azından bir müslümana yakışmaz. Yukarda sizin dediğiniz gibi. Arkadaş bu sözün anlaşılmıyor burada ne demek istiyorsunuz? diye sorulabilir.
Selamun aleykum,

İzninle yazdığın bir cümleye açıklık getirmek istiyorum; "Ya Hz peygamberin her sözü acık anlaşılır, net ve kısa ifadelerdir."
Bunu kendi yazdığın metinde reddetmişsin zaten. Bu söylediğin kaideye göre yukarıdaki komşusu açken tok yatan hadisinden küfre girdiğini anlamış oluruz. Vitr kılmayan bizden değildir hadisi vb. şeklinde örnekleri çoğaltabiliriz. Bazı hadisler emir, bazı hadisler nehiy bazıları tehdit/çekindirme içerebilir. Farz olan 5 vakit namazın terki küfür mü değil mi ihtilaf varken vitr namazını terketmenin küfür olduğunu hiç bir aklı başında müslüman söylemez sanıyorum. Bu konudaki şüphelerini gidermek istersen sana hadis usulünü araştırmanı tavsiye ederim. Muhaddisler (Allah hepsinden razı olsun) öyle ince eleyip sık dokumuş ki öyle emek verilmiş ki biraz okuyarak dahi anlayabiliyorsun. Buhari'nin kendi bildirdiğine göre binlerce hadis toplamış, ancak çalışmalarının sonunda şuan kitabında 2 bin küsur hadis bulunmakta. Ve dahi bunlarında O'ndan sonra gelecek alimler tarafından tahlil edilebileceğini, onun eksiklerini giderebileceğini söylemiş. Kuran ya da hadisler arap diline hakimsen, mubindir. Aksi halde kelimenin başka bir karşılığıyla çevrilen meal kitaplarını okuyup, "siz haşa Allah'a iftira mı ediyorsunuz, Kuran mubindir!" diyen hadis inkarcılarından olur çıkıverirsin. Alimler der ki, şari'nin kastını anlamak için O'nun hitap ettiği lisanı bilmek gerek.

Son olarak; bilmediğimiz ve ya anlamadığımız hadis metinleri hakkında fevri davranmadan önce muhaddislerin konu hakkındaki tevil ve tahlillerini okumak Allah'ın izniyle kalbimizdeki şüpheleri giderecektir, selam ve dua ile..
 
Muslim Çevrimdışı

Muslim

Üye
İslam-TR Üyesi
bekarin cezasi 100 sopa, evli oldugu halde zina edene de recm. hem rasulullah sav. uygulamasi hem halifeler ra. uygulamasi hem de icma ile sabittir recm.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mezheplerı uygulayan ınsanlardır.
onda bır bozulma olduysa insanların bozukluklarından dır kardesım.
Cunku tatbık eden ınsanlardır.Mezhepler birbirlerinin devamıdırlar.
Bir alim açıklıyordu vıdeo yu bulsam paylaşacağım
4 buyuk ımamın dedıgı su
eger verdıgım hükümde sıze sahıh olanı ulaşırsa benım zayıf fetvamı terkedın.Cunku onlar bu hukumlerı kılı parçalarcasına erısmısdırler.
Ben bunda cok güzel seyler goruyorum.Ama insanlar ne yaptı ? hepsini birbirine karıştırdı peki ne oldu.
Gunumuzde kı gıbı karma karışık bır durum halıne geldi.Bunu bu hale getırenler kım? yıne ınanmıs mı ınanmamısmı muslumanlar bilemiyorum o zamanı.
peki su anda biz ne yapıyoruz.
Bu işde uzman olmuş kişilerden işin doğrusunu ogrenmeye çalışıyoruz.
Bu yuzden buradayız Bu yüzden konuşup bılgı paylaşımı yapıyoruz.
Uslup olayı her zaman farklı olur tabıkıde netıcede haklı olan hakkını savunacak ama neye gore
ALLAH a ve rasule gore ben bunun taraftarayım genelde kısılıerı dınlerım yanlışsalar ıkaz ederım bu benım en doğal hakkım.
ama işin içinde edep ve saygı olacak.
Bu yola çıktıysan kardesım edebı saygı duymayı hepımız bılecegız.Otesı yok bunun.
He eger bır ınsan yanlısda hala ısrar edıyorsa oda baglanmıs demektır.Yanı bır sey bulmuş ona koru korune bundan başka yok yok dıye baglanmıs ve onu acaip bir uslub ve dılle savunmuş aciz bir kuldur.
 
S Çevrimdışı

Salim Suheyb

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu hadis inkarcilarinin sayisi maalesef cogalmaya basladi. Bir seferinde sia sevdalisi demokrat laik akilci sadece kuran diyen hadis i serfleri kulliyen reddeden biriyle konusmustum. Bu arkadas muaviyeye sallamaya basladi konu birsekilde oraya geldi dedim ki senin muaviyeden ve bu iddia ettiklerini yaptigindan nerden haberin oldu tabi cevap veremedi. Hulasa bakin bu hafis inkarcilarina nedense kendi nefsine goruslerine hos gelen tarihe sımsıkı sarılırlar. Gerizekali kulliyen tarihide reddet hadi.
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
114 hareketi var onun icindeler mi yoksa bir tik ayrılıyorlar mi bilemedim.
 
S Çevrimdışı

Süleyman Incek

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Betonarme kafa ve kalplere en iyi ilaç bazen kılıçtır :)
O kadar Alim ilmi çalışmalar ortaya koymalarına rağmen bu sapık mutezile akıllarını ilah edindikleri için ne kafaları alıyor ne de kalpleri ...
O yüzden yukarda akhinin dediği gibi zaman israfı ..
Reddiye yapacaksa bırakın Alimler yapsın ...
 
O Çevrimdışı

odabaşoğlu

Guest
Ebu mervan demiş ki;
Yazılarından tanıyorum. Bunlar sapık mutezile kafası. Bu sitede bu konu hakkında ilimli yazılar var direk paylaşın tartışmayın bnce. Uzak durun hatta kaçın.

Nerden tanımış bu arkadaş beni. Ben oradan buradan yırtıp yapıştıran, birinin doğrularını düşünmeden akıl etmeden üzerine atlayan, birisi değilim. Terbiye sınırları içinde kalmaya çalışan, her çalışmasına günlerini veren, emek sarf eden, Allah'ın kitabına bağlı kalmaya çalışan, nebevi sünnete son derece sadık olmaya çalışan, sünnici, şiacı, mutezileci asla olmayan, kendini müslüman olarak tanıtan, bir yerlerde itibar görmek için yalakalık yapmayan, birisi olarak kendimi tanıyorum.
Bu meseleler de her şey siyah yada beyaz değildir. Ara renkler vardır. Doğru bugün her mezhepte olabilir. Zaten mezhepler siyasi ağırlıklıdır. Birinin ak dediğine diğeri kara dedikleri pek çoktur. Muzetize aklı değil akılcılığı ön plana çıkartır. Ben akılcılığı doğru bulmadığmı söylüyorum. Mutezile iftirası bende tutmaz. Bunu anlamayana bu konuda bir şeyi izah etmeye gerek yoktur. Sana Allah akıl et diye yüce kitabında yüzden fazla yerde demiş sen hala buna karşı duruyorda akıl edenlere, acaba bu kafir oldumu olmadı durumunda kalıyorsan sen bilirsin. Her müslüman akıl etmesi gerek. Din kimseye emanet edilecek bir şey değildir. Ha bire hadis alimi tutkusu sürdürülüyor. Buhari'nin hocası son zamanlarında Buhari yi yanından kovmuştur. Fikir ayrılığı yüzünden. Müslüm Buhari nin talebesidir.
Talebe müslüm yaklaşık 400 kadar Buhari'nin sika güvenilir kabul ettiği raviyi yalancı güvenilmez bulmuştur. Ondan dolayı onlardan hadis nakil etmemiştir. Buhari de müslümin sika güvenilir kabul ettiği bir o kadar kişiden hadis nakil etmemiştir. Güvenilir bulmadıkları için. Sahih kabul edilmeyen hadislerin içinde başka sahih olmadığını kim söyleyebilir?
Buhari'nin ölümü neden olmuştur. Hiç merak ettkiniz mi? yine başka bir hadis aliminin kabul ettiği hadisi kabul etmeyince kendi memleketine bile alınmayıp öldürülmüştür. Taberi’nin evi başına yıkılarak öldürülmüştür. Yine hadis alimi nesai’nin Bağdat’ta linç edilerek öldürülmesi, Gazaliyi eleştiren meşhur alim Bikai’yi ölesiye dövülerek öldü diye bırakılması, Bunlar bize bir şeyler anlatmalı.
Bir insan okuduğunu anlamalı. Hz Peygamber 23 yıl boyunca hiç bir şey konuşmadı mı? Bu soruya cevabım evet gerekli yerde konuştu o insanları eğitti. Azmış bir toplumu kuzuya cevirdi. Bunu Allah ın izni ile ve güzel lisanı ile. Ona buna saldırsaydı asla yanında kimse kalmazdı. Onun için salgırganlık müslüman işi değildir. Peygamberimizin bu sünnetini yok sayacaksınız sonra da hadis davası güdeceksiniz. Böyle bir şey olur mu? Beni tanımadan beni zannınızla nasıl yargılarsınız. Kuran zannı yasaklamıyor mu? Siz şimdi daha iyi bir müslüman mı oldunuz. İşte benim davam bu. Kuranda geçen ahlak kavramı atıldı. Her şey ibadete döndürüldü. İbadetin de içi boşaltıldı şekle büründü. İnsanlar ibadet ediyor. Kuran Okuyor. Görünümleride gayet hoş cübbe sakal. Misvakları da elinden düşmüyor. Ama bir birlerini yiyor. Dinin amacı bu mu? Bunu söyleyince bana neden düşmanlık besliyorsunuz? Din şekilden sözden, sayıdan ibaret değildir. Belki de şimdi bana ibadeti reddiyor diyecekler. Bunu da beklerim.
Bu sitede Kuran'dan bahsedildiği çok hoşuma gitti Kuran'ı anlamak gibi derdi olan kardeşler var. Onlara saygım sonsuz. Kuran demek hadis karşıtı birşey mi? Sünnet karşıtı bir şey mi? Asla. O halde düşmanlık niye?
Lütfen kardeşler dostlar; Öyle hadisler var ki itikat konusunda güya Hz Peygamberimiz bir gavzede söylemiş. Gavzeye katılanların isimleri belli. Ravi olan şahıs asla o gavzeye katılmamış. Üstelik o yaşta sanırım cocuk yada müslüman olmamış. Ravi bu. Üstelik söylediği de Allah ın sünetullahına aykırı. Benim temkinli olduğum hadisler bu tür hadislerdir. Üstelik bunları ilk söyleyen de ben değilim. Mesela şu anki Diyanet İşleri Başkanımız ın konuyla alakalı kitabında var. Geçmişte yazılan bir çok kitapta var.
Kardeşimizin bir tanesi tutmuş bana recim hadisinden soruyor. Kendisi bunu Kuran'a uygun buluyormuş. Varsın bulsun. Üstelik uygulaması da var diyor. Bunu diyen kim. Bunun uygulamasının ne zaman olduğu, ve kaç tane olduğunu biliyor mu?. Bir şeyin sünnet olması için Hz Peygamberin devamlı yapması gerek. Sünnet kavramının bilgi olarak altı doldurulmazsa böyle tezatlar cıkıyor. Yüce kitabımız Akait kitabıdır. Aynı zamanda da Allah ben size mahşerde bundan soracağım diyor. Haşa yalan mı söylüyor. Falanca alimin kitabından filanca cematin liderinden demiyor. Lütfen düşmanlıklarınızda bir delil üzerinden olsun. Karşı olduklarınızada adaletli olun derim. Kardeşler
 
O Çevrimdışı

odabaşoğlu

Guest
Hadis konusunda temkinli olduğum konulara gelince; Zaten İslam dünyasında tefrikayı körükleyen konular da bunlardan kaynaklanıyor; Hz Peygamberin haram helal belirleme yetkisinin olduğu , peygamberin dolayısıyla mürşitlerinde gaybı bilmesi, Peygamberlerimizin yüz binlerce mucize göstermesi, dolayısıyla evliyanın da kerametinin olması, Hz Havva’ nın Hz. Adem’in kaburga kemiğinden yaratılmış olması, şefaat inancı, Mezheplerin din olarak algılanması, Kıyamet alametlerinin olması, Kabir hayatının ve azabının olması, ruhlar aleminin olması, ölülerden yardım istenmesi, ruhların belirli günlerde dünyayı ziyaret ediyor olmaları, Mehdinin gelecek olması, Hz İsa nın halen diri yer yüzüne tekrar dönecek olması, Kaderin, iman konusu olup, alın yazısına inanılması, Hz peygambere büyü yapıldığına inanılması, Sünnetin; Hz. peygamberin ıslama getirdiği Kuran dışı esaslar gibi algılanması, Hz peygamberin her söylediği ve her hareketinin sünnet kabul edilmesi, Hz peygamberin mağarada Hz. Ebu Bekir’e tasavvuf konusunda gizli bilgi vermesi, Hz. Ali’ye verilen “İmamamet” görevinin, Hz. Ebu Bekir ve Ömer’in kıskanacağı endişesi ile peygamberimiz tarafından saklaması, Hz Ali’ye kimseye verilmeyen tasavvufla ilgi gizli bilgilerin verildiğine inanılması, imamet ve takiyye inancı, muta nikahı, rüya, ilham ve hissiyatın İslam bilgi sisteminde sayılması, Zamanın imamını tanımayanların cahiliye ölümü ile ölecek olması, mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır iddiası, Hz peygamberin nur u Muhammedî olması, Kuran’ın anlaşılmaz bir kitap olduğu fikri, Kuran ile bağın, hatim ve ölülere okunma şeklinde kurulması, Kuran’ın sevap amacıyla okunacak bir kitap olduğu fikri, Kuranda geçen İsra olayının miraca dönüştürülerek Allah ile namaz pazarlığına girişilmesi, Hz peygamberin birden fazla manevi ameliyat geçirmesi, Kuran’a abdestsiz dokunulmaması, Hadisin vahiy kabul edilmesi, Hadisin korunmuş olması, hadislerin Kuran’ı açıklıyor olması,( yaklaşık 200 ile 500 ayeti hadislerle açıklandığı kaynaklarda vardır. mesele Kuran'ın tamamının hadislerle acıklanmış olması fikrini doğru bulmuyorum) hadisin, bazı ayetlerin hükmünü ortadan kaldırdığı iddiası, mevlit okumanın dinin bir vecibe görülmesi, Bu konuları ağırlıklı işleyen ve dinin olmazsa olmazları gibi anlatan kitapların İslam’ın temel kitapları gibi ! vb. algılanması. Ya ortada bir Allah'ın indirdiği din var. Birde ikinci ve üçünçü asırda uydurulan yalanların altının doldurulmaya çalışıldığı Uydurulmuş din. Allah'tan ki Elimizde Allah'ın kitabı var. Bir ölcümüz var. Bak hadislerde onun itibarını da yok etmeye çalışmışlar. Ayetlerin keci tarafından yenilmesi, Daha önce görülen bazı surelerin Kuran da yer almaması gibi sahih hadisler var beyler. Bunlar üzerinde düşünmek muzelelik mi? İsterseniz sahih kaynaklardaki sacmalıkları burda yayınlayım.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu mervan demiş ki;
Yazılarından tanıyorum. Bunlar sapık mutezile kafası. Bu sitede bu konu hakkında ilimli yazılar var direk paylaşın tartışmayın bnce. Uzak durun hatta kaçın.

Nerden tanımış bu arkadaş beni. Ben oradan buradan yırtıp yapıştıran, birinin doğrularını düşünmeden akıl etmeden üzerine atlayan, birisi değilim. Terbiye sınırları içinde kalmaya çalışan, her çalışmasına günlerini veren, emek sarf eden, Allah'ın kitabına bağlı kalmaya çalışan, nebevi sünnete son derece sadık olmaya çalışan, sünnici, şiacı, mutezileci asla olmayan, kendini müslüman olarak tanıtan, bir yerlerde itibar görmek için yalakalık yapmayan, birisi olarak kendimi tanıyorum.
Bu meseleler de her şey siyah yada beyaz değildir. Ara renkler vardır. Doğru bugün her mezhepte olabilir. Zaten mezhepler siyasi ağırlıklıdır. Birinin ak dediğine diğeri kara dedikleri pek çoktur. Muzetize aklı değil akılcılığı ön plana çıkartır. Ben akılcılığı doğru bulmadığmı söylüyorum. Mutezile iftirası bende tutmaz. Bunu anlamayana bu konuda bir şeyi izah etmeye gerek yoktur. Sana Allah akıl et diye yüce kitabında yüzden fazla yerde demiş sen hala buna karşı duruyorda akıl edenlere, acaba bu kafir oldumu olmadı durumunda kalıyorsan sen bilirsin. Her müslüman akıl etmesi gerek. Din kimseye emanet edilecek bir şey değildir. Ha bire hadis alimi tutkusu sürdürülüyor. Buhari'nin hocası son zamanlarında Buhari yi yanından kovmuştur. Fikir ayrılığı yüzünden. Müslüm Buhari nin talebesidir.
Talebe müslüm yaklaşık 400 kadar Buhari'nin sika güvenilir kabul ettiği raviyi yalancı güvenilmez bulmuştur. Ondan dolayı onlardan hadis nakil etmemiştir. Buhari de müslümin sika güvenilir kabul ettiği bir o kadar kişiden hadis nakil etmemiştir. Güvenilir bulmadıkları için. Sahih kabul edilmeyen hadislerin içinde başka sahih olmadığını kim söyleyebilir?
Buhari'nin ölümü neden olmuştur. Hiç merak ettkiniz mi? yine başka bir hadis aliminin kabul ettiği hadisi kabul etmeyince kendi memleketine bile alınmayıp öldürülmüştür. Taberi’nin evi başına yıkılarak öldürülmüştür. Yine hadis alimi nesai’nin Bağdat’ta linç edilerek öldürülmesi, Gazaliyi eleştiren meşhur alim Bikai’yi ölesiye dövülerek öldü diye bırakılması, Bunlar bize bir şeyler anlatmalı.
Bir insan okuduğunu anlamalı. Hz Peygamber 23 yıl boyunca hiç bir şey konuşmadı mı? Bu soruya cevabım evet gerekli yerde konuştu o insanları eğitti. Azmış bir toplumu kuzuya cevirdi. Bunu Allah ın izni ile ve güzel lisanı ile. Ona buna saldırsaydı asla yanında kimse kalmazdı. Onun için salgırganlık müslüman işi değildir. Peygamberimizin bu sünnetini yok sayacaksınız sonra da hadis davası güdeceksiniz. Böyle bir şey olur mu? Beni tanımadan beni zannınızla nasıl yargılarsınız. Kuran zannı yasaklamıyor mu? Siz şimdi daha iyi bir müslüman mı oldunuz. İşte benim davam bu. Kuranda geçen ahlak kavramı atıldı. Her şey ibadete döndürüldü. İbadetin de içi boşaltıldı şekle büründü. İnsanlar ibadet ediyor. Kuran Okuyor. Görünümleride gayet hoş cübbe sakal. Misvakları da elinden düşmüyor. Ama bir birlerini yiyor. Dinin amacı bu mu? Bunu söyleyince bana neden düşmanlık besliyorsunuz? Din şekilden sözden, sayıdan ibaret değildir. Belki de şimdi bana ibadeti reddiyor diyecekler. Bunu da beklerim.
Bu sitede Kuran'dan bahsedildiği çok hoşuma gitti Kuran'ı anlamak gibi derdi olan kardeşler var. Onlara saygım sonsuz. Kuran demek hadis karşıtı birşey mi? Sünnet karşıtı bir şey mi? Asla. O halde düşmanlık niye?
Lütfen kardeşler dostlar; Öyle hadisler var ki itikat konusunda güya Hz Peygamberimiz bir gavzede söylemiş. Gavzeye katılanların isimleri belli. Ravi olan şahıs asla o gavzeye katılmamış. Üstelik o yaşta sanırım cocuk yada müslüman olmamış. Ravi bu. Üstelik söylediği de Allah ın sünetullahına aykırı. Benim temkinli olduğum hadisler bu tür hadislerdir. Üstelik bunları ilk söyleyen de ben değilim. Mesela şu anki Diyanet İşleri Başkanımız ın konuyla alakalı kitabında var. Geçmişte yazılan bir çok kitapta var.
Kardeşimizin bir tanesi tutmuş bana recim hadisinden soruyor. Kendisi bunu Kuran'a uygun buluyormuş. Varsın bulsun. Üstelik uygulaması da var diyor. Bunu diyen kim. Bunun uygulamasının ne zaman olduğu, ve kaç tane olduğunu biliyor mu?. Bir şeyin sünnet olması için Hz Peygamberin devamlı yapması gerek. Sünnet kavramının bilgi olarak altı doldurulmazsa böyle tezatlar cıkıyor. Yüce kitabımız Akait kitabıdır. Aynı zamanda da Allah ben size mahşerde bundan soracağım diyor. Haşa yalan mı söylüyor. Falanca alimin kitabından filanca cematin liderinden demiyor. Lütfen düşmanlıklarınızda bir delil üzerinden olsun. Karşı olduklarınızada adaletli olun derim. Kardeşler



ALLAH celle celaluhu sana hıdayet versın
Buhari ve muslım uçağın ıkı kanadı gıbıdır. Sureklı vurmaya calıssalarda Bu uçak düşmeyecek.
Iddaanda haklısın madem bır hadıs alımının karsısına cıktı konuş bunları.
Sana verecek cevapları vardır mutlaka haya mı edersın dusmanlıkmı ben bılemem.
KArdeslerının ayıbını araştırmaktan kendı ayıplarını gormuyorsun.
Insanlar sana garıp bır sekılde yaklısıyor olabılırler cunku yaptığın konuşma gerçekten agır ıftıra ya donusmeye başladı.
Onlar haklı çıkacak bu gıdısle.
Bu tarz konuşan ınsanlara dıkkat ettıgımde anlattıkları seylerden kendılerı mahrum ıbadetten eksık kalmış ınsanlar çıkıyor genelde.
İnsaallah sen o sekılde degılsındır.
Konustugun cumlelerı secemıyorsun Kımı okuyorsun bılmıyorum ama Okudugun kaynaklara ne denlı guvenıyorsun kı sen konuşmana gore sapla samanı ayıramayan kısıler
.Benım okuduğum kaynaklardakı adamların hepsı mucahıd gozunu kırpmadan ALLAH ıcın olen adamlar. Konusmalarına dıkkat et.!
ŞEYTANINA SAHİP CIK...!
 
O Çevrimdışı

odabaşoğlu

Guest
Alkate Grojini demiş ki;
114 hareketi var onun icindeler mi yoksa bir tik ayrılıyorlar mi bilemedim.


Edip yüksel, Yaşar Nuri, Hüseyin Atay; Bunların hesabı Allah ile Eğer sizi tatmin edecekse onlarla en ufak bir bağım yok. Ancak burdan anladığım şu. Bu arkadaş düşmanlık ettiği kimsenin fikirlerini dahi bilmiyor. Eğer bilseydi bir benzerlik kurmazdı. Diyorum ya amaç karalamak. Edip yüksel in babası da iyi bir adamdır. Oğluyla ayrılığa düştü.
Bunlar; Geçmiş asırlarda Hindistan’da Seyit Ahmet Han tarafından ileri sürülen Mevlevi Çerağ Ali, Abdullah Çakralevi, Ahmed Din, Gulam Ahmet Perviz tarafından benimsenen ve oradan da ithal edilen bir anlayıştır. “Kuran Bize Yeter” kısa adıyla “Kurancılar” bir başka adıyla “on dokuz cular” olarak bilinirler. Bunun anlamı da; Namazın rekâtlarını bile Kuran’dan çıkarmaya çalışılması. Hiçbir surette Hadis’e itibar etmeyip, Hz Peygamberi ve örnekliğini kale almama durumu gibi!
Bu benzerliği Kuran arkadaşımın anlayışını tebirk ediyorum! Ben nebevi sünnet diye ölürken sırf karalamak için söylediği söz bu kardeşimizin.
 
A Çevrimdışı

Alkâme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Foruma sizin gibiler gelirse konularını okumamaya karar verdim samimi değilsiniz oyda kullanırsınız tağutlara destekde verirsiniz memurda olursunuz bankada dahi çalışıyorsunuz.
 
Üst Ana Sayfa Alt