Üstte bunu diyorsun altta ise:
Madem itikat etmiyorsun niye yazıyorsun.Sanki seni yazmadığın şey üzerinden itham ediyorum gibi bir algı oluşturuyorsun.Kaç dk arayla düşünce değiştirip sonra ben onu itikat edinmedim demek de nedir?
Hepsini tekfir etmiyorum.
1-Meseleden habersiz olan,partiler sadece hastane,yol yapıyor diye bilen ,teşri yaptıklarından habersiz olan insanları direk tekfir etmiyorum.Çünkü intifaul kast tekfirin önündeki engellerden biridir.Tebliğ edilir ondan sonra veriyorsa tekfir edilir.
2.Erdoğanın müşrik ve tağut olduğunu kabul ettiği halde ehvenüşşeryyen ve maslahat iddiasıyla oy veren insanları da direk tekfir etmiyorum.Çünkü mesele insanlara kapalı olabiliyor.Tebliğ ettikten sonra veriyorsa tekfir ediyorum.
Bir müslüman Erdoğanı sevemez.Ebu Cehili,Velid bin Muğireyi sevip aynı zamanda Allah Resulü (s.a.v.) seven bir sahabi biliyor musun? Nerde vela bera.Böyle bir şey mümkün olabilir mi?
Tağutu inkar imanın şartıdır.La ilahe illAllah derken bütün tağutları,Allah dışında ibadet edilen nesneleri,teşri yapanları redderek iman ediyoruz.
Dinde zorlama yoktur.Hak, batıldan ayrılmıştır. Her kim tağutu inkâr eder ve Allah’a iman ederse kopması olmayan sapasağlam kulpa tutunmuş olur. Allah Semi’dir Alîm’dir.
(Bakara, 256)
“Kim ‘Lâ İlâhe İllallâh’ der ve Allah’ın dışında ibadet edilen şeyleri inkar ederse malı ve canı haram olmuş olur.”
(Müslim, Kitabu’l İman, 37.)
6 Ocakta bir arkadaşa yazdığım yazıyı oku belki biraz olsun utanırsın.
Ekli dosyayı görüntüle 30967
1.ve 2. durumda küfre girer.
3.durumda olanları direk tekfir etmiyoruz.Ama elimizden geldiği kadar insanları sakındırıyoruz.Sonuçta küfür ihtimali olan bir mesele.
Şimdi attığın bu şeyin konumuzla alakası ne?
Allah Nisa 60 da tağuta muhakeme olanın imanının zandan ibaret olduğunu belirtirken onu inkar etmeyenin hali ne olur sen düşün.Kaç seferdir aynı şeyi yazıyorum.Ne cevap var ne başka bir şey.
Şimdi de bunu yazmışsın.Ya kardeş senin kadar hızlı fikir değiştiren birini ilk defa görüyorum şimdi de kafir demişsin.Yazdigin metinde az kararlı ol.Yazdigin metnin başı ile sonu arasında tezatlık var.