ikinci rekatta elini niye bağlamadı?
bu da yine maliki mezhebine göredirBİR BAŞKA HATASI KIYAMDA başını dik tutuyor secde yerine bakmıyor..
bu da yine maliki mezhebine göredir
kardeş biraz sakin, söylediğin şey yani namazda kıbleye bakma malikilerin namazdaki yaptıklarından biridir, farkındaysan bu adamın kıldığı namaz geçerlidir falan demedim iman etmeden namaz olmaz.Tövbe tövbe ne dediğinin farkındamısın bu hıyarın hatalarını niçin maliki mezhebine mal ediyorsun. Maliki mezhebine göre sadece farz namazlarda el bağlanmaz. Bunun ictihad hatası olduğunu anlattım fakat bilip bilmeden ömrünü islami ilimler ile geçirmiş ve maliki mezhep okulunun yetiştirdiği alimleri konuşurken laflarını bil de konuş.
kardeş biraz sakin, söylediğin şey yani namazda kıbleye bakma malikilerin namazdaki yaptıklarından biridir, farkındaysan bu adamın kıldığı namaz geçerlidir falan demedim iman etmeden namaz olmaz.
Malikî'lere göre namazda devamlı olarak kıbleye bakılır, İbn Rüşd, İmam Mâlik'in mezhebinin bu olduğunu söyler.
İbnu Ruşdun bidayetul muctehid adlı eserinin namaz kitabını baştan sona okudum böyle bir ifadeye rastlamadım nerede yazıyor sorarım o kişiyebu konudaki fıkhi ihtilafların anlatıldığı bir fetvada öyle okumuştum yanlış kalmış olması da mümkündür aklımda fakat böyle bir şey okudum diye kalmış en doğrusunu Allah bilir, ulaşırsam buraya kopyalayayım.
abdulmuizz abinin bu konu hakkındaki yazısında( https://www.islam-tr.org/namaz-soru...ve-secdede-gozleri-kapamanin-hukmu-nedir.html ) şu ifade geçiyor:
Malikî'lere göre namazda devamlı olarak kıbleye bakılır, İbn Rüşd, İmam Mâlik'in mezhebinin bu olduğunu söyler.