ahi bir düzeltme yapalim istersen. Burada sahislar degil sahislara atfedilen sirk durumlari konu edinilmekte. Bir kisi ibrahim ethemi de put edindiyse bu konu edinilir. Bugün özellikle tasavvuf-sofi dünyasinda herkes ibrahim ethemi tevhidi-hadis durumunu degilde keramet sahibi ucan kacan göcen biri olarak bilir anlatir ve bundan feyz alir. Ölülerin arkasindan konusmak kimseye yakismaz ancak faal olarak ölülerin isimleri üzerinden sirk kavramlari isleniyorsa bu kavramlarin batilligini anlatmak, gündeme getirmek her müslümanin boynunun borcu olsa gerek. Ayni sey abdulkadir geylani icin de gecerli, islenen tema sahis olarak abdulkadir geylani degil aksine islenen tema abdulkadir geylaninin ilah derecesine getirilmesidir.
Size daha sade bir örnek vereyim. malum sia, hz ali ve ehlini ilah derecesine tasimakta. Simdi biz sianin sapikliklarini anlatirken Allah muhafaza ali r.a ya laf mi etmis oluyor aksine Ali r.a onlarin isledikleri sirklerden beridir ve hayati bu sirkleri yeryüzünden silmek üzere olmustur. Halböyle iken konuyu sen ben tarafindan bakmayip iki tarafinda sirk kavramlarina yogunlasmasi gerek. Isimlere takilmayalim. Isimler ibrahimde olur, muhammedde olur ali de olur vs....
Kuranda,
"Allah, kıyamet günü şöyle diyecek: 'Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara, "Allah’ı bırakarak beni ve anamı iki ilâh edinin." dedin?' İsa da şöyle diyecek: 'Seni bütün eksikliklerden uzak tutarım. Hakkım olmayan bir şeyi söylemem, benim için söz konusu olamaz. Eğer ben onu söylemiş olsaydım, elbette sen bunu bilirdin. Sen benim içimde olanı bilirsin, ama ben sende olanı bilemem. Şüphesiz ki yalnızca sen gaybları hakkıyla bilensin.' ” (Maide, 5/116)
bakin hala insanlarin cogunlugu birakim isimleri 5 büyük peygamberlerden birinin ismini kullanarak sirk islemekte. O zaman biz bu sirki de anlatmayalim demek dogru olmaz. sap ile samani karistirmamak gerek.
not: bu tür tarihde gercekden tevhid ehli sirkden uzak bir insan ismi ile kavramlar bozuluyorsa bir güzellik yapin , arkadaslar aslinda kitabda adi gecen sahis söyle güzel bir insan ancak suan adi gecen sapikliklar islam dininden degil ve aslen konuda gecen isim de bu sapikliklardan beridir demeniz daha dogru olur.