Hanımından Şikayetçi Olan Erkeklere

Usame et-Türki

Üye
İslam-TR Üyesi
Hz. Ömer halifedir, devlet başkanıdır. Adamın birisi, bazı davranışlarından dolayı rahatsız olduğu hanımını şikayet etmek üzere gelir, halifenin huzuruna çıkmak ister. Kapının önüne oturur ve Hz. Ömer’in çıkmasını bekler.
Derken içeriden bir gürültü kopar. Hazret-i Ömer’in hanımı, koca halifeye bağırıp çağırmaktadır, fakat Hz. Ömer ağzını açıp da hanımına tek kelime bile söylememektedir.
Bu hali gören kapıdaki adam boynunu bükerek, “Bütün hiddetine ve izzetine rağmen, üstelik de Mü’minlerin Emîri iken Ömer’in hali böyle olursa, benim halim nice olur?” diyerek kalkıp gitmeye yeltenirken Hz. Ömer dışarı çıkar. Adamın arkasından, “Hayrola, derdin neydi?” diye seslenir.
Karşısında birden bire Hz. Ömer’i gören adam der ki: “Ey Mü’minlerin Emîri! Hanımımın kötü huylarını ve bana karşı haddini aşıp ileri gittiğini size şikâyet etmek üzere gelmiştim. Fakat hanımınızın size karşı olmadık sözler söylediğini duyunca vazgeçip geri döndüm ve kendi kendime dedim ki: ‘Mü’minlerin Emîri hanımıyla böyle olunca, benim derdime nasıl deva bulacak?”

Bu sözleri dinleyen Hz. Ömer, adama şunları söyler:
“Kardeşim, eşimin benim üzerimdeki hakları sebebiyle ona tahammül etmeye çalışıyorum. Zira o benim hem aşçım, hem fırıncım, hem çamaşırcım, hem de çocuklarımın süt annesidir. Halbuki o bütün bunları yapmak zorunda değildir. Üstelik gönlümün harama meyletmesine engel olan da odur. Bu sebeple onun yaptıklarına katlanıyorum.”
Adamcağız, “Ya Mü’minlerin Emîri!” der, “Benim eşim de aynen öyle.”
Bunun üzerine Hz. Ömer şu güzel dersi verir ve gönderir:
“Haydi kardeşim, eşine katlanmaya bak! Hayat dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.”

Bence bu olay tüm müslümanlara örnek olacak bir olaydır.
Rabbim bizleri onların yolunda yürüyen neferler eylesin. Allahumme Amin..
Bu olayın delili nedir sahih olup olmadığından eminmisin yani çünkü Ömer (as) gibi şiddetli bir gencin bunu yapması şaşılacak bir durum

Müslüman Kul

لَا إِلَٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ
İslam-TR Üyesi
Bu olayın delili nedir sahih olup olmadığından eminmisin yani çünkü Ömer (as) gibi şiddetli bir gencin bunu yapması şaşılacak bir durum
Zaten güçlü, şiddetli, adamlığını bilen gerçek bir erkek kadınlar, çocuklar ve yaşlılar gibi zayıf kimselerle uğraşmaz. Böyle bir erkek kadını kendi hâline bırakır, gücünü (müşrik, kâfir) erkeklere karşı gösterir.

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Faruk lakabı verilen Hz. Ömer aksi davransa o vakit şaşılacak bir durum olurdu.
eşleriniz haklarini kucumsemeyin adil olun.

Bu sözleri dinleyen Hz. Ömer, adama şunları söyler:
Kardeşim, eşimin benim üzerimdeki hakları sebebiyle ona tahammül etmeye çalışıyorum. Zira o benim hem aşçım, hem fırıncım, hem çamaşırcım, hem de çocuklarımın süt annesidir. Halbuki o bütün bunları yapmak zorunda değildir. Üstelik gönlümün harama meyletmesine engel olan da odur. Bu sebeple onun yaptıklarına katlanıyorum.”

musab99

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hayat cok degisti , modern hayat erkegin kadina , kadinin erkege muhtac olma islevini azaltti.
Kendi basina yasayan bir erkek icin camasir ,bulasik yada yemek artik gunumuzde cok buyuk bir sorun degil.
Kendi basina yasayan bir kadin icin ise is bulmak ,calismak, tabiri cizse kendi ayaklari ustunde durmasi buda eskisi kadar zor degil , ozellikle avrupa da kadinlar erkege hic bir sekilde muhtac degil.

Geriye birlikte yasayip ,hayati paylasmak kaliyor, evlenmis olanlar icin aslinda cokta soylenecek bir soz yok , ya oldugu gibi kabul edeceksin yada malum surec olacak.
Eslerinizi degistirmeye calismayin cunku insanoglu degismez, bu surecin daha kotu olmasini saglar.

Ubeydullahhuzeyfe

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Evlenebildikte şikayet etmesi kaldı. Allah, herkese hayırlı, dininde, imanında ve Allah korkusu olan nasib versin.