السلام عليكم
Akhiler özellikle boğaz ağrısı ile başlayıp durumları ilerleyip ateşi çıkanlar hatta iltihapın aşırı birikmesinden gözünü çevirdiğinde bile baş ağrıyan kardeşlerim için tavsiye vermek istiyorum:
Eğer sadece küçük bir boğaz ağrısı ile başladıysa durumunuz akhiler hemen bunlara başlamanız hastalık ilerlemeden şifa olabilir inşaAllah
1- Sarımsağı kökleyin. Yemeği pişirirken sarımsağı doldurun. Piştikten sonra ilave isterseniz çiğ sarımsak da doğrayın tabağınıza. Ama midenizi sarımsağa boğun. Yürürken ağzınızdan sarımsak kokusunu çıktığını hissedin. Kendinizi öyle sarımsağa boğun.
Gece kötüleşip uyanırsanız birkaç tane sarımsak soyun kürdanla sarımsaklara birkaç delik açın su ile hap gibi yutun.
Sarımsak antibiyotik vazifesi görecek inşaAllah.
İçinde ne olduğunu bilmediğimiz zehir mi şifa mı belli olmayan haplardan uzak duralım inşaAllah.
2- Bal şerbeti için akhiler.
"Şifâ üç şeydedir: Bal şerbeti içmekte, kan alma âleti vurmakta, ateşle dağlamakta. Fakat ben ümmetimi (son bir ihtiyâç olmadıkça) ateşle dağlamaktan nehyederim"
Sahîh-i Buhârî - Türkçe - (Kitab - Kapak)
Ehl-i Sünnet Âlimlerinin eserlerinden derlenmiş olan en kapsamlı Kütüphane (Akâid, Tefsir, Hadis, Meâl, Fıkıh, Tarih, Lügat, Sözlük, Tasavvuf, Ahlak, Belâgat, Siyer, Dua)
islamilimleri.com
76- Kitabut Tıbb
3. Bab
Ben bal şerbeti için şunları atıyorum:
Bir bardağa
Su
Kaynatılmış su (soğuk su ile birleşip ılık-sıcak su olması için)
Bal (2 ya da 3 çay kaşığı)
Elma sirkesi (1 tatlı kaşığı civarı)
Limon (1-2 çay kaşığı civarı)
Zencefil tozu (yarım çay kaşığı civarı) {Bu zencefil tozu şerbet tarifinden bağımsız, boğaz hastalığımın şifasına yardımcı vesile olabilir diye atıyorum inşaAllah}
Bunu içtikten sonra büyük tuvaletiniz hızlıca geliyor. Kanaatim şu: Vücuttaki zehri (hastalığı, iltihabı) boşaltım yolu ile dışarı atmaya vesile oluyor bal şerbeti.
Bal şerbetine şunu da ekleyebilirsiniz:
Ud-ı Hindi tozu. (Bende olmadığı için ekleyemedim daha. Aktarlarda satılıyormuş ve fiyatı pahalı değilmiş)
ez-Zuhrî şöyle dedi: Bana Ubeydullah ibn Abdillah haber verdi; ona da Huzeyme kabilesinin Esed oğulları kolundan Mıhsan kızı Ümmü Kays el-Esediyye (radıyallahü anh) -ki bu, Peygamber'e bey'at etmiş olan ilk muhacir kadınlardandı ve meşhur Ukâşe ibn Mıhsan'ın kızkardeşi idi- şöyle haber vermiştir: Kendisi "Uzre" denilen boğaz hastalığına tutulan oğlan çocuğunu eliyle tedâvî etmeye girişmiş olarak Rasûlüllah'ın huzuruna getirmiş. Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem):
— "Niçin boğaz hastalığına böyle bir tedâvî uygulamak suretiyle çocuklarınızın boğazını elle sıkıştırıp acıtıyorsunuz? Şu el-Ûdu'l-Hindî’yi kullanmaya devam ediniz. Çünkü bu Hind çubuğunda yedi türlü şifâ vardır. Zâtu'l-cenb hastalığının ilâcı da ondandır” buyurmuştur.
Peygamber sallahu aleyhi vesellem "el-Kust" bitkisini kasdediyor ki, o da el-Odu'l-Hindî'dir. Yûnus ve İshâk ibn Râşid, ez-Zuhrî'den: "Allakat aleyhi ( = Çocuğu kendisi elle ameliyat yapmış olarak)" ta'bîriyle söylediler.
Sahîh-i Buhârî - Türkçe - (Kitab - Kapak)
Ehl-i Sünnet Âlimlerinin eserlerinden derlenmiş olan en kapsamlı Kütüphane (Akâid, Tefsir, Hadis, Meâl, Fıkıh, Tarih, Lügat, Sözlük, Tasavvuf, Ahlak, Belâgat, Siyer, Dua)
islamilimleri.com
76- Kitabut Tıbb
23. Bâb
Udi Hindi Yağının Faydaları
UDİ HİNDİ YAĞININ FAYDALARI ⚱Udi hindi yağı antibiyotik özelliğine sahip olup enfeksiyon hastalıklarında fayda sağlamaktadır. ⚱Mikropları atar. ⚱Boğazı yumuşatır ve boğaz ağrılarına iyi gelir. ⚱Burun tıkanıklığı için de etkilidir. Çocuklara ve yetişkinlere udi hindi ile burun damlası...
islam-tr.org
3- Güzelce sıcak (ya da o anki durumunuza göre ılık-sıcak size kalmış) bir gusül alın. Eğer ateşiniz varsa vücudunuz güzel bir yumuşar. Ateşiniz yokken de gusül almanızı tavsiye ederim. Duştan sonra ateşin etkisi pek hissedilmez oluyor. İyice de kurulanın sonra. Benim ateşim vardı ve kafamı kurutmamıştım. Kafayı kurutmak size kalmış.
4- Eğer ateşiniz geçti ve rahatladıysanız yatmadan önce kısa kollu ile yatmayın. Battaniyeye sarılıyorum yeter demeyin. Ben gece üstümden battaniyeyi atıyorum kısa kollu ile de kalınca iyi bir üşütüyorum.
Eğer ateşiniz duşa rağmen var ve geçmediyse yatış işi size kalmış ateş düşsün diye kısa kollu ile de yatabilirsiniz. Terleyip hastalığı kıracağım diyerek uzun kollu da yatabilirsiniz.
Kısa kollu üstüne hırka, kapüşonlu giyin eğer hırkanız vs. yoksa kısa kollunun üstüne uzun kollu giyin. Kapüşonlumu çamaşır makinesine attığımdan ben dün gece atlet, kısa kollu, uzun kollu olmak üzere 3 kat ile yattım (battaniyede vardı)
5- Boğazınızı atkı ile sarıp yatarsanız güzel olabilir. Ben öyle yapıp yatıyorum.
Hastalığımın ilk zamanı hafif boğaz ağrısı vardı
sonra şiddetlendi yorgunluk, halsizlik, ateş eklendi
sonra şiddetlendi
çok şiddetli balgam (Acayip sümük yutuyordum biraz daha balgam fazla olsa belki de mide bulantısından mütevellid serum için hastaneye gitme talebinde bulunabilirdim)
+
başımda iltihap (Işık açılsa, gözümü hareket ettirsem, kafamı döndürsem ani kısa baş ağrısı oluyordu.)
+
Sürekli uyuma (Kanaatimce uyurken vücudum hastalık ile savaşmada daha rahat oluyor)
Gerisini şu an pek hatırlamıyorum. Şu anki hâlimde
hafif boğaz ağrısı + hafif balgam + hafif öksürük ihtiyaç hissi (konuşmadığım takdirde öksürmüyorum genellikle)
Not: Balgam, ishal, terleme gibi şeyler hastalığı atmanın en güzel işâretlerindendir bunları durdurmaya çalışmayın aksine arttırın. Balgamı arttırmak sıkıntı yapabilir. Size tavsiyem ishali arttırmak (ishaliniz yoksa da dışkıyı arttırmak) bal şerbeti bunun için çok güzel bir vesile oluyor inşaAllah
Moderatör tarafında düzenlendi: