Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Hatayda Bir Garip Miting

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türkiye’deki yerli Esedçiler Hatay’da “Hepimiz Esed’iz, hepimiz Şebbiha”

1 Eylül 2013 18:06

Hatay’da hepimiz Esed’iz, hepimiz Şebbiha mitingi!
Hatay’da ”Hepimiz Esadız,Hepimiz Şebbiha” Slogan ve pankartları ile yürüyüş yapıldı.

Yaşananlar karşısında Hatay’da yaşayanlar şaşıp kaldı. Bilindiği gibi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Esed’in öncülüğünde organize edilen saldırıda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmişti.
c21.jpg


islahhaber
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
buna şaşmamak lazım zira hatay suriyeden kopan bağımsız bir devletti..
 
Ebu Yaser Çevrimdışı

Ebu Yaser

Üye
İslam-TR Üyesi
Kağıt üzerinde Hatay Türkiye'de ama psikolojik olarak Suriye(baas Rejimi)'de
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
hatayın geneli öyleymiş gibi düşünmek doğru mu blmiyorum da az fellah yok hatayda.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Antakyadan birisiyle tanışmıştım bikaç ay oldu. Reyhanlı patlaması zamanlarıydı.
hepsi öyle değil anlattığına göre. Ama reyhanlı olaylarından sonra anormal derecede Alevi sünni zıtlaşmaları çıkmış bu patlama ve suriyedeki olaylardan sonra.
Anlattığına göre Hatay barut fıçısı gibi. En son ramazanda konuşmuştuk.
Türkiyede alevi sünni çatışması için en riskli bölge şu an. Acilci de orayı sürekli provoke ediyor.
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
suriyedeki olaylardan önce araplar(nusayri) ile türkler(sünni) arasında böyle belirgin problemler yoktu. ne ırk ne mezhep adına bir şey görebilmiş değilim, ve hatta şu ankilerin aksine bölgede artan kürt nüfusu ve kürtlerin zenginleşmesinden rahatsızlardı genel olarak. tabi birkaç senedir gitmiyorum.
 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
şianın bir çok kolu var.anadolu aleviliği bunlar kadar sert olmasa da manevi bir sempatileri var.bektaşi aleviliğine daha çok yakınlıkları var ve caferi olduklarını söylerler.namazı hanefi fıkhına göre kılarlar,bazıları 4 halifeyi red etmezler ama hz Ali yi daha çok severler.Hz ayşeyi de severler hatta araştırın çocuklarının isimlerine çok defa ayşe ismini verirler.Şiilik konusunda kandırılmaya çok yatkındırlar ve tekkelere gelen dedelerin sözlerini alim sıfatı vererek dinlerler,tekkede hadislerden daha çok rivayet olarak dini esaslar ve hikayeler anlatılmaya çalışılır,beş vakit namazı kılanlar azdır ama namazın farziyetini red etmezler.Ramazan orucunu haccı ve sadakayı kabul ederler.İşte şianın anadoludaki cahil insanları etkisi altına aldığı yeni bir ekol.Cumhuriyet ilk yıllarında üzerlerinde var olan baskı onları da kendi kültürlerine karşı olan ilgiyi azaltmış görünüyor.Bir başıboşluk içindeler.Ama bu başıboşluğu doldurmakta iran şii kollarına ait ajanlar daha etkin olmaktadırlar.Anadolu aleviliğinde böyle gözlemlere tanık olabilirsiniz.Dolayısıyla esedi alevi olarak bildikleri andan itibaren o tarafa daha çok meyillidirler.Ama tam olarak bütününün destek olduğu söylenemez.
 
Üst Ana Sayfa Alt