Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Havlama Sevan Nişanyan

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı

Prof. Dr. Ersan Şen, Nişanyan'ın halkın inancını aşağıladığını dolayısyla TCK'ya göre suç işlediğini ileri sürerken İstanbul Barosu başkan adaylarından Avukat Rıza Saka ise herhangi bir şikayet beklemeksizin savcıların hareket geçmesi gerektiğini savundu.

Bütün dünyada müslümanların ayağa kalkmasına sebep olan ‘Müslümanların Masumiyeti' filme tepkiler sıcaklığını korurken Sevan Nişanyan'ın Peygamberiz'e hakareti ‘ifade özgürlüğü' kapsamında ele alması Türkiye'de infial uyandırdı.
NİŞANYAN'DAN 'ÖZÜR' YOK
Gerek sosyal medyada gerekse kamuoyunda tepkilerini dile getiren Müslümanları kızdıran Nişanyan yazısının arkasında olduğunu ve özür dilemeyeceğini söyledi. Gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, Nişanyan'ın hakaret içeren sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamayacağını belirtirken, hukukçular Nişanyan'ın TCK kapsamında suç işlediği noktasında birleşti.
EPİSKOPOS'DAN NİŞANYAN'A TEPKİ
Ermeni Patrikhanesi Ekümenik ve Dinler Arası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan, Nişanyan'ın sarf ettiği sözlerin toplumsal barışı rencide edecek ve kışkırtacak nitelikte olduğunu belirterek, kullanılan üslubu hiçbir şekilde tasvip etmediklerini kaydetti. Maşalyan, Nişanyan'a tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Nişanyan'ın, sözleriyle 'Allah ile kontak kurduğunu iddia eden' peygamberlere inanmak ya da inanmamak hür bir secimdir. Ancak onlarla 'dalga geçmek' bir ifade özgürlüğü olamaz. Nefreti çoğaltan ve kışkırtan her söylem insanlık ailesinde yıkımlar ve çatışmalar üretir. İnsanların her konuda tezlerini saygı ve anlayış çerçevesinde ifade etmeleri toplumsal barışın olmazsa olmazıdır."

cihadhaber
 
Üst Ana Sayfa Alt